25.8 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Ρεκόρ 5ετίας απ’ τον Χρυσικόπουλο

Η εμφάνιση του Λίνου Χρυσικόπουλου στη Χαλκίδα θύμισε εκείνη που έκανε στην Τενερίφη. Τα έβαζε από παντού, οδηγώντας τον ΠΑΟΚ στη νίκη και φτάνοντας σε ατομικό ρεκόρ. Το καλό για τον ίδιο και την ομάδα του είναι, πως αυτές οι εμφανίσεις δεν αποτελούν “πυροτεχνήματα”. Στα 26 του ο Χρυσικόπουλος διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του.

 


Ο διεθνής φόργουορντ προέρχεται από ένα σερί εξαιρετικά παραγωγικών αγώνων στο Πρωτάθλημα. Κόντρα σε ΑΕΚ, Προμηθέα, Χολαργό και Κύμη, είχε 71 πόντους (17,75 μέσος όρος) με 21/32 δίποντα (65,62%) και 9/16 τρίποντα (60,35%).

 


Χθες κόντρα στην Κύμη, με τους 29 πόντους του πέραν του ότι σημείωσε ρεκόρ καριέρας του, “έγραψε” και την κορυφαία επίδοση Έλληνα παίκτη στο Πρωτάθλημα αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη του Ανδρέα Χριστοδούλου που στο εντός έδρας παιχνίδι του Ρεθύμνου με τον ΠΑΟΚ, σημείωσε 25. Το “29άρι” του Λίνου συνιστά ισοφάριση της κορυφαίας επίδοσης μεταξύ των Ελλήνων παικτών στην τελευταία πενταετία. Για να βρούμε μεγαλύτερη, θα πρέπει να γυρίσουμε στον Μάιο του 2014 όταν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης σημείωσε 32 με τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά των πλέι οφ κόντρα στον ΠΑΟΚ.

 


Στο μεσοδιάστημα από 29 πόντους είχαν...

 


*Πέρσι ο Πάρης Μαραγκός (ΑΕΚ-Γυμναστικός Λάρισας Φάρος) και ο Χρήστος Σαλούστρος (Προμηθέας-Τρίκαλα).

 


*Τη σεζόν 2014-15 δύο φορές ο Δημήτρης Μαυροειδής (Απόλλων-Κηφισιά και Κηφισιά-ΑΕΚ) και μία ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ (ΠΑΟΚ-Άρης).

 

 

Παράλληλα, ο Χρυσικόπουλος ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση εύστοχων σουτ εντός παιδιάς του Πρωταθλήματος έχοντας 13, όσα και ο Μπολντς με την Κύμη κόντρα στον Κολοσσό στον πρώτο γύρο.

 


Πρόκειται όμως για την κορυφαία επίδοση που είχε Έλληνας παίκτης στα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ήταν 18 Φεβρουαρίου 2015 όταν ο Δημήτρης Μαυροειδής είχε επίσης 13 εύστοχα σουτ εντός παιδιάς, ως παίκτης της Κηφισιάς στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Από 12 είχαν σε αυτό το διάστημα ο Γιάννης Ψαθάς με τη Δόξα Λευκάδας πρόπερσι κόντρα στο Ρέθυμνο και ο Πάρης Μαραγκός πέρσι με τον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο κόντρα στην ΑΕΚ.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ