17.3 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Ρεκόρ 468 αγώνων στο BCL από τη Γιουβέντους

Η κανονική περίοδος του BCL μπαίνει στην τελική ευθεία της αλλά ξέχωρα από την πολύ ενδιαφέρουσα τροπή σε όλους τους ομίλους, αφήνει ολοένα και περισσότερα νέα ρεκόρ. Κάποια από αυτά σημειώθηκαν στο διήμερο που πέρασε, στην 9η αγωνιστική.

 

Αυτό που ξεχώρισε ήταν της Γιουβέντους. Η λιθουανική ομάδα μπορεί να υποχρεώθηκε στην εντός έδρας ήττα από την Καρσίγιακα χθες με 76-82 όμως σημείωσε την κορυφαία επίδοση επιθετικών ριμπάουντ όχι μόνο του φετινού Basketball Champions League αλλά συνολικά στη 2ετή ιστορία της διοργάνωσης. Τα 24 επιθετικά ριμπάουντ που καταγράφηκαν στη στατιστική της, είναι δηλαδή η καλύτερη επίδοση των 468 αγώνων του BCL χωρίς να υπολογίζονται τα προκριματικά.

 

23 επιθετικά ριμπάουντ είχε η Μούρθια στις 11 Οκτωβρίου κόντρα στη Χολόν όσα και οι Μπέικεν Μπίαρς στην περσινή διοργάνωση κόντρα στην Έλιος Σανς στις 3 Ιανουαρίου.

 

 

Η Αβελίνο ισοφάρισε τον… εαυτό της

 

Η 9η αγωνιστική ανέδειξε ένα ακόμη ρεκόρ σε ομαδικό επίπεδο. Η Αβελίνο έχασε το παιχνίδι με τη Ναντέρ στη δεύτερη παράταση ωστόσο ισοφάρισε το δικό της ρεκόρ περισσότερων ασίστ. 29 τελικές πάσες καταγράφηκαν στη στατιστική της ιταλικής ομάδας που είχε τον ίδιο αριθμό στο ματς με την Μπεσικτάς. Αυτή είναι η κορυφαία επίδοση της σεζόν, όχι όμως και συνολικά στην ιστορία του BCL αφού είναι μόλις η 6η καλύτερη. Κορυφαία όλων παραμένει εκείνη της Σάρατοβ που είχε 34 ασίστ πέρσι κόντρα στην Κατάγια.

 

 

Ο «σκουπιδιάρης» Ουάτ

Η Βενέτσια έφυγε ηττημένη από την Αθήνα όμως ο Μίτσελ Ουάτ έβαλε το όνομα του στην κορυφή της λίστας των παικτών με τα περισσότερα ριμπάουντ σε ένα παιχνίδια. Είχε 14 όσα στη διάρκεια της σεζόν οι Έβανς (Λούντβιγκσμπουργκ), Μόργκαν (Ολίμπια), Σβέθελμ (Όλντενμπουργκ) και Σόκο (Μούρθια). Πρόκειται λοιπόν για την καλύτερη φετινή επίδοση όχι όμως και συνολικά στη διοργάνωση. Ο Κιθ Κλάντον έβαλε ψηλά τον πήχη πέρσι, μαζεύοντας 19 ριμπάουντ στο ματς του ΠΑΟΚ με τη Βιλερμπάν.

 

Ακόμη χθες ο Ντι Τζέι Κένεντι με τα 11 εύστοχα δίποντα του στο ματς της Καρσίγιακα στη Λιθουανία ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση. 11 είχαν ακόμη ο Μπρουκς της Μπαϊρόιτ και ο Τζόουνς επίσης της Καρίσιγιακα.

 

Τέλος ο Πολ Λακόμπ της Μονακό έχοντας την Τρίτη 6/6 δίποντα, έγινε ο 8ος φέτος και ο 21ος συνολικά στη διετία του BCL, που έβγαλε ένα παιχνίδι χωρίς άστοχο σουτ δύο πόντων.

 

Photo Credits: BCL



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ