27.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Ρεκόρ Χ 3 απ’ τον Σπανούλη

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν το «Α και το Ω» της χθεσινής νίκης του Ολυμπιακού επί της Βαλένθια, σημειώνοντας τη 2η μεγαλύτερη επίδοση μεταξύ των παικτών της ομάδας στο index έχοντας 29 βαθμούς. Περισσότερους (30) είχε μόνο ο Τζαμέλ ΜακΛίν στο ματς της 13ης αγωνιστικής με την ΤΣΣΚΑ.

 

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έφτασε όχι σε ένα ή δύο αλλά σε τρία σπουδαία ατομικά επιτεύγματα.

 

Τα εννιά εύστοχα δίποντα του αποτελούν ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα, αφού το προηγούμενο ήταν τα οχτώ που είχε τρεις φορές, δύο τη σεζόν 2005-06 σε ματς με την ΤΣΣΚΑ και τη Μάλαγα και μία τη σεζόν 2011-12 κόντρα στην Καντού.

 

Παράλληλα ο «V-Span» με τα εννιά εύστοχα δίποντα του, έγινε ο 2ος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού στη διοργάνωση μετά τον Πρίντεζη, που έφτασε και ξεπέρασε τα 500.

 

Ακόμη με τις τέσσερις βολές του, έφτασε τις 700 εύστοχες με τους ερυθρόλευκους στη διοργάνωση. Είναι ο πρώτος και με υπερδιπλάσιες βολές από τον δεύτερο Πρίντεζη που έχει 341.

 

Σε ομαδικό επίπεδο…

 

Μπορεί οι παίκτες του να μην ήταν αποτελεσματικοί από το τρίποντο σημειώνοντας τη χειρότερη εντός έδρας επίδοση τους με 22,2% -είχαν 23% κόντρα στην Μπασκόνια- όμως εκτέλεσαν με μεγάλη συνέπεια από μέση και κοντινή απόσταση. Το 68,3% (28/41) συνιστά ρεκόρ περιόδου για τους ερυθρόλευκους στην Ευρωλίγκα αφού είχαν 63,4% στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε (26/41).

 

Ο Ολυμπιακός δέχτηκε 28 πόντους στη 2η περίοδο ισοφαρίζοντας τη χειρότερη αμυντική επίδοση του στο ΣΕΦ για τη φετινή Ευρωλίγκα καθώς 28 είχε δεχτεί και στην 4η περίοδο κόντρα στη Μάλαγα.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ