21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ρεκόρ ο Σπανούλης, ρεκόρ και ο Τουτζιαράκης

Διπλό ρεκόρ είχαμε για το Βασίλη Σπανούλη στο δεύτερο ημιτελικό του Ολυμπιακού με τον Προμηθέα Πατρών, των φετινών πλέι οφ της Stoiximan.gr Basket League, που έλαβε χώρα στο ΣΕΦ.

Στη νίκη των «ερυθρολεύκων» στο φαληρικό στάδιο ο 35άχρονος γκαρντ πραγματοποίησε τρία κλεψίματα κι έτσι έγινε ο έβδομος «κλέφτης» στην ιστορία της ομάδας και ο ένατος στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος. Ο αρχηγός των Πειραιωτών έφθασε τα 153 κλεψίματα με την ερυθρόλευκη φανέλα, αριθμός που τον έφερε έβδομο στην ιστορία της ομάδας στα χρόνια της Stoiximan.gr Basket League, καθώς ξεπέρασε το Θοδωρή Παπαλουκά που τη σεζόν 2000-2001 και την τριετία 2008-2011 είχε 152. Παράλληλα, έφθασε συνολικά τα 412 κλεψίματα, με τα οποία «έπιασε» στην ένατη θέση της σχετικής λίστας του επαγγελματικού πρωταθλήματος τον Άγγελο Κορωνιό.

  

Ρεκόρ καριέρας για τον «600άρη» Τουτζιαράκη

Ο Προμηθέας Πατρών, από την πλευρά του, υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στο μεγαλύτερο αμυντικό παθητικό του στο φετινό πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Basket League, σημειώνοντας 88π. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχαν δεχθεί, νωρίτερα μες στη σεζόν, 86π. από την ΑΕΚ στο ΣΕΦ. Την ίδια στιγμή, ο Σταύρος Τουτζιαράκης με τους επτά πόντους του έφθασε τους 600 στην καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία.

Ο 31χρονος σέντερ είχε και δέκα ριμπάουντ, φθάνοντας έτσι σε διψήφιο αριθμό για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα. Είναι, μάλιστα, η κορυφαία επίδοση των τελευταίων σαράντα αγώνων του στη Stoiximan.gr Basket League. Δέκα είχε και πέρυσι με την Κύμη στο ματς του ΔΚΓ Ήλιδας απέναντι στον Κόροιβο. Το σημαντικότερο επίτευγμά του, πάντως, ήταν εκείνο των πέντε ασίστ. Οι πέντε τελικές πάσες που έδωσε αποτελούν νέο ρεκόρ καριέρας για το Σταύρο Τουτζιαράκη, ο οποίος είχε τέσσερις πέρυσι ως παίκτης των Ευβοιωτών κόντρα στον Κόροιβο εκτός έδρας και τη Δόξα Λευκάδας στο «Τάσος Καμπούρης».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ