23.7 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ρεκόρ με ελληνικό χρώμα στο F4 της Βιτόρια (vid)

Δεν λένε πως "όποια πέτρα κι αν σηκώσεις θα βρεις έναν Έλληνα;" Ε, στο μπάσκετ όπου κι αν κοιτάξεις θα πάρεις γεύση και μάλιστα... έντονη από ελληνικό μπάσκετ. Το Final Four δεν έχει ελληνική ομάδα, αλλά τα ρεκόρ της -και όχι μόνο- έχουν άμεση σχέση με τη χώρα μας και αποδεικνύεται εύκολα μέσα από το βίντεο που ετοίμασε η Ευρωλίγκα.

Πρώτος και καλύτερος ο Κώστας Σλούκας. Ο Έλληνας γκαρντ που είναι μέλος της καλύτερης πεντάδας της διοργάνωσης, δεν έχει χάσει ποτέ σε ημιτελικό Final Four, ενώ σε τελικούς το ρεκόρ του είναι 3-3.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Δημήτρης Ιτούδης συνεχίζουν να γράφουν ιστορία μαζί, αλλά χώρια, αφού κάνουν ρεκόρ ως οι πρώτοι προπονητές που πάνε σε πέμπτο συνεχόμενο Final Four.

Αυτό θα είναι το όγδοο συνεχόμενο Final Four του Κάιλ Χάινς, ενώ ο Σέρχιο Γιουλ χρειάζεται δέκα ασίστ για να φτάσει στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας τον Θοδωρή Παπαλουκά που παραμένει ο κορυφαίος πασέρ σε τελική φάση Ευρωλίγκας.

Και υπάρχουν κι αυτοί που είναι έμπειροι μεν, δεν έχουν ιδέα από Final Four δε. Ο λόγος για επτά παίκτες της Αναντόλου Έφες που έχουν πάνω από 100 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα, αλλά μόλις φέτος θα αγωνιστούν σε Final Four.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ