23.8 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Ρεκόρ και στο Champions League η ΑΕΚ (vids+pics)

Η ΑΕΚ κατέχει το απόλυτο ρεκόρ προσέλευσης θεατών σε αγώνα μπάσκετ, με τους 80.000 φιλάθλους που κατέκλυσαν το 1968 το Καλλιμάρμαρο, και πλέον είναι δικό της και το ρεκόρ θεατών στο Basketball Champions League.

Πάνω από 11.000 φίλαθλοι βρέθηκαν την Τετάρτη (28/03) στο ΟΑΚΑ και παρακολούθησαν τον εντός έδρας αγώνα της «Ένωσης» με τη Στρασμπούρ, για τα προημιτελικά του BCL. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό φιλάθλων στην ιστορία της διοργάνωσης, που θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως θα καταρριφθεί εάν οι «κιτρινόμαυροι» εξασφαλίσουν την παρουσία τους στο Φάιναλ Φορ και καταφέρουν να το διοργανώσουν στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, όπως είναι η επιθυμία τους.

Οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα επιβλήθηκαν των Γάλλων με διαφορά εννέα πόντων, έχοντας στο πλευρό τους τη δυναμική παρουσία των φιλάθλων τους, που δημιούργησαν ξεχωριστή ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ. Ευχαριστήρια ανακοίνωση εξέδωσε η ΚΑΕ, στην οποία αναφέρει:

«Η «Βασίλισσα» πραγματοποίησε το πρώτο βήμα πρόκρισης για το Φάιναλ Φορ του BCL. Ο δρόμος είναι όμως μακρύς. Η Διοίκηση, οι αθλητές και οι προπονητές της ΑΕΚ B.C. αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν δημόσια τον συγκλονιστικό κόσμο μας, ο οποίος έσπευσε στο Κλειστό του ΟΑΚΑ και με τη φωνή του έδωσε την απαιτούμενη ώθηση για τη νίκη. Ο κόσμος της ΑΕΚ κατέρριψε όλα τα ρεκόρ προσέλευσης, γεγονός που έκανε αίσθηση στο Basketball Champions League, αλλά κυρίως τόνωσε το ηθικό των παικτών μας, καθώς η συνέχεια αναμένεται ακόμα πιο απαιτητική. Ο κόσμος της ΑΕΚ παραμένει η αδιαμφισβήτητη δύναμή της. Αυτή τη δύναμη θα έχει σύμμαχο η «Βασίλισσα» και στην αναμέτρηση του Στρασβούργου, ανήμερα του «Χρυσού Ιωβηλαίου» από το έπος του Καλλιμάρμαρου. Ευχαριστούμε ξανά...».

Και μην ξεχνάτε πως το basketa.gr στο πλαίσιο της συνεργασίας του  με το BCL μπορεί να σας στείλει στο Final Four της διοργάνωσης. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ