14.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ρεκόρ και από τους δύο στην Πάτρα (vids)

Η αναμέτρηση στο «Δημήτρης Τόφαλος», στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Basket League, ανέδειξε νικητή τον Προμηθέα Πατρών, αλλά και ο Μιχάλης Τσαϊρέλης του Ηρακλή θα έχει να τη θυμάται ως ορόσημο.

Ο Ίαν Μίλερ ήταν από τους «πυλώνες» του αχαϊκού συγκροτήματος στην άνετη επικράτησή του απέναντι στο «Γηραιό», έχοντας -μεταξύ άλλων- δύο επιδόσεις στα κερδισμένα φάουλ και τα λάθη που τον φέρνουν ψηλά στις ιστορικές λίστες της ομάδας του στην Basket League. Ο 29χρονος γκαρντ «φόρτωσε» με εννέα φάουλ τους αντιπάλους του, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση στην ιστορία του Προμηθέα Πατρών στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Περισσότερα είχε μόνο ο Μακένζι Μουρ, στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Άρη της σεζόν 2016-2017, ενώ στον ίδιο αριθμό έφθασαν στο παρελθόν και οι Μίλαν Μιλόσεβιτς, Οκτάβιους Έλις και Δημήτρης Αγραβάνης.

Οι παίκτες του Μάκη Γιατρά δεν έχουν ξεπεράσει τα δεκαέξι λάθη στα πρώτα επτά παιχνίδια τους στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά κόντρα στους Θεσσαλονικείς υπέπεσαν σε 21. Τα οκτώ από αυτά έκανε ο Αμερικανός και αποτελούν αρνητικό ρεκόρ στην πενταετή ιστορία της ομάδας στη «μεγάλη» κατηγορία. Μέχρι σήμερα τα περισσότερα είχε κάνει ο Μίροσλαβ Τόντιτς, συνολικά εφτά, στο εντός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ της σεζόν 2016-2017.

Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης, από την πλευρά του, μπήκε στη λίστα των παικτών που έφθασαν τους 300 αγώνες στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος, από το 1992-1993 μέχρι σήμερα. Ο 32άχρονος φόργουορντ του Ηρακλή έγινε ο 48ος που έφθασε σε αυτόν τον αριθμό αγώνων, σε μια διαδρομή που άρχισε στις 21 Οκτωβρίου του 2007 στην αχαϊκή πρωτεύουσα, στη νίκη του Άρη επί της Ολυμπιάδας Πατρών στο κλειστό της Ταραμπούρας με 85-67. Ο Έλληνας διεθνής, μάλιστα, συνδύασε αυτό το επίτευγμα με ακόμα δύο: ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του με τα έξι επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε, αφού έξι είχε και στο δεύτερο προημιτελικό των πλέι οφ του 2014 ως παίκτης του ΠΑΟΚ απέναντι στην Κηφισιά, ενώ παράλληλα έφθασε τα 300 στην Basket League.

Ο Βασίλης Καββαδάς, που έκανε double double με 11π. και δεκατέσσερα ριμπάουντ, ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στο ελληνικό πρωτάθλημα στα ριμπάουντ, καθώς τόσα είχε μαζέψει και στην πρεμιέρα της σεζόν 2020-2021, κόντρα στον ΠΑΟΚ. Εξάλλου, ο Ολιβιέρ Χάνλαν έφθασε τα 100 ριμπάουντ στην παρουσία του στην Basket League κι έγινε ο 37ος παίκτης στην ιστορία των «κυανόλευκων» στο επαγγελματικό πρωτάθλημα που «έπιασε» τριψήφιο αριθμό. Απέναντι στον Προμηθέα Πατρών είχε δύο.

https://www.youtube.com/watch?v=xZceQHyASoo

Στο «Δημήτρης Τόφαλος» συνδύασαν την επιστροφή τους στα νικηφόρα αποτελέσματα με τα γενέθλια του Τζεράι Γκραντ, ο οποίος γεννήθηκε στις 10 Ιανουαρίου του 1989 στο Μπόουι του Μέριλαντ κι έκλεισε τα 32 του. Αυτονόητο πως μετά το τέλος του ματς τον περίμενε τούρτα, στα αποδυτήρια…



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ