17.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ρεκόρ από παντού για τον Πάντερ

Δεν χωράει ιδιαίτερη συζήτηση για τον MVP του τελικού αλλά και του Final Four του BCL. Ο Κέβιν Πάντερ πήρε από το χέρι τη Βίρτους Μπολόνια και την οδήγησε στον τίτλο, κάνοντας το back to back στη διοργάνωση μετά από την περσινή με την ΑΕΚ. Ο Αμερικανός έφτασε σε αρκετές επιδόσεις που συνιστούν ρεκόρ στην ιστορία των Final Four του Basketball Champions League...

 


*Οι 26 πόντοι του αφού το προηγούμενο ρεκόρ ήταν εκείνο των 21 που είχαν ο Τζόρνταν Θίοντορ με την Μπάνβιτ στον ημιτελικό του 2017 με τη Μονακό και ο ίδιος ο Πάντερ με τον Ταϊρίς Ράις στον ημιτελικό της Παρασκευής.

 


*Οι 9/9 βολές -επίδοση που είχε από την άλλη πλευρά και ο Τιμ Αμπρομάιτις- αφού η προηγούμενη καλύτερη ήταν εκείνη των 7/7 που είχε ο Τζαμάλ Σούλερ από το ματς της Μονακό με την Μπάνβιτ στα ημιτελικά του 2017.

 


*Τα 5/5 τρίποντα συνιστούν διπλό ρεκόρ των Final Four. Ισοφάρισε εκείνο των περισσότερων εύστοχων σουτ από τα 6,75 αφού πέντε είχε και την Παρασκευή ο Ράις. Η απόλυτη ευστοχία του όμως στις πέντε προσπάθειες, είναι νέο ρεκόρ αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 3/3 του Κέρον Τζόνσον στον περσινό μικρό τελικό με τη Λούντβιγκσμπουργκ και του Ντούσαν Σάκοτα στον περσινό τελικό της διοργάνωσης.

 


*Οι 29 βαθμοί του στο ranking δείχνουν ότι έκανε την καλύτερη εμφάνιση μεταξύ όλων των παικτών που αγωνίστηκαν στα συνολικά 12 ματς των τριών Final Four των BCL. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση ήταν εκείνη των 28 βαθμών που είχε ο Τιμ Αμπρομάιτις με την Τενερίφη στον ημιτελικό του 2017 κόντρα στη Βενέτσια.

 

 


Με “βουνό” από limit down η Τενερίφη

 


Η Τενερίφη έμεινε χαμηλά στην επίθεση αφού εκτέλεσε πολύ καλά μόνο από τη γραμμή του φάουλ. Είχε 20/23 βολές και αυτό το 86,95% συνιστά ρεκόρ για τα τρία Final Four του BCL αφού το προηγούμενο ήταν το 82,35% (28/34) που είχε η Μπάνβιτ στον ημιτελικό του 2017 με τη Μονακό.

 


Δεν θα μπορούσε να έχει όμως καλύτερη τύχη με 5/37 τρίποντα. Το 13,51% με το οποίο εκτέλεσαν οι Ισπανοί από την περίμετρο συνιστά αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία των Final Four της διοργάνωσης αφού το προηγούμενο ήταν το 21,73% (5/23) της Μπάμπεργκ στον ημιτελικό της Παρασκευής με τη Βίρτους.

 


Αρνητικό ρεκόρ για την τελική φάση του Basketball Champions League είναι και τα 20 λάθη που καταγράφηκαν στη στατιστική της Τενερίφης, αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 18 που έκανε η Βενέτσια τόσο στον ημιτελικό όσο και στον μικρό τελικό του 2017. Από αυτά τα 20 λάθη των Ισπανών, η Βίρτους πήρε 21 πόντους και ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση των Final Four αφού την ίδια σημείωσαν στους περσινούς ημιτελικούς η ΑΕΚ και η Μονακό.

 


Η Τενερίφη ισοφάρισε και το αρνητικό ρεκόρ αμυντικών ριμπάουντ στην τελική φάση της διοργάνωσης, έχοντας 20 όσα είχε η Αντβέρπ απέναντι της στον ημιτελικό της Παρασκευής αλλά και η Μονακό στον μικρό τελικό του 2017.

 


Η ομάδα του Βιντορέτα πάντως “έγραψε” ρεκόρ με τα 24 επιθετικά της ριμπάουντ αφού η προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοση των Final Four ήταν εκείνη των 17 που είχε η Μούρθια στον μικρό τελικό της περσινής διοργάνωσης. Από αυτόν τον μεγάλο αριθμό δεύτερων επιθέσεων πήρε 26 πόντους που είναι επίσης ρεκόρ γι' αυτή τη φάση του BCL. Το προηγούμενο ήταν εκείνο των 18 πόντων που είχε από επιθετικά ριμπάουντ η Μονακό στον μικρό τελικό του 2017 κόντρα στη Βενέτσια.

 


Σε ατομικό επίπεδο για την κάτοχο του τίτλου του 2017, ο Τιμ Αμπρομάιτις ισοφάρισε το ρεκόρ επιθετικών ριμπάουντ έχοντας πέντε, όσα και ο Αμάρα Σι (Μονακό) στον μικρό τελικό του 2017, ο Σάντιελ Ρόχας (Μούρθια) στον μικρό τελικό του 2018 και ο Μάνι Χάρις (ΑΕΚ) στον περσινό τελικό.

 


Photo Credits: BCL



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ