21.8 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Ρεάλ, Φενέρ και Ολυμπιακός οι κερδισμένοι (vids)

Σε μία κομβική και άκρως ενδιαφέρουσα αγωνιστική (22η), η Ρεάλ πέρασε μέσα από το Τελ Αβίβ, η Φενέρ έσπασε επίσης την έδρα της Άλμπα, ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα της Μπασκόνια, ενώ Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ μετέτρεψαν τα παιχνίδια τους σε... παραστάσεις για έναν ρόλο. Ζαλγκίρις και Μιλάνο πήραν δύσκολες νίκες κόντρα σε Βιλερμπάν και Μπάγερν αντίστοιχα.

ΧΙΜΚΙ-ΤΣΣΚΑ 69-78

Η πέμπτη συνεχόμενη νίκη της ΤΣΣΚΑ και όγδοη στους εννέα τελευταίους αγώνες ήρθε άνετα και… στην γειτονιά της. Το 78-69 μέσα στην έδρα της Χίμκι σφράγισε μια ολοκληρωτική εμφάνιση των παικτών του Δημήτρη Ιτούδη και τους έφερε στο 16-6 σταθερά στην δεύτερη θέση της κατάταξης. Η Χίμκι συνεχίζει τον κατήφορό της, γνώρισε τη έκτη ήττα της στα επτά τελευταία παιχνίδια και όλο και απομακρύνεται από την οκτάδα πρόκρισης. Κορυφαίος των φιλοξενούμενων ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος, ο οποίος είχε 12 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα και 3 ασίστ. Από την άλλη πλευρά ο Αλεξέι Σβεντ είχε 27 πόντους. Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ-ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ 70-74

Με τον Λέο Βέστερμαν να έρχεται από τον πάγκο και με 11 σερί πόντους στα τελευταία 3,5 λεπτά να δίνει τη λύση, η Φενερμπαχτσέ πέρασε από το Βερολίνο νικώντας την Άλμπα με 74-70. Ήταν η πέμπτη νίκη της στα έξι τελευταία παιχνίδια και βρίσκεται πλέον μια ανάσα από την όγδοη θέση της βαθμολογίας της Ευρωλίγκας και τα πλέι οφ. Πολυτιμότερος για την Φενέρ ο Γιαν Βέσελι με 10 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 τάπες, ενώ ο Κώστας Σλούκας είχε 16 πόντους με 5 ασίστ και 5 ριμπάουντ. Για τους Γερμανούς ξεχώρισε ο Γκιεντράιτις με 14 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 80-70

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη από την Μπασκόνια με 80-70 για την 22η αγωνιστική φτάνοντας στο 9-13, με τον Ογκουστίν Ρούμπιτ να μπαίνει στα… παπούτσια του Γιώργου Πρίντεζη, τα νέα πρόσωπα να κάνουν βήμα μπροστά και τον Βασίλη Σπανούλη να ηγείται για μία ακόμη φορά. Ο Όγκουστιν Ρούμπιτ έπαιξε στη φυσική του θέση, στο "4" και βοήθησε πάρα πολύ, ιδιαίτερα από τη στιγμή που απουσίαζε και ο Γιώργος Πρίντεζης. Ο Ρούμπιτ είχε 19 πόντους με 5/7 δίποντα και 2/3 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 τάπες σε 31’19”. Ο Σενγκέλια με 14 πόντους και 7 ριμπάουντ ήταν και πάλι εκείνος που κράτησε την Μπασκόνια. Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΡΕΑΛ 77-81

Η Μακάμπι υποδέχτηκε την Ρεάλ στο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής με την “Βασίλισσα” να υποτάσσει την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου παίρνοντας την σπουδαία νίκη με σκορ 81-77 μέσα στο Τελ Αβίβ, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στο φινάλε και είχε τρομερές εναλλαγές. Ο κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν φυσικά ο Άντονι Ράντολφ. Ο φόργουορντ της Ρεάλ σκόραρε 19 πόντους και πήρε 7 ριμπάουντ όντας εκείνος που… κουβάλησε την ομάδα του στα πιο δύσκολα σημεία. Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ-ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ 74-79

Η Ζαλγκίρις απέδρασε από την έδρα της Βιλερμπάν με 79-74, συνεχίζοντας το ντεμαράζ που πραγματοποιεί τις τελευταίες αγωνιστικές. Το σύνολο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μετράει πέντε νίκες στους επτά τελευταίους αγώνες και με ρεκόρ 8-14 συγκατοικεί στην 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα με την Μπασκόνια και τη Βιλερμπάν. Η τελευταία υπέστη την έκτη διαδοχική ήττα της κι από εκεί που βρισκόταν στην οκτάδα, πλέον θα προσπαθήσει να αποφύγει την τελευταία θέση. Κορυφαίος ο Γουόκαπ με 11 πόντους 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Λάιτι με 14 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΖΕΝΙΤ 90-72

Πύρρειος αποδείχτηκε η νίκη της Μπαρτσελόνα κόντρα στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, της οποίας και επικράτησε με 90-72 στο “Παλαού Μπλαουγκράνα”, για την 22η στροφή της Euroleague, είδε ωστόσο τον σουπερστάρ της, Νίκολα Μίροτιτς, να νιώθει ενοχλήσεις στον προσαγωγό στα μέσα της τρίτης περιόδου και να μην αγωνίζεται έκτοτε. Ο Τομά Ερτέλ πάτησε για πρώτη φορά παρκέ τη φετινή σεζόν, αφού ταλαιπωρούταν με τραυματισμό από το καλοκαίρι του 2019 και απέδειξε ότι η τέχνη δεν ξεχνιέται, πετυχαίνοντας 8 πόντους και μοιράζοντας 7 ασίστ σε μόλις 18:17 λεπτά συμμετοχής. Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 

ΜΙΛΑΝΟ-ΜΠΑΓΕΡΝ 79-78

Με μία τεράστια ανατροπή στο φινάλε του αγώνα και ενώ βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 20 πόντους στην 3η περίοδο η Αρμάνι πήρε την νίκη απέναντι στην Μπάγερν χάρη σε μία βολή του Νέντοβιτς, αλλά και στο εκπληκτικό επιμέρους 26-12 της τελευταίας περιόδου. Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ο Σέρχι Ροντρίγκεζ με 9 πόντους και 10 ασίστ.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Δείτε τη βαθμολογία ΕΔΩ

Δείτε τα υπόλοιπα ματς της αγωνιστικής ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ