24.2 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Ρεάλ παρατάσεων, «απόδραση» Μακάμπι και ασταμάτητη ΤΣΣΚΑ (vids)

Ολοκληρώθηκε και η 15η αγωνιστική στην Ευρωλίγκα, με τα έξι σημερινά (18/12) παιχνίδια να συμπληρώνουν τα τρία που έλαβαν τόπο χθες (17/12), και την Ρεάλ Μαδρίτης να παίζει τρείς παρατάσεις στην Αθήνα, κερδίζοντας στους δυο «αιώνιους». Ασταμάτητη η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έφτασε τις 10 συνεχόμενες νίκες, μένοντας μόνη στην κορυφή μετά το ψυχωμένο διπλό της Μακάμπι στην Βαρκελώνη.

Και στο τέλος κερδίζει η Ρεάλ. Σε μια αναμέτρηση καρμπόν με αυτή του ΟΑΚΑ πριν τρία βράδια, η Ισπανική ομάδα χρειάστηκε στο σύνολο τρεις παρατάσεις, και μια για να κερδίσει τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ με 86-82, και να φτάσει το ρεκόρ της στο 10-5, και τις 9 νίκες στα τελευταία 10 παιχνίδια της. Η Ελληνική ομάδα ήταν μαχητική, προσπάθησε, είχε το τελευταίο σουτ της κανονικής διάρκειας με τον Σλούκα, αλλά με τις δυο συνεχόμενες εντός έδρας ήττες «έσβησε» τα διπλά σε Βαρκελώνη και Βελιγράδι και βρίσκεται στο 7-7, έχοντας να κερδίσει στο ΣΕΦ από τις 12 Νοεμβρίου και το παιχνίδι με την Άλμπα, όντας οριακά πλέον εκτός οκτάδας.

Το δέκα το καλό. Τόσες συνεχόμενες νίκες έφτασε η ΤΣΣΚΑ η οποία δεν δυσκολεύτηκε στη Μόσχα να κερδίσει στο Ρώσικο ντέρμπι την Ζενίτ με 83-65 και να φτάσει το ρεκόρ της το 12-3, μένοντας στην πρώτη θέση. Το συγκρότημα του Τσάβι Πασκουάλ μετράει δυο εκτός έδρας ήττες και με 8-5 διατηρεί τη θέση της στην πρώτη οκτάδα.

Στο Βελιγράδι ο Ερυθρός Αστέρας άφησε πίσω του τις πέντε συνεχόμενες ήττες και επικράτησε της Βαλένθια με 76-73, έχοντας ως κορυφαίο τον Λόιντ ο οποίος τιμώρησε την πρώην ομάδα του, και με καθοριστικό τον Ο’ Μπράιαντ ο οποίος έκλεψε την μπάλα από τον Πρέπελιτς. Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς πλέον έφτασε στο 5-10, παίρνοντας νίκη στο σπίτι της από τις 22 Οκτωβρίου. Η Βαλένθια μετά το διπλό στο ΣΕΦ, έμεινε σε τροχιά οκτάδας, πέφτοντας στο 9-6.

Η Μπάγερν συνεχίζει να δείχνει χαρακτήρα, και έτσι καθοδηγούμενη σε ένα ακόμη παιχνίδι από τους Ρέινολτς και Ραντόσεβιτς (πέτυχαν μαζί 32 πόντους), αλλά και την εξαιρετική της αμυντική τακτική, επικράτησε με 77-66 της Μπασκόνια στο Μόναχο και στρογγυλοκάθεται στην τρίτη θέση και στο 10-5. Τέταρτη ήττα στα τελευταία πέντε παιχνίδια για την ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς που υποχώρησε στο 6-8.

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την Βιλερμπάν στην Λυών, η οποία βρήκε τον τρόπο να κερδίσει την αφελέστατη Χίμκι, και επιστρέφοντας από το -15 (25-40) να πάρει τη νίκη με 90-84, και να φτάσει στο 5-9. Ότι και να πούμε για την πανάκριβη Χίμκι του Ρίμας Κουρτινάιτις είναι λίγο, καθώς οι 8 συνεχόμενες ήττες και οι σχεδόν 89 πόντοι παθητικό μιλούν από μόνοι τους, ενώ χαμένη πήγε και η εκπληκτική εμφάνιση του Μπούκερ (26 π., 32 βαθμοί αξιολόγησης).

Ψυχωμένη Μακάμπι έδειξε σημάδια αντίδρασης και πριν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, κέρδισε στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» την Μπαρτσελόνα με 68-67, με σήμα κατατεθέν την αμυντική τακτική του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Η Μακάμπι βρίσκεται στο 6-9 πλέον, ενώ μετά την χώρα των Βάσκων κέρδισε και στην Βαρκελώνη μέσα σε 9 ημέρες, ενώ έχει 3 νίκες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια. Σε κακό φεγγάρι η Μπαρτσελόνα, βρίσκεται πλέον στο 11-4, μετρώντας δυο εντός έδρας ήττες μέσα σε 11 ημέρες.

Δείτε τη βαθμολογία ΕΔΩ

Δείτε το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ