24.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ρεάλ-Μπαρτσελόνα… 259 μέρες μετά (vid)

H ACB κάθησε και τις μέτρησε. Από το τελευταίο clasico έχουν περάσει 259 μέρες. Οκτώμισι μήνες και... βάλε, δηλαδή. Όμως απόψε έφτασε η ώρα. Ρεάλ και Μπαρτσελόνα θα βρεθούν ξανά η μία απέναντι στην άλλη για να διεκδικήσουν τον πρώτο τίτλο της νέας σεζόν. Το ισπανικό Σούπερ Καπ. Στον τελικό του φάιναλ φορ, που φιλοξενείται στην Τενερίφη.

Και πέρυσι τέτοιον καιρό αυτό έκαναν οι δύο "αιώνιοι αντίπαλοι". Η Ρεάλ έπαιζε στην έδρα της, καθώς το φάιναλ φορ του Σούπερ Καπ διοργανώθηκε στη Μαδρίτη, και εκμεταλλεύτηκε αυτό το αβαντάζ για να νικήσει με 89-79 και να σηκώσει το τρόπαιο. Στον τελικό αυτό ο Νίκολα Μίροτιτς έπαιξε για πρώτη φορά αντίπαλος της Ρεάλ, που τον ανέδειξε, ενώ ο Φακούντο Καμπάτσο αναδείχθηκε MVP.

Όποιος νικήσει απόψε, θα γίνει ο πολυνίκης του θεσμού, καθώς Ρεάλ και Μπαρτσελόνα έχουν κατακτήσει το Σούπερ Καπ από έξι φορές στην ιστορία της η καθεμιά. Ο νικητής θα πάρει το έβδομο. Η Ρεάλ το έχει κατακτήσει τα δύο προηγούμενα χρόνια, άρα πάει για το τρίτο σερί, ενώ η Μπαρτσελόνα έχει να το πάρει από το 2015.

Οι δύο "αιώνιοι αντίπαλοι" έχουν παίξει μεταξύ τους άλλες έξι φορές σε τελικό Σούπερ Καπ, εκτός της σημερινής. Η Ρεάλ μετρά τέσσερις νίκες με πιο ευρεία αυτή που πέτυχε στη Βιτόρια το 2014 με 99-78. Η Μπαρτσελόνα έχει νικήσει δύο φορές, με πιο ευρεία νίκη αυτή στο Λας Πάλμας το 2009 με 86-82.

Η αποψινή αναμέτρηση είναι η πρώτη ανάμεσα στη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα μέσα στο 2020. Τελευταία φορά που έπαιξαν μεταξύ τους ήταν στις 29 Δεκεμβρίου 2019 στη Βαρκελώνη, εκεί όπου ο Μίροτιτς με σπουδαία εμφάνιση και 20 πόντους οδήγησε την Μπάρτσα σε άνετη νίκη με 83-63. Έκτοτε οι δύο "αιώνιοι αντίπαλοι" δεν έχουν συναντηθεί, καθότι το lockdown λόγω κορωνοϊού ματαίωσε τις υπόλοιπες αναμετρήσεις τους, που ήταν προγραμματισμένες τόσο για το ισπανικό πρωτάθλημα όσο και για την Ευρωλίγκα.

Στον αποψινό τελικό ο Σέρχιο Γιουλ χρειάζεται να παίξει 12 λεπτά για να σπάσει το ρεκόρ του Χουάν Κάρλος Ναβάρο με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής σε φάιναλ φορ του Σούπερ Καπ. Ο Ναβάρο έχει 244 λεπτά και ο Γιουλ τον ακολουθεί με 233.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ