20.4 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ρεάλ-Μακάμπι 72-70: Συνέχισε το σερί δια χειρός Γιαμπουσέλε(pics,vids)

Σε μια αναμέτρηση όπου κυριάρχησαν οι σκληρές άμυνες και τα πολλά άστοχα τρίποντα, η Ρεάλ,με καλάθι του Γιαμπουσέλε στα 3" πριν τη λήξη,νίκησε την Μακάμπι με 72-70 στο Wiznik Center. Οι Μαδριλένοι κυνηγούσαν  το σκορ από τα μέσα της δεύτερης περιόδου, βρέθηκαν πίσω μέχρι και με εννιά πόντους, όμως η Μακάμπι «ήπιε» θάλασσα στα τελευταία τρία λεπτά της αναμέτρησης και με τους  Τομά Ερτέλ (15 πόντους, 5 ασσίστ) και Γκερσόν Γιαμπουσέλε (15 πόντους 5 ριμπάουντ) πανηγύρισε την 6η σερί νίκη της στη διοργάνωση. Οι Ισραηλινοί από την πλευρά τους έπαιξαν καλή άμυνα,επέβαλλαν το ρυθμό τους σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά στα τρία τελευταία λεπτά σκόραραν μόλις τρεις πόντους. Γνώρισαν έτσι την 3η σερί ήττα τους, παρά τις προσπάθειες των Ουίλμπεκιν(14 πόντους) και Ζίζιτς(10 πόντους) και ισοβαθμούν πλέον με τη Βιλερμπάν στην 8η θέση της Γιούρολιγκ, με ρεκόρ 7-6.   

 

Με εφτά γρήγορους πόντους του Γιαμπουσέλε, η Ρεάλ πήρε ένα προβάδισμα δέκα πόντων (16-6) στα μέσα της περιόδου. Οι φιλοξενούμενοι όμως αντέδρασαν γρήγορα και με το τρίποντο και φάουλ του Μπαρτολομέο έκλεισαν το δεκάλεπτο με ένα σερί 7-0,με το ταμπλό να δείχνει 20-18. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι, με τους Μαδριλένους να είναι άστοχοι έξω από τα 6.75 (2/9) αλλά να βρίσκουν λύσεις από τα επιθετικά ριμπάουντ, έξι στον αριθμό. Αντίθετα η Μακάμπι βλέποντας τη δυστοκία των γηπεδούχων από το τρίποντο, «έδινε» το σουτ, ενώ στην επίθεση με τις συνεργασίες των Ουίλμπεκιν και Ζίζιτς στο πικ εντ ρολ βρήκαν εύκολους πόντους. Έτσι λοιπόν πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα προηγούμενοι με την ελάχιστη δυνατή διαφορά, 37-38. Στη τρίτη περίοδο η αναμέτρηση κύλησε όπως και στο πρώτο ημίχρονο. Η Μακάμπι έβαλε δύσκολα στην επίθεση της Ρεάλ, η οποία αδυνατούσε να βρει σταθερά λύσεις. Αυτό έδωσε την ευκαρία στους φιλοξενούμενους να κυκλοφορήσουν την μπάλα στην επίθεση και με τρεις βολές του Ουίλμπεκιν στο τέλος του δεκαλέπτου, να πάρουν το μεγαλύτερό τους προβάδισμα στην αναμέτρηση +9.  Το δεκάλεπτο έληξε με το σκορ στο 50-59. Όλα προμήνυαν ότι θα έχουμε ένα εντυπωσιακό φινάλε και έτσι έγινε. Οι Ισραηλινοί κρατούσαν σταθερά το προβάδισμα μέχρι το 37' (63-67) όμως στη συνέχεια κατέρρευσαν. Ο Τομά Ερτέλ με οχτώ πόντους έβαλε μπροστά στο σκορ τη Ρεάλ με 70-67. Η Μακάμπι παρόλο που παρέπαιε, δεν είπε την τελευταία της λέξη και με τρίποντο του Γουίλιαμς ισοφάρισε. Στη συνέχεια ο Γιαμπουσέλε σε οργανωμένη επίθεση πήρε τη μπάλα και με αποφασιστικό ντράιβ υπο πίεση, έγραψε το τελικό 72-70 με τρία δεύτερα να απομένουν. Οι  φιλοξενούμενοι δεν πρόλαβαν να εκδηλώνουν καν επίθεση.

 

ΜΟΙΡΑΙΟΣ: Σκότι Ουίλμπεκιν. Παρά το γεγονός ότι οδηγούσε τη Μακάμπι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ο Αμερικανός γκαρντ (με τουρκικό διαβατήριο) δεν είχε καθαρό μυαλό στο τέλος. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης αστόχησε σε 3 επιθέσεις  καθώς δεν σούταρε με τις καλύτερες προϋποθέσεις,ενώ είχε συνολικά και 4 λάθη.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Αρκετά άστοχες και οι δύο ομάδες από το τρίποντο.Η Ρεάλ σούταρε 4/19 ενώ η Μακάμπι είχε 5/16. Οι γηπεδούχοι είχαν 9 επιθετικά ριμπάουντ έναντι 5 των αντιπάλων τους, ενώ κέρδισαν και τη μάχη των λαθών (13-15) καθώς σε μία τόσο «κλειστή» αναμέτρηση ακόμα και τα δύο περισσότερα λάθη μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

 

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ