24.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ρεάλ Μαδρίτης: Οι λεπτομέρειες της μετακίνησης Ντεκ

Ο Γκάμπριελ Ντεκ αποχώρησε λίγη ώρα μετά την εμφατική νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Φενέρμπαχτσε, ώστε να βρεθεί στο ΝΒΑ και την ομάδα των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, και για να γίνει αυτό πραγματικότητα, οι Θάντερ έπρεπε να βάλουν το... χέρι στην τσέπη.

Τα νέα της πρόκρισης της Ρεάλ Μαδρίτης στους 8 της φετινής Ευρωλίγκας ήρθαν να επισκιάσουν από χθες το βράδυ οι μεταγραφικές... διεργασίες των Μαδριλένων, με την ξαφνική αποχώρηση του Γκάμπριελ Ντεκ για το NBA και τον ερχομό του Βενσάν Πουαριέ στην ομάδα του Πάμπλο Λάσο, με τον Γάλλο ψηλό να κάνει το αντίθετο δρομολόγιο από τον Ντεκ και να επιστρέφει στην Ευρώπη, ώστε να κλείσει την σεζόν.

Ο Αργεντινός φόργουορντ της Ρεάλ, ο οποίος δεσμευόταν φυσικά με συμβόλαιο με την Ισπανική ομάδα, έφυγε σε ένα πολύ ιδιαίτερο χρονικό σημείο, στην κορύφωση της σεζόν για την ομάδα του, η οποία είχε μάλιστα σχετικά "φρέσκια" την αποχώρηση του Φακούντο Καμπάτσο τον περασμένο Δεκέμβριο για το Ντενβερ και τους Νάγκετς, αλλά και τα αρκετά προβλήματα τραυματισμού. Όπως είναι λογικό, για να γίνει κάτι τέτοιο πραγματικότητα, χρειαζόταν κάτι παραπάνω από την συναίνεση της Ρεάλ.

Αυτό που χρειαζόταν ήταν μία επαρκής οικονομική αποζημίωση για την Ισπανική ομάδα, η οποία έχασε στα "τελειώματα" της σεζόν εναν βασικό παίκτη του ροτέισον της. Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ όπως είναι λογικό έβαλαν το χέρι στην τσέπη για να πραγματοποιήσουν αυτήν την υπογραφή, καλύπτοντας στο ακέραιο την «NBA Out» ρήτρα του παίκτη. Αυτό το ποσό ήταν 2 εκατομμύρια ευρώ, μια αρκετά υψηλή ρήτρα αποδέσμευσης, την οποία ο Σαμ Πρέστι, GM των Θάντερ, δεν δίστασε να θεωρήσει ένα ποσό που η ομάδα του έπρεπε να καλύψει.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ