17.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ρεάλ Μαδρίτης – Εφές 80-76: Πολύ σκληρή για να πεθάνει! (vids)

Σε ένα παιχνίδι που για περίπου 37 λεπτά έμοιαζε χαμένο, η Ρεάλ Μαδρίτης όχι απλώς επέστρεψε, όχι απλώς το έκανε ντέρμπι, αλλά το κέρδισε κιόλας (80-76), κάνοντας το 2-1 στη σειρά και κερδίζοντας το δικαίωμα να... παλέψει για άλλο ένα παιχνίδι την πρόκρισή της στη Κολωνία!

Ξεκινώντας χωρίς τον καλύτερο της παίκτη τη φετινή σεζόν, Έντι Ταβάρες, η Ρεάλ κλήθηκε να ψάξει την αντίδρασή της. Έχοντας τον Σέρχιο Γιουλ ως κύριο εκφραστή, ο οποίος πέτυχε 5 γρήγορους πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, η Ρεάλ κατάφερε να πάρει ένα ελαφρύ προβάδισμα. Από την άλλη, η Εφές κρατούσε το παιχνίδι υπό έλεγχο εξαιτίας της εξαιρετικής δουλειάς της στον τομέα των επιθετικών ριμπάουντ, έχοντας μαζέψει 4 στην πρώτη περίοδο, κάτι που την βοήθησε να κλείσει στην ισοπαλία το δεκάλεπτο (15-15).

Παρά την κλειστή πρώτη περίοδο, μόλις 3 λεπτά χρειάστηκε η Εφές για να χτίσει την πρώτη σημαντική διαφορά της αναμέτρησης, πίσω από τον Ροντρίκ Μπουμπουά. Ο Γάλλος πέτυχε μαζεμένους 9 πόντους και εκτόξευσε πολύ γρήγορα τη διαφορά στους 10 πόντους (17-27), βάζοντας την Εφές στον ρόλο του οδηγού, όπως θα ήθελαν δηλαδή σε ένα παιχνίδι αυτής της φύσης. Ο Φαμπιάν Κοσέρ πήρε την σκυτάλη απαντώντας με 9 προσωπικούς του πόντους, όμως το +10 διατηρήθηκε στο ημίχρονο (28-38) χάρη στην παρουσία του Βασίλιε Μίσιτς, κάτι που σε συνδυασμό με το... επιθετικό κουλούρι του Σέιν Λάρκιν στην επίθεση έκρουε καμπανάκια κινδύνου στον Πάμπλο Λάσο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, είδαμε ξανά την κλασική εικόνα της Εφές του 2021. Το πόδι στο γκάζι και καμία διάθεση για... περιπέτειες. Με σήμα - κατατεθέν της την εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, η Εφές είχε τον απόλυτο έλεγχο στην επίθεση και σίγουρα, η Ρεάλ θα έπρεπε να νιώθει "τυχερή" που κατάφερε να κρατήσει τη διαφορά στους 10 πόντους πριν την τελευταία περίοδο.

Το τελευταίο δεκάλεπτο "καλούσε" τη Ρεάλ στην τελευταία προσπάθειά της για επιβίωση. Aυτό κλήθηκε να κάνει ο Σέρχιο Γιουλ, ο οποίος εμφάνισε τον εαυτό του από τα παλιά, σκοράροντας μαζεμένα δύσκολα σουτ  προσπαθώντας να φέρει τη διαφορά σε μονοψήφια τιμή, κάτι που όχι απλώς κατάφερε στο τελευταίο δίλεπτο, αλλά έφερε και τη διαφορά στον πόντο, με ένα λεπτό να απομένει (75-76)! Ένα δύσκολο τρίποντο του Ρούντι Φερνάντες έδωσε στη Ρεάλ ξανά το προβάδισμα, καλάθι που όπως αποδείχθηκε ήταν και το μεγαλύτερο της βραδιάς, για μία νίκη που ήρθε από το πουθενά(80-76)!

https://twitter.com/the_BasketHead/status/1387114466861584386

O πρώτος τελικός "επιβίωσης" κερδήθηκε από την ομάδα του Πάμπλο Λάσο, και μαζί του, οι Μαδριλένοι κέρδισαν το δικαίωμα στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς, την Πέμπτη, στο οποίο θα προσπαθήσουν να φέρουν ξανά τη σειρά στην Κωνσταντινούπολη.

Ο ΣΩΤΗΡΑΣ: Ο Σέρχιο Γιουλ ήταν ο καταλύτης της αναμέτρησης για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Παρά το γεγονός ότι εξαφανίστηκε στην 2η και 3η περίοδο, κομμάτι της αναμέτρησης που η Εφές πήρε τα ηνία, έκανε την μεγάλη επιστροφή του στο 4ο δεκάλεπτο. Σκοράρε 15 από τους 20 πόντους του, τελείωσε το παιχνίδι με 4 τρίποντα, 7 ασίστ και 2 ριμπάουντ και ηγήθηκε της μεγάλης ανατροπής των Μαδριλένων!

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Παρά το γεγονός ότι βρισκόταν σταθερά πίσω στο σκορ, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε καταφέρει, καθ'όλη τη διάρκεια να ισορροπήσει το στατιστικό προβάδισμα της αντιπάλου της. Η Εφές διατηρούσε το προβάδισμα χάρη στις εμπνεύσεις του απίστευτου Μίσιτς και τον εξαναγκασμό των Ισπανών σε λάθη (11 λάθη σε 30 λεπτά), όμως στο τέταρτο δεκάλεπτο, η Ρεάλ έκανε μόλις 2 λάθη, κάτι που αποδείχθηκε ζωτικής σημασίας στην ανατροπή της διαφοράς.

Τα δεκάλεπτα: 15-15, 28-38, 48-58, 80-76

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

https://twitter.com/EuroLeague/status/1387092113272213517

https://twitter.com/EuroLeague/status/1387107284422103050



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ