22.7 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ρεάλ Μαδρίτης – Εφές 83-108: “Κλείδωσε” Ρεάλ και πλέι οφς! (vids)

Παρά το γεγονός ότι είχαμε ντέρμπι για τρία δεκάλεπτα, τρεις διαδοχικές τεχνικές ποινές (!) της Ρεάλ Μαδρίτης στο τέλος της τρίτης περιόδου ήταν αρκετές για να δώσουν στην Εφές το... κάυσιμο που χρειαζόταν για να μετατρέψει το παιχνίδι σε θρίαμβο (83-108), κλειδώνοντας έτσι την είσοδό της στα πλέι οφς της Ευρωλίγκας! Αποβλήθηκε ο έξαλλος Πάμπλο Λάσο.

Η Εφές ήθελε την νίκη για να κλειδώσει τη θέση της στα playoffs, και ξεκίνησε δείχνοντας τις προθέσεις της. Με έναν απολαυστικό Σιμόν, ο οποίος έπιασε φωτιά από νωρίς με 3/3 τρίποντα, 11 πόντους και δύο ασίστ στα πρώτα 5 λεπτά του αγώνα, η Εφές πήρε ένα μικρό προβάδισμα (11-20), το οποίο όμως γρήγορα κάλυψε η γηπεδούχος Ρεάλ με τις δύο ομάδες να μην έχουν τίποτα να χωρίσουν ύστερα από ένα απολαυστικό πρώτο δεκάλεπτο (20-20).

O Σιμόν... σιώπησε στο δεύτερο δωδεκάλεπτο και η Ρεάλ πήρε αυτή την πρωτοβουλία των κινήσεων, πίσω από τους 8 πόντους του Τρέι Τόμπκινς, αναγκάζοντας τον Αταμάν σε μία από τις γνωστές του... εκρήξεις προς τους παίκτες του.

https://twitter.com/the_BasketHead/status/1376950394547544067

Η Ρεάλ κυριάρχησε στα ριμπάουντ και θα είχε ένα μεγαλύτερο προβάδισμα στο ημίχρονο, αν δεν ερχόταν ο Σερτάκ Σανλί. Ένα από τα σπάνια τρίποντα του και η καλή του άμυνα στην τελευταία φάση πάνω στον Ταβάρες, οδήγησε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με την ελάχιστη διαφορά, του ενός πόντου, σε ένα ημίχρονο που η Ρεάλ διαχειρίστηκε υποδειγματικά τον Σέιν Λάρκιν, δίνοντας του μόλις 2 τρίποντα, στα οποία αστόχησε, μένοντας "άσφαιρος".

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Εφές μπήκε αποφασισμένη. Έχτισε ένα προβάδισμα, παρά το γεγονός ότι ο Λάρκιν παρέμενε εκτός αγώνα, κυριολεκτικά και μεταφορικά, και πίσω από τον καυτό Σανλί, έπιασε τη Ρεάλ στον ύπνο στο παιχνίδι της, το παιχνίδι στη ρακέτα. Από την άλλη πλευρά, ο Ουσμάν Γκαρούμπα ήταν καταλύτης στις προσπάθειες της Ρεάλ να μένει κοντά, μέχρι ένα απίστευτο κρεσέντο χαμένης ψυχραιμίας από την ομάδα της Μαδρίτης να χαρίσει στην Εφές 7 (!) ελεύθερες βολές, ύστερα από 3 τεχνικές ποινές σε Ρούντι και Λάσο (που αποβλήθηκε) αλλά και ένα φάουλ στο τρίποντο που εκτόξευσε την διαφορά στους 12!

https://twitter.com/EuroLeague/status/1376959551946252288

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, σαν να μην τα είχε όλα η Ρεάλ, ξύπνησε και ο Σέιν Λάρκιν. Με τον Αμερικανό άσο να παίρνει το όπλο του και να σκαρφαλώνει γοργά γοργά από τους 0 στους 16 πόντους, η Εφές κλείδωσε την υπόθεση νίκη, μετέτρεψε το παιχνίδι σε περίπατο στο τελευταίο δεκάλεπτο και παράλληλα κλείδωσε και την θέση της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Από την άλλη η Ρεάλ ανησυχεί. Ανησυχεί γιατί παραμένει πολύ κοντά στην 8η θέση, ανησυχεί όμως και για τον Έντι Ταβάρες, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας με πρόβλημα στη μέση και αν τυχόν χάσει χρόνο, η Ρεάλ θα στερηθεί την "άγκυρά" της στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Ρεάλ είναι μία ομάδα που στηρίζεται πολύ στην δουλειά της στο "γυαλί". Η Εφές κατάφερε, παρά το γεγονός ότι υστερούσε στο πρώτο ημίχρονο κατά 8 ριμπάουντ (19-11), να ανατρέψει την κατάσταση, μαζεύοντας 13 ριμπάοντ έναντι μόλις 6 της "Βασίλισσας" και να ισορροπήσει την κατάσταση στην κατηγορία - ατού των γηπεδούχων, αλλάζοντας τη δυναμική του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 42-41, 64-76, 83-108

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης εδώ ΕΔΩ

https://twitter.com/EuroLeague/status/1376967786103197699



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ