19.2 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ρεάλ Μαδρίτης: Απώλειες με κέρδος 11 εκατομμυρίων

Το ΝΒΑ βλέπει όλο και περισσότερο προς την Ευρώπη και "κλέβει" παίκτες όλο και πιο συχνά. Η Ευρωλίγκα έχει δεχθεί ισχυρό χτύπημα από το γεγονός, καθώς δεν μπορεί να συναγωνιστεί ούτε το όνομα που έχει το ΝΒΑ, ούτε -πολύ περισσότερο τελικά- τα χρήματα που μπορεί να δώσει. Η Ρεάλ Μαδρίτης το έχει νιώσει αυτό στο ... πετσί της με τις απώλειες σημαντικών παικτών της. Από την άλλη είναι και η ομάδα που ίσως έχει καταλάβει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη πως αφού δεν μπορεί να κάνει και πολλά γι' αυτό, τουλάχιστον ας βγάλει κέρδος.

Η "βασίλισσα" στον τελευταίο χρόνο έχει χάσει τους Φακούντο Καμπάτσο, Γκάμπριελ Ντεκ και Ουσμάν Γκαρούμπα και μάλιστα στη διάρκεια της σεζόν, ενώ είχε προηγηθεί και ο Λούκα Ντόντσιτς. Το θέμα είναι πως η διοίκηση της Ρεάλ έχοντας κατανοήσει πως δεν μπορεί να σταματήσει κάποιον παίκτη που θέλει να αποσυρθεί, βάζει πολύ υψηλές ρήτρες προκειμένου κάποιος να κάνει το ταξίδι προς το ΝΒΑ. Του Καμπάτσο ήταν έξι εκατομμύρια, του Ντεκ ήταν δύο και του Γκαρούμπα τρία. Ο Καμπάτσο είχε την υψηλότερη ρήτρα από όλους, αλλά κατάφερε να φτάσει σε συμφωνία μιλώντας με τη Ρεάλ και τους Νάγκετς για την αποπληρωμή της. Κάτι ανάλογο έκανε και ο Γκαρούμπα, ο οποίος θα αποπληρώσει την ρήτρα σε διάστημα τεσσάρων χρόνων. Κάτι που είχε κάνει και ο Νίκολα Μίροτιτς το 2014, ο οποίος "ξόφλησε" σε διάστημα πέντε ετών με την τελευταία δόση να δίνεται το 2019!

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει βάλει στο ταμείο της συνολικά 11 εκατομμύρια δολάρια από τους τρεις παίκτες που έφυγαν τελευταία. Είναι τουλάχιστον μια.. παρηγοριά ενόψει της συνέχειας και μέχρι να ξαναβρεί αυτούς τους παίκτες που θα τους φέρει η ίδια και η φανέλα της σε πρώτο πλάνο. Μέχρι να φύγουν κι αυτοί -ίσως- για το ΝΒΑ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ