23.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ρεάλ – Κάλινιτς: Αυτό που κάνει περίπλοκη την προσθήκη του (pics+vid)

Από τη στιγμή που ο Γκάμπριελ Ντεκ άφησε σύξυλη τη Ρεάλ Μαδρίτης για να αρπάξει την ευκαιρία στο NBA και να ενταχθεί στο δυναμικό των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, οι φήμες ότι η «βασίλισσα» έχει βάλει στο στόχαστρό της τον Νίκολα Κάλινιτς δίνουν και παίρνουν στην Ισπανία. Η διαφαινόμενη απουσία της Βαλένθια από την Euroleague την επόμενη αγωνιστική περίοδο ευνοεί μια τέτοια κίνηση. Ποιο είναι το εμπόδιο όμως για την απόκτηση του Σέρβου φόργουορντ από την ομάδα του Πάμπλο Λάσο

«Τanteo»

Οι περισσότεροι παίκτες που εντάχθηκαν στο ρόστερ των «νυχτερίδων» το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψαν συμβόλαια 1+1 και πολλοί θα ψαχτούν για να αποχωρήσουν από την ομάδα αν δεν αγωνιστεί τελικά στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση (μέσω wild card). 

Ωστόσο, στην Ισπανία υφίσταται ένας περίεργος κανονισμός, γνωστός και ως «tanteo». Όταν ένας παίκτης έχει αγωνιστεί σε κάποια ομάδα της ACB, αν στην πορεία θέλει να μεταβεί σε κάποια άλλη ισπανική ομάδα, η πρώτη έχει δικαίωμα να ματσάρει την προσφορά της έταιρης και να τον διατηρήσει στο ρόστερ της. 

Αν λοιπόν η Ρεάλ αποφασίσει να κινηθεί για την απόκτηση του Κάλινιτς, θα πρέπει είτε να έρθει σε συνεννόηση με τη Βαλένθια για την καταβολή κάποιου buy out, είτε να του κάνει μια «τσιμπημένη» οικονομικά προσφορά, ελπίζοντας ότι η ομάδα του Χάουμε Πονσαρνάου δεν του κάνει αντίπροταση αντίστοιχου ποσού για να τον κρατήσει. 

Όπως ανέφερε ενδεικτικά ο Χοσέ Πουέντες, General Manager της Βαλένθια στην ισπανική «As»: «Με τους παίκτες που μπορεί να έχουν μία οψιόν αποχώρησης, έχουμε τον έλεγχο, γιατί μπορούμε να διατηρήσουμε τα δικαιώματά τους στην Ισπανία». 

Σε ότι αφορά την μετακόμιση του Πιερία Χένρι από τη Μπασκόνια στη Μαδρίτη τα πράγματα φαίνονται δρομολογημένα, αφού όπως ακούγεται έντονα στην Ισπανία η «βασίλισσα» θα καταβάλλει 500.000 ευρώ στους Βάσκους, ούτως ώστε να τον αποδεσμεύσουν. 

Το προηγούμενο

Πριν το ξεκίνημα της φετινής αγωνιστικής περιόδου ο Αλμπέρτο Αμπάλδε άφησε τη Βαλένθια για χάρη της Ρεάλ Μαδρίτης. Προκειμένου να γίνει αυτή η μετακίνηση, ο 25χρονος φόργουρντ κατέβαλλε στις «νυχτερίδες»  1.500.000 ευρώ για να τερματίσει το συμβόλαιό του και να υπογράψει με τους Μαδριλένους μέχρι και το 2025. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ