20.4 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ρεάλ-Ζαλγκίρις 95-82: Το έκανε να φαίνεται απλό στο τέλος (pic, vids)

Απόρθητη κράτησε τη Wizinik Arena η Ρεάλ Μαδρίτης κάνοντας το 5/5 με την αυτονόητη επικράτηση της επί της Ζαλγκίρις με 95-82, στο ματς με το οποίο έπεσε η αυλαία της 9ης αγωνιστικής της Euroleague. Μετά από αυτό το παιχνίδι, η Ρεάλ ανέβηκε στο 7-2 και η Ζαλγκίρις παρέμεινε χωρίς επιτυχία.

 

Οι Μαδριλένοι παρότι η αρχή του αγώνα έδειξε κάτι διαφορετικό, αντιμετώπισαν πολύ μεγάλες δυσκολίες στη δεύτερη και στην τρίτη περίοδο από τη Ζαλγκίρις που θα είχε καλύτερες πιθανότητες αν κατόρθωνε να κρατήσει πιο χαμηλά στην επίθεση τη Ρεάλ.

 


Στη διαβολοβδομάδα που ακολουθεί, οι Ισπανοί θα παίξουν στη Γαλλία με τη Βιλερμπάν και εντός έδρας με τον Ερυθρό Αστέρας ενώ οι Λιθουανοί θα ψάξουν την πρώτη νίκη τους μέσα από δύο εντός έδρας παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και τη Φενέρμπαχτσε.

 


Η Ρεάλ έκανε εντυπωσιακή εκκίνηση στο παιχνίδι προηγούμενη με 8-0 στο τρίλεπτο και παρότι η Ζαλγκίρις έβγαλε μια πρώτη αντίδραση (12-9), το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 20-11. Η εικόνα της δεύτερης περιόδου όμως ήταν διαφορετική. Οι δύο ομάδες έδωσαν στο παιχνίδι έναν τρελό ρυθμό και σημείωσαν στη διάρκεια της 65 πόντους. Η Ζαλγκίρις κατάφερε με το υπέρ της 34-31, να βρεθεί στο -6 (51-45). To κατάφερε χάρη στην τρομερή ευστοχία της από το τρίποντο αφού είχε 6/8 σουτ στη δεύτερη περίοδο.

 

 

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο επιχείρησε να χτίσει μία ακόμη διαφορά με την έναρξη της τρίτης περιόδου και προηγήθηκε με 60-49 στο 23’ αλλά εκείνη του Γιούρι Ζντοβιτς όχι μόνο τη μάζεψε αλλά έγινε και περισσότερο απειλητική, μειώνοντας μέχρι τους τέσσερις (69-65 στο 27’) με τον Λεκάβιτσιους να την καθοδηγεί μαεστρικά, εκτελώντας και δημιουργώντας. Έτσι στο τέλος του δεκαλέπτου όλα προμήνυαν ένα πολύ ενδιαφέρον φινάλε (75-70).

 

 

Το 11-5 που «έτρεξε» η Ρεάλ στα πρώτα τέσσερα λεπτά της τέταρτης περιόδου, επανέφερε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (86-75) και στο 38’ όλα είχαν τελειώσει (95-80). Η Ζαλγκίρις έμεινε από δυνάμεις, είχε δυσκολία πια να φτάσει στο καλάθι των Ισπανών και εκείνοι έφτασαν στην επικράτηση.

 

 

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα; Ο Σέρχιο Γιουλ έφτασε τα 500 τρίποντα στην καριέρα του στην Euroleague...

 

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Όταν μία ομάδα έχει επτά παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, προφανώς η πολυφωνία ξεχωρίζει από τις ατομικές αποδόσεις. Ο Γκέρσον Γιαμπουσέλε ίσως ήταν ο καλύτερος αφού έβγαλε ενέργεια και διάθεση σε μεγαλύτερα διαστήματα από τους υπόλοιπους, τελειώνοντας το παιχνίδι με 15 πόντους και έξι ριμπάουντ.

 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Ρεάλ δέχτηκε 11 πόντους στην πρώτη και 12 πόντους στην τέταρτη περίοδο ενώ επέτρεψε στη Ζαλγκίρις να σημειώσει 59 στη δεύτερη και στην τρίτη. Αν και «φλέρταρε» με τους 100 στην επίθεση, η άμυνα ήταν εκείνη που απλοποίησε τη δουλειά της.

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 


Photo Credits: Real, Zalgiris twitter

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ