27.3 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Ρεάλ -Ερ. Αστέρας 79-67: Έκανε το καθήκον της με Ταβάρες (pics,vids)

Η Ρεάλ παίζοντας ουσιαστικά σοβαρά για ένα ημίχρονο, επιβλήθηκε του Αστέρα με 79-67 στο Wiznik Center. Οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο έδειχναν πως κάνουν "αγγαρεία", αλλά όταν σοβαρεύτηκαν στην επανάληψη έπαιξαν άμυνα, πάτησαν το «γκάζι» και δεν κοίταξαν ποτέ πίσω. Ο Ουόλτερ Ταβάρες κυριάρχησε και στις δύο πλευρές του παρκέ ( 15 πόντους, 4 μπλοκ) ενώ πήρε βοήθειες από τον έτερο ψηλό της ομάδας, Βενσάν Πουαριέ με 14 πόντους και 8 ριμπάουντ. Στην αντίπερα όχθη, οι Σέρβοι με πρώτο σκόρερ τον Έι Τζέι Χόλινς (16 πόντους) ολοκλήρωσαν με 0/2 το ταξίδι τους στην Ισπανία, έπεσαν στο 4-7 στην διοργάνωση, ενώ οι «Μπλάνκος» σκαρφάλωσαν στην πρώτη θέση με το 9-2 που έχουν πλέον.

 

Οι γηπεδούχοι ως το ξεκάθαρο φαβορί της αναμέτρησης, μπήκαν πιο δυνατά και «χτυπώντας» στη ρακέτα των αντιπάλων πήρανε ένα μικρό προβάδισμα εφτά πόντων, 14-7. Οι φιλοξενούμενοι όμως αντέδρασαν γρήγορα, με τον Μάικ Τσίρμπες να δηλώνει νωρίς παρών κάτω από τα καλάθι (6 πόντους) με την πρώτη περίοδο να λήγει με το σκορ στο 16-13. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Ρεάλ μπήκε αρκετά νωθρή και απρόσεκτη,με το θέαμα από τις δύο ομάδες να μην είναι το καλύτερο. Αυτό βέβαια έδωσε την ευκαιρία στον Αστέρα να διατηρείται κοντά στους Ισπανούς. Ο Όγκνιεν Ντόμπριτς συνέβαλλε τα μέγιστα σε αυτό το διάστημα (9 πόντους 1ο ημ.) με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην ανάπαυλα με το σκορ ισόπαλο στο 32-32. Στο τρίτο δεκάλεπτο η Ρεάλ ανέβασε την ένταση της στην άμυνα και με τον Ταβάρες να κυριαρχεί  και στις δύο ρακέτες ( 9 πόντους στο δεκάλεπτο) άρχισε να ξεφεύγει. Ο Ερτέλ επίσης βοήθησε στο σκοράρισμα και με 9 πόντους στην τρίτη, έφερε την ομάδα του στο +11 με το ταμπλό να γράφει 57-46 στο τέλος του δεκαλέπτου. Στην τελευταία περίοδο οι Ισπανοί έλεγξαν την αναμέτρηση, έφτασαν με καλάθι του Πουαριέ στο +19 (68-49) και από εκεί και πέρα όλα πήραν το δρόμο τους. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να ρίξουν το εύρος της διαφοράς, αλλά αυτό δεν απέτρεψε την ομάδα της Μαδρίτης να πάρει το ένατο ροζ φύλλο αγώνα στην φετινή διοργάνωση.

 

 

ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ: Ουόλτερ Ταβάρες. Ο σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήρι, όταν ανέβασε την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο έκανε τη Ρεάλ το αφεντικό της αναμέτρησης. Έδωσε το έναυσμα στην άμυνα με τις τέσσερις τάπες που έκανε και διευκόλυνε το έργο των συμπαικτών του.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ εύστοχοι στα δίποντα 25/45 (56%) και είχαν 8 μπλοκ έναντι μόλις δύο του Αστέρα. Ο συνδυασμός αυτών των δύο βοήθησε ώστε να έρθει η νίκη, παρά τις 13 λιγότερες βολές που εκτέλεσαν στην αναμέτρηση.

 

 

 

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ