22.8 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Ρατσιστική συμπεριφορά στο BCL και τη Λιθουανία!

Φαίνεται πως οι ρατσιστικές συμπεριφορές δεν κοιτάζουν σύνορα και γίνονται και στις καλύτερες... οικογένειες όπως η «μπασκετόφιλη» Λιθουανία. Σύμφωνα με καταγγελίες του Μικέλε Βιτάλι υπήρξαν ακραίες αντιδράσεις από τους οπαδούς της Λιετκαμπέλις.

Η αναμέτρηση ανάμεσα στην Λιετκαμπέλις και την Σάσαρι για τους ομίλους του BCL σημαδεύτηκε από άσχημα γεγονότα. Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο Μικέλε Βιτάλι θέλησε να υπερασπιστεί τον συμπαίκτη του Ντάισον Πιέρ υποστηρίζοντας ότι δέχθηκε χυδαία ρατσιστική συμπεριφορά από τους οπαδούς της λιθουανικής ομάδας: «Είναι ντροπή να ακούς τον κόσμο να μιμείται τον ήχο της μαϊμούς προς έναν παίκτη, λόγω του χρώματος. Απαράδεκτο! Τέτοιοι άνθρωποι δεν αξίζουν τίποτα στη ζωή τους».

Αμέσως μετά από αυτή τη δημοσίευση η διοίκηση της Λιετκαμπέλις και η διοργανώτρια αρχή πήραν θέση επί του θέματος με τους διοργανωτές να είναι ξεκάθαροι πως ο ρατσισμός δεν έχει θέση στον αθλητισμό ενώ οι Λιθουανοί ανακοίνωσαν:

«Καταδικάζουμε κάθε ρατσιστική επίθεση. Ο σύλλογος θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αναγνωρίσει πιθανούς παραβάτες το συντομότερο δυνατό και να επιβάλλει τιμωρίες, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης παρουσίας στο γήπεδο. Ο σύλλογος έχει ήδη επικοινωνήσει με τη διοίκηση της Σάσαρι για περισσότερες πληροφορίες, ενώ σε συνεργασία με τη Cido Arena θα εξεταστεί το video από τις κάμερες ασφαλείας".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ