23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ραντούλιτσα: Από σούπερ σέντερ, γυρολόγος πολυτελείας! (vids)

Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα υπέγραψε σε ομάδα της Νότιας Κορέας και δείχνει να σκέφτεται ήδη τη σύνταξή του από το μπάσκετ!

Κουράστηκε; Βαρέθηκε; Πίστεψε ότι πλέον πρέπει να παίζει μόνο για τα χρήματα; Όποια κι αν είναι η εξήγηση, η αλήθεια είναι ότι ο Ραντούλιτσα εδώ και μερικά χρόνια το έχει πάρει απόφαση ότι δεν τον ενδιαφέρει να βρίσκεται στο πιο υψηλό επίπεδο.

Μέχρι πριν λίγο καιρό πάντως κυνηγούσε τις συμμετοχές στα διεθνή τουρνουά με την Εθνική Σερβίας, όμως πλέον δεν είναι ούτε μέλος των «όρλοβι», καθώς δεν συμμετείχε στο Προολυμπιακό τουρνουά του Βελιγραδίου, από το οποίο πάντως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του δεν εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο Τόκιο καθώς ηττήθηκε στον τελικό από την Ιταλία.

Όπως και να' χει πάντως ο Ραντούλιτσα κάποτε αποτελούσε έναν παίκτη ο οποίος αναφερόταν συχνά-πυκνά και συνδεόταν με πολλές ομάδες.

Η εντυπωσιακή σωματοδομή του σε συνδυασμό με την έφεσή του στο σκοράρισμα και τη σπουδαία τεχνική του που σπανίζει σε παίκτες με ύψος πάνω από δύο μέτρα, τον έφεραν ακόμα και στο ΝΒΑ. Εκεί ήταν συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο τη σεζόν 2013/14 στους Μιλγουόκι Μπακς, ενώ το 2015 είχε ένα σύντομο πέρασμα από τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς.

Είχαν ήδη προηγηθεί αρκετές ομάδες, καθώς ξεκίνησε στη Ζελέζνικ κι ακολούθησαν κατά σειρά η Μπόρας Τσάτσακ, η Εφές Πίλσεν (νυν Αναντολού Εφές), η Άλμπα Βερολίνου, η Παρτιζάν, η Αζόβμας.

Το 2014 έκανε το πρώτο του πέρασμα από την Κίνα και τους Σαντόνγκ Λάιονς. Η σεζόν 2015/16 τον βρήκε στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό.

Στο «τριφύλλι» είχε καλές και κακές στιγμές, όμως στο φινάλε ο Αργύρης Πεδουλάκης έκρινε ότι δεν του έκανε ένας παίκτης με τα προσόντα του και τον άφησε στον πάγκο σε όλους τους τελικούς...

Ακολούθησε μία αποτυχημένη χρονιά στην Ιταλία και την Αρμάνι Μιλάνο, πριν πάρει ξανά το αεροπλάνο για την Κίνα.

Στέριωσε στους Τζιάνγκσου Ντράγκονς όπου έμεινε έως το 2020 και πέρσι φόρεσε τη φανέλα των Ζιεγιάνγκ Λάιονς.

Οι Κινέζοι όμως αποφάσισαν πρόσφατα να μην επιτρέπουν ξένους αθλητές στο πρωτάθλημά τους. Έτσι λοιπόν βρήκε τον επόμενο σταθμό του στη Νότια Κορέα, με τους Γκογιάνγκ Οράιονς.

Ο Ραντούλιτσα δεν έκανε ποτέ την καριέρα που θα μπορούσε και οι καλές του στιγμές περιορίστηκαν στα παιχνίδια της Εθνικής Σερβίας.

Πλέον φαίνεται ότι απλώς κολλάει τα τελευταία του ένσημα στο μπάσκετ πριν ολοκληρώσει μία καριέρα που θα μπορούσε να τον αφήσει στις μνήμες όλων των μπασκετόφιλων ως σπουδαίο σέντερ, όμως τελικά τον αφήνει ως ένα γυρολόγο πολυτελείας!

Δείτε τον σε δράση:

https://www.youtube.com/watch?v=lf4jOvfWSqM

https://www.youtube.com/watch?v=p0idDCOfFGo

https://www.youtube.com/watch?v=I0IN1EwpPrM



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ