24.5 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Ραντεβού με την ιστορία στην Ποντγκόριτσα

Χρειάστηκε να περάσουν 18 ολόκληρα χρόνια για να ξανασυναντηθούν. Μπουντούτσνοστ και Μπαρτσελόνα είχαν αναμετρηθεί στην πρώτη χρονιά της Ευρωλίγκας και θα βρεθούν αντιμέτωπες ξανά αυτή την εβδομάδα (6/12, 20.00) μετά από ακριβώς 18 χρόνια!

Οι δύο ομάδες βρίσκονταν και οι δύο στον Δ' Όμιλο και είναι το ένα από τα δύο ζευγάρια που είχαν αγωνιστεί και τότε, στην πρώτη σεζόν της διοργάνωσης, την περίοδο 2000-01. Το άλλο είναι το Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης, που ήταν και το πρώτο στην ιστορία παιχνίδι της Ευρωλίγκας. Η τέταρτη ομάδα που είχε αγωνιστεί τότε και υπάρχει ακόμη είναι η Ζαλγκίρις Κάουνας, η οποία όμως δεν είχε αντιμετωπίσει καμία από τις άλλες τρεις ομάδες, καθώς ήταν σε διαφορετικό όμιλο.

Πρωταγωνιστές εκείνης της νίκης ήταν ο 20χρονο τότε Πάου Γκασόλ που είχε σημειώσει 23 πόντους, ενώ άλλους τόσους είχε βάλει ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς για τους Μαυροβούνιους. Η Μπαρτσελόνα είχε νίκησει 85-77 εκτός έδρας έχοντας στη σύνθεσή της παίκτες όπως ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο και ο Ρόνι Σεϊκέλι, αλλά και ο δικός μας Ευθύμης Ρεντζιάς!

Η ιστορία όμως δεν σταματά εκεί. Αγγίζει και δυο νυν προπονητές της Ευρωλίγκας: Τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και τον Ντέγιαν Ράντονιτς. Ο Σάρας, κόουτς της Ζαλγκίρις, αγωνιζόταν τότε στην Μπαρτσελόνα και είχε σημειώσει 13 πόντους. Ήταν  ο πρώτος του αγώνα στην Ευρωλίγκα! Ο Ράντονιτς, που έχει την τεχνική ηγεσία της Μπάγερν Μονάχου είχε σταματήσει στους 14 πόντους για την Μπουντούτσνοστ.

Στον επαναληπτικό στην Βαρκελώνη (6/12/2000) είχαν νικήσει οι Καταλανοί 92-75 και είχαν 11 πόντους ο Γιασικεβίτσιους και 12 ο Ράντονιτς. Ο Ρεντζιάς είχε αγγίξει το double double με 15 πόντους και 9 ριμπάουντ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ