24.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Ρίγησε το Μαϊάμι στο «αντίο» του Ουέιντ (vids)

Ο Ντουέιν Ουέιντ έδωσε τον τελευταίο αγώνα του στην «American Airlines Arena» και γνώρισε την αποθέωση από τους φιλάθλους των Μαϊάμι Χιτ.

Οι εκπρόσωποι της Φλόριντα επιβλήθηκαν με 122-99 των Φιλαδέλφεια Σίξερς, ωστόσο έμειναν και μαθηματικά εκτός πλέι οφ. Λίγη σημασία έχουν όλα αυτά για τον κόσμο τους, που είχε μάτια μόνο για τον 37χρονο γκαρντ, ο οποίος έπαιξε για τελευταία φορά μπροστά του και, μάλιστα, ηγήθηκε της ομάδας με 30π. Άλλους 19π. είχε ο Μπαμ Αντεμπάγιο, 16π. ο Τζάστιν Ουίνσλοου και 15π. με εννέα ριμπάουντ ο Χασάν Ουάιτσαϊντ, ενώ από τους 76ers ο Μπεν Σίμονς τελείωσε με 16π. και ο Γκρεγκ Μονρό με 18π. Απουσίασε ο Τζόελ Εμπίντ.

https://www.youtube.com/watch?v=b5jJaU2VP_w

Ο «Flash», ύστερα από δεκαέξι χρόνια στο ΝΒΑ και την κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων με τους Χιτ, αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του. Το τελευταίο παιχνίδι του θα δοθεί στο Μπρούκλιν, απέναντι στους Νετς, για αυτό στο Μαϊάμι έστησαν γιορτή κόντρα στους Σϊξερς, για να τον αποχαιρετήσουν όπως του αξίζει.

https://www.youtube.com/watch?v=rC4pCqGwc1o

«Όχι, δεν θα με κάνετε να κλάψω», είπε -αν και ήδη βουρκωμένος- ο Ντουέιν Ουέιντ, για να προσθέσει: «Σας αγαπώ. Ευχαριστώ για όλες τις στιγμές τη φετινή σεζόν, η οποία καταλαβαίνω πως αφορούσε εμένα. Εκτιμώ όσα έκαναν οι συμπαίκτες μου και ο προπονητής μου, τους ευχαριστώ που χόρεψαν μαζί μου για τελευταία φορά. Ευχαριστώ για την ευγνωμοσύνη σας, την αγάπη σας. Είστε πάντα τα αδέλφια μου και, χάρη σε εσάς, απόλαυσα αυτή τη σεζόν».

https://www.youtube.com/watch?v=xbaRckWWaEg

Στο συναισθηματικό «αντίο» του, στην «American Airlines Arena», ο 37χρονος γκαρντ αγωνίστηκε με παπούτσια που έγραφαν πάνω: «Ένας τελευταίος χορός».

Δείτε, επίσης, το αποθεωτικό μήνυμα του Μπάρακ Ομπάμα. «Συγχαρητήρια για τη μεγάλη πορεία Ντουέιν Ουέιντ. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο να λες "αντίο" σε μια καριέρα που αγαπάς. Θα έχεις πάντα το μπάσκετ στην καρδιά σου. Για όλους εμάς, που είμαστε φαν του παιχνιδιού, θέλω να σε συγχαρώ για την τρομερή καριέρα, μια καριέρα μες στα ρεκόρ. Ελπίζω η επόμενη σελίδα στην καριέρα σου να είναι τόσο εντυπωσιακή όσο αυτή στα παρκέ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ