24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Ρίβερς: “Πρέπει να είμαστε ομάδα!”

Ο Παναθηναϊκός προσπέρασε ένα ακόμη «εμπόδιο» στη φετινή του διαδρομή. Έκανε το 2-1 επί της ΑΕΚ και γι’ αυτό έχει να ευχαριστήσει τον Νικ Καλάθη, αλλά όχι μόνο. Ο Κέι Σι Ρίβερς είναι ένας ακόμη παίκτης που δικαιούται διά να ομιλεί μετά τη χθεσινή νίκη, όχι γιατί σημείωσε 19 πόντους, αλλά κυρίως γιατί οι περισσότεροι ήρθαν όταν η μπάλα «έκαιγε». Και είχε λόγο γι’ αυτό...

«Τα έβαλα πολύ με τον ίδιο μου τον εαυτό για ότι συνέβη στον προηγούμενο αγώνα. Πήρα τόσα σουτ και τα έχασα (σ.σ. 2/8). Θα μπορούσα να έχω άλλες επιλογές. Προσπαθώ να ξαναβρώ το ρυθμό μου, μετά από 20 μέρες που ήμασταν εκτός. Αυτή η αίσθηση του παιχνιδιού επιστρέφει, αλλά αυτό δεν ισχύει μόνο για εμένα. Ισχύει για όλους. Είμαστε μια ομάδα με πολύ καλή καθοδήγηση από τον πάγκο, είμαστε ενωμένοι και μαζί θα παλέψουμε και στη συνέχεια. Το σημαντικό είναι να παίξουμε καλά και να παίξουμε ως ομάδα».

Ο Ρίβερς παραδέχεται πως τα πράγματα δεν είναι εύκολα και πως απέναντί του ο Παναθηναϊκός έχει μια πολύ καλή ομάδα σε ένα ζευγάρι με... επιπλέον ιδιαιτερότητες: «Είναι δύσκολη σειρά... Είναι ένα παιχνίδι με μια ομάδα με την οποία μοιράζεσαι το γήπεδο. Κάποια πράγματα αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη: Τα μπάνερ, οι θέσεις, οι καρέκλες, τα χρώματα, ο κόσμος... Είναι μια σκληρή ομάδα που παίζει με πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση, με παίκτες που παλεύουν για την κάθε φάση, ομάδα προετοιμασμένη πολύ καλά από τον πάγκο και δεν πρόκειται να αφήσουν τη σειρά έτσι. Σήμερα είχαμε κάποιες καλές άμυνες, βάλαμε κάποια καλά σουτ σε καθοριστικά σημεία και –πολύ βασικό- δείξαμε το πάθος μας και στο τέλος πήραμε τη νίκη που θέλαμε».

Βγαίνοντας στο γήπεδο πάντως οι παίκτες αντιμετώπισαν μια εικόνα στην οποία δεν είναι και τόσο συνηθισμένοι. Στον πρώτο αγώνα με την ΑΕΚ, ακούγονταν ακόμη και τα λόγια των προπονητών, ή κάποιες κουβέντες των παικτών. Με εξαίρεση τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, το ίδιο έγινε και χθες, με πολύ λίγο κόσμο στην εξέδρα: «Πάντα κάτι συμβαίνει, αλλά αυτή είναι η στιγμή που μπλοκάρεις τα πάντα. Τα αφήνεις έξω. Όταν περνάς τη γραμμή και μπαίνεις σε αυτό το... ορθογώνιο στο παρκέ, όλα μένουν στην άκρη. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι, να συγκεντρωθούμε σε αυτά που έχουμε και πρέπει να κάνουμε μέσα στις γραμμές. Πάντα όταν πρόκειται για αθλητισμό και ιδιαίτερα επαγγελματικό αθλητισμό, θα ακούσεις πολλά, θετικά ή αρνητικά. Και τα δύο πρέπει να τα σπρώχνεις στην άκρη. Το μόνο στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε είναι τα αποδυτήριά μας, η ομάδα μας και να προχωρήσουμε. Να γίνουμε καλύτεροι και να κάνουμε τη δουλειά μας. Το σίγουρο είναι πως έχουμε αυτοπεποίθηση. Πιστεύουμε σε εμάς. Βρίσκουμε την ισορροπία μας και αυτό που πρέπει είναι να είμαστε ομάδα. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι μπορούμε καλά και θα προχωρήσουμε».

Όσο κι αν είναι παίκτης που του αρέσει το γεμάτο γήπεδο, η γεμάτη εξέδρα,να παίρνει ενέργεια από τον κόσμο, ο Ρίβερς έχει την άποψή του: «Στο τέλος της ημέρας πρέπει να παίξεις μπάσκετ. Δεν μπορείς να σκεφτείς τι θέλουν και τι κάνουν οι άλλοι. Πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας, να παίξουμε μπάσκετ. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τι θέλουν και τι λέει ο καθένας. Η δουλειά μας είναι να βάλουμε την μπάλα στο καλάθι και αυτό πρέπει να κάνουμε!»

Όσο για το δικό του αύριο; «Δεν ξέρω ειλικρινά τι θα γίνει. Όλα πηγαίνουν τόσο γρήγορα και τόσο αργά ταυτόχρονα. Να τελειώσουμε πρώτα και θα τα πούμε το καλοκαίρι».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ