23.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ρίβερς: «Παίρνω ότι μου δίνει το παιχνίδι» (vid, pics)

Αν έλεγες σε έναν… μπασκετικό να ποντάρει σε έναν παίκτη που θα πάει καλά σε αγώνα Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού, είναι δεδομένο πως η επιλογή του θα ήταν ο Κέι Σι Ρίβερς. Ακόμη κι αν δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, στον αγώνα με τους «ερυθρόλευκους» απλά δείχνει να νιώθε άνετα στο παρκέ. Ο ίδιος μιλώντας για την αυριανή κόντρα των δύο ομάδων, λέει πως απλά παίρνει ότι του δίνει το παιχνίδι…

«Δεν μπορώ να προβλέπω το μέλλον, οπότε δεν μπορώ να σας πω αν θα παίξω καλά και αύριο. Παίζω παιχνίδι με παιχνίδι και το πρώτο για μένα είναι να προσπαθήσω να παίξω καλή άμυνα που είναι το δεδομένο. Από εκεί και πέρα διαβάζω το παιχνίδι και παίρνω ότι μου δίνει. Βλέπω τι μπορώ να κάνω και τι δεν μπορώ. Μπορώ να πω όμως σίγουρα πως ελπίζω να παίξω και πάλι καλά».

Θα είναι και ένα… καθυστερημένος δώρο γενεθλίων ένα θετικό αποτέλεσμα, καθώς ο Ρίβερς σήμερα έκλεισε τα 31 του χρόνια. Ο ίδιος προτιμά να βλέπει το σύνολο: «Είναι ένα παιχνίδι εντελώς διαφορετικό από αυτό που δώσαμε πριν λίγο καιρό για το πρωτάθλημα. Έχει άλλες διαστάσεις το αποτέλεσμα και είναι ήδη sold out εδώ και πολύ καιρό». Παρά τα δεδομένα τα οποία ο ίδιος παραθέτει, προσθέτει πως πίεση ιδιαίτερη δεν νιώθει: «Όχι.. Δεν νιώθω και τόσο μεγάλη πίεση, αλλά είναι ένα παιχνίδι που με νίκη θα μας οδηγήσει σε μια καλύτερη θέση στην κατάταξη στην Ευρωλίγκα».

Ο Παναθηναϊκός θα έχει ένα νέο παίκτη που είναι… παλιός και έναν εντελώς νέο: «Ο Μάικ Τζέιμς δεν είναι και καινούριος. Έχει ξαναβρεθεί εδώ, ξέρει τον προπονητή, την ομάδα. Για τον Άντριαν Πέιν τα πράγματα είναι διαφορετικά, γιατί έχει έρθει απευθείας από το ΝΒΑ και πάντα είναι άλλο η προπόνηση, άλλο ο αγώνας. Έχουν βέβαια κι ένα παιχνίδι στα πόδια τους, είχαν αρκετό χρόνο αυτή την εβδομάδα να δουλέψουμε όλοι μαζί, αλλά θα φανεί στο παιχνίδι».

Σε ανάλογη κατάσταση βρίσκεται και το Ολυμπιακός με τον Κιμ Τιλί και τον Μπόμπι Μπράουν, στον οποίο ο Ρίβερς στάθηκε ιδιαίτερα: «Ο Μπράουν είναι μια πολύ καλή προσθήκη. Ο Τιλί είναι ένας παίκτης που πάντα κάνει καλή δουλειά για την ομάδα στην οποία αγωνίζεται. Ο Μπράουν είναι ένας δυναμικός σκόρερ και θα πρέπει να τον περιορίσουμε. Είναι ένας παίκτη που μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι ανά πάσα στιγμή και δεν πρέπει να του δώσουμε την ευκαιρία να το κάνει, ειδικά σε αυτό το πρώτο παιχνίδι που θα τον βρούμε απέναντί μας».

Βουγιούκας: «Ευστοχία και εύκολα καλάθια»

Ο Ίαν Βουγιούκας έχει την εμπειρία των ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός και ξέρει τη σημασία και τη πίεση. Μάλιστα στην παρατήρηση πως ο Ρίβερς δήλωσε πως δεν νιώθει ιδιαίτερα πίεση, φάνηκε λίγο… δύσπιστος: «Εδώ που έχουμε φτάσει έχει σημασία η νίκη, γιατί πέρα από το γόητρο που υπάρχει πάντα σε τέτοιες αναμετρήσεις, θα μας δώσει την ευκαιρία να ξαναμπούμε στη μάχη της τετράδας στην Ευρωλίγκα. Πάντα υπάρχει πίεση όταν παίζεις στον Παναθηναϊκό, είτε αντιμετωπίζεις τον Ολυμπιακό, είτε τον… Ερυθρό Αστέρα. Γιατί ο Παναθηναϊκός θέλει το αποτέλεσμα πάντα. Αν ο Ρίβερς δεν νιώθει πίεση ίσως του κάνει και καλό, γιατί πάντα παίζει εξαιρετικά σε αυτούς τους αγώνες».

Σε ότι αφορά την παρουσία των Τιλί – Μπράουν στον Ολυμπιακό ο Έλληνας σέντερ τόνισε: «Είναι δύο έξτρα λύσεις για τον κόουτς Σφαιρόπουλο. Έχουμε κι εμείς όμως δύο έξτρα λύσεις, οπότε θα δούμε ποιοι θα προσφέρουν περισσότερα».

Τα σημεία κλειδιά του αγώνα: «Και οι δύο ομάδες θέλουν πολύ αυτό το παιχνίδι. Εμείς ίσως το θέλουμε παραπάνω. Θα παίξει ρόλο στην επίθεση η ευστοχία της κάθε ομάδας, και στην άμυνα θα πρέπει να μην δώσουμε εύκολα καλάθια. Όποιος πηγαίνει στο εύκολο καλάθι σε αυτά τα ματς, παίρνει το πλεονέκτημα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ