22.8 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ρίβερς: «Ξέρω πότε είμαι… ζεστός και ήμουν ζεστός!»

“Ξέρω τη δουλειά μου...» Είναι όντως τόσο απλά τα πράγματα για τον Κέι Σι Ρίβερς; Μάλλον ναι, όπως φαίνεται. Κι αφού το δήλωσε και ο ίδιος μετά το τέλος του αγώνα με την Ρεάλ Μαδρίτης με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στην τέταρτη συνεχόμενη νίκη του στην Ευρωλίγκα, ποιοι είμαστε εμείς να το αμφισβητήσουμε. Οι αριθμοί άλλωστε έρχονται να τεκμηριώσουν πως όντως ξέρει να κάνει τη δουλειά του.

Αυτό που θα ήθελε ο ίδιος πάντως είναι δει την ομάδα του να συνεχίσει με νίκες. Είτε με... βραχεία κεφαλή όπως χθες, είτε πιο εύκολα: «Είτε με έναν πόντο, είτε με 40, η νίκη είναι νίκη. Προστατεύσαμε την έδρα μας που ήταν το βασικό και τώρα πρέπει να προχωρήσουμε. Να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι. Έχουμε δύο μέρες ξεκούρασης και θα πρέπει να ετοιμαστούμε για την Ουνικάχα Μάλαγα. Θα πρέπει να μείνουμε στο ίδιο μονοπάτι, να είμαστε συγκεντρωμένοι, να μείνουμε στον ίδιο δρόμο που έχουμε χαράξει».

Οπως θα ήθελε και να μην ξαναζήσει την μικρή περιπέτεια υγείας που είχε στον αγώνα με την Κύμη πριν από λίγες μέρες, όταν επιστρέφοντας από την Χαλκίδα χρειάστηκε να υποβληθεί σε εξετάσεις, έχοντας αισθανθεί μια έντονη αδιαθεσία: «Δεν ήταν κάτι σοβαρό... Μια αφυδάτωση, υπογλυκαιμία... Δεν το είχα ξαναζήσει και δεν θέλω να το ξαναζήσω».

Ο Ρίβερς έδειξε άλλωστε πως είναι μια χαρά στο φινάλε ενός ιδιαίτερα έντονου αγώνα σε ένα κατάμεστο γήπεδο. Άφησε το παρκέ με 20 πόντους, αλλά και καλές άμυνες, και τρία κλεψίματα και τέσσερα ριμπάουντ και το χαιρόταν τόσο πολύ που έκανε και το... χορευτικό του μετά από ένα εύστοχο τρίποντο: «Όχι, όχι δεν το είχα προετοιμάσει... Ήταν απλά μια αντίδραση (γελάει). Δεν προπονούμαι γι’ αυτό, μόνο στο σουτ μου όπως ξέρετε. Όλη την εβδομάδα δουλεύω, για να είμαι σταθερός Τίποτα ιδιαίτερο, τίποτα διαφορετικό, μόνο εγώ, που ήμουν... εγώ.»

Φαίνεται άλλωστε πως είναι licensed to… shoot από τον προπονητή του: «Ο κόουτς δεν είπε μόνο σε μένα να σουτάρω. Το ίδιο λέει σε όλους τους παίκτες: Όταν βρούμε ένα ανοιχτό,καλό σουτ να το κάνουμε. Ξέρω το ρόλο μου, ξέρω τη δουλειά μου, ξέρω πότε έχω ρυθμό και πότε είμαι ζεστός. Και σήμερα ήμουν ζεστός!»

Κάτι έχει καταλάβει και ο κόσμος πάντως, με τις αντιδράσεις του να έχουν κάτι από μέρες... Αλβέρτη. Τότε που όταν ο Φράγκι σηκωνόταν για τρεις, μαζί του σηκωνόταν και ο κόσμος σίγουρος πως η μπάλα θα περάσει το διχτάκι. Ήταν κάτι που έγινε και χθες στο ΟΑΚΑ: «Κι εγώ στο κεφάλι μου είχα ήδη σηκωθεί περιμένοντας η μπάλα να βρει το στόχο (γελάει). Κάποιες φορές γίνεται, κάποιες φορές μπαίνει και βγαίνει. Το περιμένει ο κόσμος, αλλά το περιμένω κι εγώ, κάθε φορά. Νομίζω πως κάθε σουτέρ περιμένει η προσπάθειά του να βρει το στόχο κάθε φορά που σηκώνεται να σουτάρει».

Όσο για το αν απολαμβάνει αυτή την εμπιστοσύνη; «Λατρεύω να νιώθω αυτή την εμπιστοσύνη από τον κόσμο!» Και κάπου εκεί έφυγε με χαμογελώντας και βιαστικός, γιατί πεινούσε κυριολεκτικά πλέον και όχι μεταφορικά, έχοντας στο μυαλό του και το τραπέζι των Ευχαριστιών που πήρε... αναβολή για σήμερα, εξαιτίας των αγωνιστικών υποχρεώσεών του με τον Παναθηναϊκό.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ