17.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ρέτζι Μίλερ: Ο “δολοφόνος των Νικς” γίνεται 56! (vid)

Είναι ένας από τους κορυφαίους - αν όχι ο κορυφαίος - σουτέρ όλων των εποχών. Ένας δολοφόνος των παρκέ, με το μεγαλύτερο θύμα του να είναι φυσικά οι Νιου Γιορκ Νικς! Ο Ρέτζι Μίλερ, ο άνθρωπος που έγινε συνώνυμο των Ιντιάνα Πέισερς, έγινε 56 ετών.

Αν φτιάξουμε μία λίστα με τους καλύτερους παίκτες που δεν είδαν ποτέ τους δαχτυλίδι, τότε το όνομα του Ρέτζι Μίλερ φιγουράρει πολύ ψηλά. Ένας σκόρερ ολκής, ο καλύτερος σουτέρ που πάτησε παρκέ μέχρι τον ερχομό του Στεφ Κάρι. Το 11ο πικ του ντραφτ του 1987, ο Μίλερ κατάφερε στην διάρκεια της καριέρας του να βάλει τους Πέισερς, την ομάδα που τον διάλεξε και τη μόνη ομάδα της οποίας φόρεσε τη φανέλα στον μπασκετικό χάρτη, και μαζί της να απογειωθεί.

Πέντε φορές Ολ Σταρ. Μέλος του 50-40-90 club, καθώς τη σεζόν 1993-94 έγραψε 50.3% στα σουτ, 42.1% στα τρίποντα και 90.8% στις βολές. 2560 τρίποντα, η τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών. Και πολλά, πολλά μεγάλα σουτ.

Αγαπημένο του θύμα; Οι Νικς. Η ομάδα που άρεσε να πειράζει και με την οποία είχε μάχες στο παρκέ, αλλά μάχες και στην... εξέδρα, καθώς είναι διάσημη η κόντρα του με τον διάσημο φίλο της Νέας Υόρκης, Σπάικ Λι.

Μεγαλύτερό του σόου; Μα φυσικά οι 8 πόντοι σε 8.9 δευτερόλεπτα, απέναντι στη Νέα Υόρκη, μία από τις εμφανίσεις που το χάρισαν το παρατσούκλι "The Knick Killer" και η οποία πρέπει να τη δει κανείς για να την πιστέψει:

https://www.youtube.com/watch?v=FDOqD8tV8Tc

Η πορεία του Ρέτζι θα μπορούσε να κλείσει με έναν τίτλο, καθώς τα τελευταία της χρόνια, οι Πέισερς έδειχναν να εκμεταλλεύονται το "κενό" που άφησαν στην Ανατολή οι Σικάγο Μπουλς του Τζόρνταν, πηγαίνοντας στην πρώτη τους συμμετοχή σε Τελικούς το 2000, ενώ το 2004-05 ξεκίνησαν τη σεζόν ως το πρώτο φαβορί για τον τίτλο. Το πασίγνωστο πλέον "Malice At The Palace" οδήγησε σε εξαντλητικές τιμωρίες για τον Ρον Αρτέστ, τον Στίβεν Τζάκσον και τον Ζερμέιν Ο'Νιλ και κάπως έτσι, το πρωτάθλημα παρέμεινε ένα μεγάλο αποθημένο για τον Ρέτζι.

Ένα κατόρθωμα που μπορεί να ήθελε όσο ελάχιστα πράγματα, αλλά που σε καμία περίπτωση, δεν μειώνει την αξία ενός εκ των πραγματικά κορυφαίων των 90s.

Θυμηθείτε τις δέκα καλύτερες στιγμές στην καριέρα του Μίλερ, στο βίντεο που ακολουθεί:

https://www.youtube.com/watch?v=MPPnqB8apoQ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ