25.6 C
Athens
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Ρέθυμνο και Κολοσσός ξέρουν από «τελικούς»

Με τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας να «τρέχουν» παράλληλα και το νέο format των ελληνικών πλέι οφ να έχει αφήσει έξω τους «μεγάλους» από τις πρώτες φάσεις, το ενδιαφέρον μπορεί να δείχνει μικρό όμως Ρέθυμνο και Κολοσσός φρόντισαν να το τονώσουν.

 

Μετά τις νίκες στις έδρες τους στα δύο πρώτα παιχνίδια οι δύο νησιωτικές ομάδες που έχουν εξελιχθεί σε σταθερές της Basket League, θα λύσουν σήμερα τις διαφορές τους –για να προκύψει και ο αντίπαλος της ΑΕΚ στη 2η φάση- σε ένα παιχνίδι «χωρίς αύριο». Μία θέση που δεν είναι πρωτόγνωρη για καμία από τις δυο τους.

 

 

Το Ρέθυμνο συμμετείχε άλλη μία στο παρελθόν σε έναν τέτοιο «τελικό». Ήταν και πάλι για την πρώτη φάση αλλά με το προηγούμενο σύστημα διεξαγωγής. Για τα προημιτελικά λοιπόν του 2015 έπαιξε την πρόκριση στο τρίτο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ έχοντας όμως –σε αντίθεση με τη φετινή σειρά- πλεονέκτημα έδρας. Ηττήθηκε στην Πυλαία από τον Δικέφαλο με 75-62 και αποκλείστηκε (Μπρέμερ 19, Τσόχλας και Λάνγκφορντ 12 – Καλαμπόκης 14, Κουμπούρας 11).

 

 

Ο Κολοσσός από την πλευρά του θα αγωνιστεί για τρίτη φορά στην ιστορία του σε ένα παιχνίδι που πλέι οφ που έχει χαρακτήρα «τελικού». Η πρώτη ήταν στα πλέι οφ του 2012 όταν στο πλαίσιο των μικρών τελικών η τρίτη θέση κρίθηκε σε πέμπτο παιχνίδι. Είχε το θεωρητικό πλεονέκτημα έναντι του Πανιωνίου αφού ο αγώνας έγινε στο Βενετόκλειο αλλά ηττήθηκε με 63-73 (Ασημακόπουλος 16, Καλαϊτζής 11 – Ντίμπλερ 20, Καββαδάς 15).

 

Στη δεύτερη περίπτωση είχε μόνο θεωρητικές ελπίδες. Ήταν στα προημιτελικά του 2015 όταν έχασε στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό με 98-71 αλλά «απάντησε» στη Ρόδο νικώντας με 75-73. Στο τρίτο παιχνίδι δεν μπόρεσε να αντισταθεί στους «πράσινους» χάνοντας με 100-70 (Μαυροκεφαλίδης 16, Παπαγιάννης 14 (7/7δ.), Διαμαντίδης 13ασ – Ουότερς 18, Λίντεν 11).

Photocredits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ