25.3 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ρέγες: «Αν η ΑCB ξεκινήσει χωρίς ασφάλεια θα παρθούν νομικά μέτρα»

Η κατάσταση στο ισπανικό πρωτάθλημα είναι ρευστή λόγω κορονοϊού με τους ιθύνοντες να επιθυμούν να ολοκληρώσουν τη σεζόν, καθώς διακυβεύονται αρκετά χρήματα αλλά ο πρόεδρος των Ισπανών παικτών, Αλφόνσο Ρέγες, ξεκαθάρισε ότι αν δεν υπάρξουν οι κατάλληλες εγγυήσεις για την υγεία των αθλητών τότε θα ακολουθήσουν τον νομικό δρόμο.

Το καλύτερο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα όπως ήταν λογικό δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τα... δίχτυα του κορονοϊού με την Ισπανία να μετρά καθημερινά εκατοντάδες νεκρούς αλλά υπάρχει η αμοιβαία επιθυμία και από την πλευρά της λίγκας και από την πλευρά των ομάδων να συνεχιστεί το πρωτάθλημα αλλά με εξασφαλισμένη την υγεία όλων των εμπλεκόμενων.

Ο αδελφός του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης και πρόεδρος της Ένωσης Ισπανών παικτών, Αλφόνσο Ρέγες σε συνέντευξή του στη "Μarca" ξεκαθάρισε ότι το πρωτάθλημα πρέπει να συνεχιστεί μόνο όταν λάβουν τις απαραίτητες εγγυήσεις για την υγεία των παικτών και των προπονητών.

«Αν η ACB και οι ομάδες αποφασίσουν να συνεχίσουν τη διοργάνωση χωρίς εγγυήσεις για την υγείας των παικτών στο 100%, θα παρθούν μέτρα και θα αντιδράσουν νομικά. Εμείς θα τους υποστηρίξουμε. Πολλές παράμετροι δεν έχουν ξεκαθαριστεί ακόμα. Πρέπει να παρακολουθούμε την κατάσταση βδομάδα με βδομάδα, όμως οι περισσότεροι παίκτες είναι ξεκάθαροι ότι προτεραιότητα είναι η υγεία. Δεν είναι απλά μια γρίπη, σε καταστρέφει αυτός ο θανατηφόρος ιός. Δεν είναι παιχνίδι και δυστυχώς το γνωρίζω από πρώτο χέρι» ενώ συνέχισε:

«Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι στο πλέον αισιόδοξο σενάριο οι παίκτες θα χρειαστούν 20-30 μέρες προετοιμασίας. Αν αρχίσουμε στα μέσα Μαΐου, η διοργάνωση θα τελειώσει στις 10 Ιουλίου. Η ACB θέλει να εξαντλήσει τις ημερομηνίες, αλλά οι παίκτες δε θα δεχθούν ποτέ να παίξουν μετά από αυτή την ημερομηνία».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ