14.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ράτζα: “Να κοιτάξουν τον καθρέφτη οι παίκτες”

Κατήφεια και ίσως κραδασμούς φέρνει στην Κροατία ο αποκλεισμός της Εθνικής Ομάδας από το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019. Μια ομάδα που ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τις απουσίες που είχε στη διαδρομή της προκριματικής φάσης. Ο Ντίνο Ράτζα, από τους ηγέτες της ομοσπονδίας της Κροατίας κατέθεσε τις δικές του σκέψεις και ήταν από πολύ σκληρός ως πολύ αποφασιστικός για το σήμερα και το αύριο, απέναντι σε όλους. Ακόμη και απέναντι στον εαυτό του:

«Κάθε αποτέλεσμα είναι ένας καθρέφτης της δουλειάς στο παρελθόν. Εδώ και 20 χρόνια αυτό δεν είναι κάτι ασυνήθιστο για εμάς. Όλοι πρέπει να βγάλουμε το κεφάλι από την άμμο και να κοιτάξουμε με ρεαλισμό τα πράγματα. Ακόμη και με τους καλύτερους παίκτες, δεν έχουμε υπάρξει στην κορυφή του κόσμου εδώ και καιρό. Χωρίς αυτούς είμαστε ακόμη χειρότεροι Είδα τους αγώνες με την Πολωνία. Είναι πιο δυνατοί από εμάς και περισσότερο έτοιμοι. Υπήρχε μόνο μία ερώτηση, το πότε θα μας "σπάσουν". Δεν αναφέρομαι σε άλλες ομάδες.

Κάθε σύλλογος και κάθε παίκτης πρέπει με δραστικό τρόπο να βελτιώσει την δουλειά που κάνει. Οι παίκτες είναι 10 μήνες με τις ομάδες τους και δύο με την Εθνική. Δε γίνεται να αλλάξουν τις συνήθειές τους σε τόσο μικρό διάστημα.

Όταν πριν ενάμιση χρόνο είπα πως πρέπει να κάνουμε επανέναρξη χρησιμοποιώντας παιδιά από την U20, με έλεγαν ηλίθιο. Δεν είμαι πιο έξυπνος από αυτούς, απλά έχω την εμπειρία που χρειάζεται.

Ο μόνος τρόπος να πας μπροστά είναι να δουλεύεις, να είσαι πειθαρχημένος και να θες να θυσιάσεις πράγματα. Ακόμη κι αν φύγω εγώ με τον Βράνκοβιτς και να έρθει ο Άγιος Παύλος δε θα αλλάξει τίποτα. Να κοιτάξουν τον καθρέφτη οι παίκτες.

Δεν πρέπει να το δουν αυτό ως αποποίηση ευθυνών, είμαστε όλοι φταίχτες. Η γενιά του 1992 έχει περάσει προ πολλού αλλά αυτά τα παιδιά ξέρουν πολύ καλά τι χρειάστηκε να κάνουμε για να φτάσουμε να κατακτήσουμε 10 μετάλλια σε 10 χρόνια. Η ερώτηση είναι μόνο ποια "δάχτυλα" τελικά θα θυσιάσουν για τον εαυτό τους μόνο και έπειτα για τους συλλόγους και την Εθνική Ομάδα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ