20 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Ράταν-Μέις: “Να γίνω ο στρατηγός της ΑΕΚ”!

Ο Εξέβιερ Ράταν-Μέις διέσχισε για πρώτη φορά αυτό το καλοκαίρι τον Ατλαντικό προκειμένου να παίξει στην Ευρώπη και ο δρόμος του τον έβγαλε στην ΑΕΚ. Μια ομάδα με αρκετές αλλαγές σε σχέση με πέρυσι και με καινούριο προπονητή, που προέρχεται από την κατάκτηση δύο τίτλων και θέλει να πρωταγωνιστήσει ξανά.

Το περιβάλλον είναι ιδανικό για τον Καναδό. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο ίδιος στη συνέντευξη που παραχώρησε στο basketa.gr. Χαρακτήρισε την ΑΕΚ ομάδα που μπορεί να πετύχει όποιον στόχο κι αν βάλει, ξεκαθάρισε τον δικό του, προσωπικό στόχο και αποκάλυψε τον... άνθρωπό του μέσα στην ομάδα.

-Ποια η γνώμη σου για την ΑΕΚ, καθώς πια η προετοιμασία ολοκληρώθηκε;
"Έχουμε πολύ καλή ομάδα. Έχουμε πολλά παιδιά που διακρίνονται ιδιαίτερα στους ρόλους τους, παιδιά που κάνουν πολλά πράγματα στο γήπεδο. Το μέλλον μας μοιάζει συναρπαστικό και ανυπομονώ να δω τι θα κάνουμε όλοι μαζί".

-Ποια είναι τα δυνατά σημεία της ομάδας;
"Αμυντικά είμαστε πολύ καλοί, αλλά και όταν τρέχουμε στο τρανζίσιον. Αυτά είναι τα δύο πιο βασικά πλεονεκτήματά μας. Αν είμαστε καλοί στην άμυνα, τότε τρέχουμε στον αιφνιδιασμό και κάνουμε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε".

-Τι μπορεί να πετύχει φέτος η ΑΕΚ;
"Μπορούμε να πετύχουμε όποιον στόχο κι αν βάλουμε. Όπως είπα, έχουμε πολύ καλή ομάδα, πολύ καλές μονάδες, σπουδαίο προπονητή. Αν συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε καθημερινά, όπως κάνουμε μέχρι τώρα, μπορούμε να πετύχουμε οτιδήποτε".

-Έρχεσαι πρώτη φορά στην Ευρώπη και δουλεύεις με Ευρωπαίο προπονητή. Ποια γνώμη έχεις;
"Ήξερα από πριν λίγα πράγματα για την καριέρα του Λούκα Μπάνκι. Αλλά όταν άρχισα να δουλεύω μαζί του, κατάλαβα ότι είναι πραγματικά σπουδαίος προπονητής. Ξέρει τι λέει, έχει επίγνωση των αρχών του, ξέρει μπάσκετ. Είμαι ενθουσιασμένος που δουλεύω μαζί του. Έχω πολύ καλή σχέση μαζί του κι αυτή η σχέση αντανακλά τόσο μέσα στο γήπεδο όσο και έξω από αυτό".

-Η γνώμη σου για τους νέους συμπαίκτες σου;
"Όπως είπα, έχουμε πολύ καλή ομάδα. Σπουδαία παιδιά όλοι τους. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ".

-Ποιος είναι ο αγαπημένος σου;
"Δεν είναι ότι έχω κάποιον αγαπημένο, αλλά μπορώ να πω κάτι παραπάνω για τον Γιόνας (Ματσιούλις). Είναι ο άνθρωπός μου! Μ’ αρέσει πολύ να κάνω παρέα μαζί του. Μ’ αρέσει να κάνω παρέα με όλα τα παιδιά. Κάνουμε αστεία και περνάμε πολύ ωραία. Αλλά ο Γιόνας είναι ο άνθρωπός μου".

-Ποιοι είναι οι προσωπικοί στόχοι σου;
"Θέλω να γίνω ο ηγέτης αυτής της ομάδας. Ο προπονητής μου με θεωρεί έναν καλό πόιντ γκαρντ και θέλει να γίνω ο στρατηγός της ομάδας στο γήπεδο. Να κατευθύνω σωστά την επίθεση και να καθοδηγώ την άμυνα. Αυτό προσπαθώ να κάνω κάθε μέρα. Να βελτιώνομαι ώστε να μπορέσω να οδηγήσω την ομάδα σε μεγάλες νίκες και, ελπίζω, και σε τίτλους".

-Το ΝΒΑ παραμένει στο μυαλό σου;
"Φυσικά. Στόχος μου πάντα είναι να επιστρέψω στο ΝΒΑ. Απλώς το ταξίδι μου λίγο διαφορετικό από αυτό που κάνουν οι άλλοι. Εγώ όμως το αποδέχομαι με χαρά. Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ, στην Ελλάδα, που είναι ένα υπέροχο μέρος να ζει κανείς. Έχω ωραίο σπίτι εδώ, περνάω καλά και δεν έχω αυτή τη στιγμή στο μυαλό μου το ΝΒΑ. Το μόνο που σκέφτομαι είναι η ΑΕΚ και πώς θα γίνω επιτυχημένος εδώ μαζί με τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές μου".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ