26.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ράιτ στο Basketa: «Θα ήθελα να κάνω καριέρα στην Ευρώπη»

Ο Σπόρτιγκ ηττήθηκε στις λεπτομέρειες την περασμένη Κυριακή στην Καλλιθέα από τις Εσπερίδες για την 9η αγωνιστική της Α1 Γυναικών. Τα φώτα ωστόσο έπεσαν στο νέο του μεταγραφικό απόκτημα Ιμάνι Ράιτ. Η Αμερικανίδα ήδη από την πρώτη της εμφάνιση με τη φανέλα του Σπόρτιγκ "έλαμψε" και γέννησε ελπίδες για την ομάδα του Θάνου Σόφτση.

Μιλώντας στο Basketa.gr, η Ράιτ αναφέρθηκε στα στοιχεία που την οδήγησαν να συμφωνήσει με το Σπόρτιγκ, στα σχέδιά της για καριέρα στην Ευρώπη αλλά και για τις φιλοδοξίες της για τη φετινή σεζόν.

 

Την Κυριακή ήταν η πρώτη φορά που έπαιξες με τη νέα σου ομάδα. Πώς ήταν το συναίσθημα του να παίζεις για τον Σπόρτιγκ;

«Μου άρεσε που μπόρεσα να παίξω το παιχνίδι που αγαπώ και να επιστρέψω στη δράση. Το μπάσκετ είχε φύγει από τη ζωή μου εδώ και λίγο καιρό οπότε η αίσθηση του να επιστρέφω στο παιχνίδι ήταν απίστευτη».

Έχεις ακούσει πράγματα σχετικά με την ιστορία του Σπόρτιγκ στο ελληνικό γυναικείο μπάσκετ; 

«Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα ακούσει κάτι συγκεκριμένο πριν υπογράψω. Γενικά ήξερα ότι το γυναικείο μπάσκετ στην Ελλάδα είναι δυνατό και ανταγωνιστικό, αλλά τίποτα περισσότερο».

Ποια θα έλεγες ότι ήταν τα στοιχεία που σε οδήγησαν να συμφωνήσεις με το Σπόρτιγκ σε αυτή τη φάση της καριέρας σου;

«Δίχως αμφιβολία ήταν η ευκαιρία που μου δινόταν να είμαι μέρος ενός τόσο καλού συνόλου όπως αυτό του Σπόρτιγκ».

Ο πατέρας σου ήταν ένας θρύλος θα λέγαμε για το Ευρωπαϊκό μπάσκετ και όχι μόνο. Εσύ προσωπικά ελπίζεις κάτι αντίστοιχο για το μέλλον σου στην Ευρώπη, και αν πιστεύεις ότι ο Σπόρτιγκ θα σε βοηθήσει να το πετύχεις;

«Το να παίζω στην Ευρώπη για μένα ήταν σίγουρα μία μεγάλη ευκαιρία, από την άποψη ότι θα μπορούσα να δω διαφορετικά μέρη του κόσμου ενώ την ίδια στιγμή κάνω και αυτό που αγαπώ. Σίγουρα ο Σπόρτιγκ είναι μία καλή αρχή».

Σκοπεύεις κάποια στιγμή να επιστρέψεις στις ΗΠΑ ή θα ήθελες να παραμείνεις στην Ευρώπη;

«Ακόμα είναι πολύ νωρίς, οπότε δεν ξέρω με σιγουριά. Αυτό που ξέρω είναι ότι θα πάω το καλοκαίρι για να επισκεφθώ το σπίτι μου».

Μέχρι στιγμής, πώς βλέπεις το ελληνικό πρωτάθλημα; Έχεις ακούσει κάτι για τις ομάδες ή για τις παίκτριες του πρωταθλήματος;

«Απ΄όσα είδα στο πρώτο μου παιχνίδι, μπορώ να πω ότι πρόκειται για ένα πραγματικά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με μερικές ταλαντούχες παίκτριες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά».

Πιστεύεις πως ο Σπόρτιγκ έχει τη δυνατότητα να  ανατρέψει τα αρνητικά αποτελέσματα που ήρθαν στην αρχή της σεζόν και να δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο στο τέλος;

«Εννοείται το πιστεύω. Αυτή η ομάδα μπορεί να κάνει τα πάντα, να κάνει τα αρνητικά θετικά. Είναι μία μεγάλη ομάδα, με κύρος, εξαιρετικές παίκτριες και πολύ καλούς προπονητές.

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου για τη φετινή σεζόν τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο;

«Σε ατομικό επίπεδο δε θα μπορούσα να πω τίποτα άλλο από το να μείνω υγιής και να μπορώ να τα δίνω όλα στο γήπεδο. Όσον αφορά στην ομάδα, θα θέλαμε να κερδίζουμε όσο περισσότερα παιχνίδια μπορούμε και να βελτιωνόμαστε παιχνίδι με το παιχνίδι».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ