25.3 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ράιτ Λάανε στο Basketa: «Ξέρουμε πώς να διαχειριστούμε την κατάσταση»

Ο Εθνικός έκανε «άλμα» playoffs στο «Σαλούν» και ο εκ των κορυφαίων του κόντρα στον Παπάγου, Ράιτ Λάανε, μίλησε στο Basketa.gr για την ολική επαναφορά των Πειραιωτών, τις αλλαγές που έφερε η έλευση του Σάββα Συμεωνίδη και τη... συνέχεια της παράδοσης των Εσθονών στην χώρα μας, που γίνεται χάρη στη δική του παρουσία.

Στο εξαιρετικά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να βρεις έναν ποιοτικό ξένο, αυτόν που μπορεί να σου δώσει δηλαδή το... κάτι παραπάνω, στο δρόμο για μία σπουδαία πορεία. Κι όμως, ο Εθνικός έχει κάνει «μπίνγκο», έχοντας τον ίδιο για δύο χρόνια και νιώθοντας δικαιωμένος, αφού αποτελεί βασικό του «γρανάζι» στην ανατροπή που έχει κάνει στην εποχή του Σάββα Συμεωνίδη, όπου από βασικός υποψήφιος για τα play out έχει γίνει μετά την εκτός έδρας νίκη επί του Παπάγου... φαβορί για τα playoffs, φέρνοντας εκ νέου τα πάνω-κάτω εν όψει της διαδικασίας αυτής, αν κερδίσει τον Απόλλωνα Πατρών αυτό το Σάββατο (5/5) στο «Π. Σαλπέας» και κάνει το 2-0 με τους Αχαιούς.

Ο Ράιτ-Ρίβο Λάανε μίλησε στο Basketa.gr για τη σημασία του «διπλού» στο «Σαλούν» και την προοπτική της πεντάδας που ανοίγεται μπροστά στην ομάδα του, νιώθοντας σιγουριά πως τελικά θα τα καταφέρει. Ο Εσθονός γκαρντ, που στον προαναφερθέντα αγώνα το περασμένο Σάββατο (28/4) είχε 13 πόντους, με 2/5 τρίποντα, τέσσερα ριμπάουντ και εννέα ασίστ, αναφέρθηκε επίσης στη δεύτερη χρονιά του στην Ελλάδα, που εκτός του ότι είναι ξανά πρωταγωνιστής, συνεχίζει μία... παράδοση που έχουν οι συμπατριώτες του εδώ.

Ράιτ, άλλο ένα σπουδαίο παιχνίδι για την ομάδα σου, απέναντι σε έναν αντίπαλο που ψάχνει απεγνωσμένα αποτελέσματα. Τι κάνατε καλά και τα καταφέρατε;

Θεωρώ, ότι παίξαμε έξυπνα για 40 λεπτά. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πίσω με 10 πόντους, αλλά δεν χάσαμε τη συγκέντρωσή μας. Στο τέλος, είχαμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και για αυτό το λόγο, ευστοχήσαμε σε μερικά κρίσιμα σουτ, για να πάρουμε αυτή τη σημαντική νίκη.

Είστε στη «ζώνη» των playoffs αυτή τη στιγμή. Στην αρχή της χρονιάς, η κατάσταση ήταν εντελώς διαφορετική, μπορούσατε να σκεφτείτε σε εκείνες τις στιγμές την επαναφορά σας;

Το πρώτο κομμάτι της σεζόν ήταν, όντως, πολύ σκληρό για εμάς. Δεν παίζαμε το δικό μας μας παιχνίδι και, κάπως έτσι, δεχθήκαμε σκληρές ήττες. Δεν περιμέναμε αυτό το τόσο κακό ξεκίνημα.

Τι άλλαξε με την έλευση του Σάββα Συμεωνίδη;

Όταν ήρθε ο κόουτς Συμεωνίδης, μας έδωσε πίσω την πίστη μας, ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε σε κάθε παιχνίδι. Έφερε «φρέσκιες» ιδέες, πίστεψε σε εμάς πως μπορούσαμε να παίζουμε καλύτερα κάθε εβδομάδα. Βελτιωνόμαστε σαφώς κάθε εβδομάδα.

Αν κερδίσετε τον Απόλλωνα το Σάββατο, θα είστε στα playoffs. Νιώθετε κάποιου είδους πίεση, αφού τώρα είστε η ομάδα που έχει το αβαντάζ;

Δεν ξέρω, αν έχουμε πίεση, αλλά σίγουρα έχουμε τη γνώση, ότι όλα είναι στο χέρι μας. Νομίζω, ότι πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε το δικό μας παιχνίδι και να μη σκεφτόμαστε τι θα συμβεί, είτε χάσουμε είτε κερδίσουμε. Έχουμε αρκετούς έμπειρους παίκτες, που ξέρουν να διαχειριστούν την κατάσταση.

Βλέπουμε να πραγματοποιείς ξανά αυτή την χρονιά σπουδαίες εμφανίσεις. Νιώθεις άνετα στη δεύτερη σεζόν σου στην Ελλάδα;

Ναι, νιώθω σίγουρα πιο άνετα εδώ. Ήταν εύκολο να ξανάρθω, αφού ξέρω τα πάντα εδώ από την προηγούμενη χρονιά. Ο Εθνικός είναι ένας σπουδαίος σύλλογος.

Στο παρελθόν, ο Τιτ Σοκ και ο Άιβαρ Κούουσμα έχουν παίξει εδώ. Θα ήθελες να συνεχίσεις μία παράδοση, που έχετε δημιουργήσει εδώ οι Εσθονοί;

Μην ξεχνάς και τον Μάρτιν Μούρσεπ, που κατέκτησε το Σαπόρτα με την ΑΕΚ. Νομίζω, ότι είναι πολύ νωρίς για να συγκριθώ με αυτούς τους εξαιρετικούς παίκτες που έχουν περάσει από την Ελλάδα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι σε περιμένει στο μέλλον.

Βοηθάς, επίσης, την ομάδα σου στα προκριματικά της FIBA. Ποιες πιστεύεις ότι είναι οι πιθανότητες για αυτή την ομάδα, έχοντας δύο κρίσιμα παιχνίδια με Μεγάλη Βρετανία και Ελλάδα στο τρίτο «παράθυρο»;

Προς το παρόν, δεν πρέπει να σκεφτώ τα παιχνίδια της εθνικής μου ομάδας. Έχουμε μια κρίσιμη περίοδο αγώνων με τον Εθνικό και πρέπει απλά να επικεντρωθώ στον αγώνα του Σαββάτου.

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ