20.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο αντίο στον Δημήτρη Γκίμα (vid)

Η τελευταία πράξη του δράματος έλαβε τόπο χθες (18/5) στον Ιερό Ναο Αγίου Αντωνίου Βέροιας όπου άπαντες αποχαιρέτησαν τον Δημήτρη Γκίμα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 55 ετών.

Με την εξόδιο ακολουθία που τελέστηκε χθες (18/5/2020), στον Ιερό Ναο Αγίου Αντωνίου Βέροιας, από τον αρχιμανδρίτη Σωφρόνιο Φάκα ο αγαπημένος μας Δημήτρης Γκίμας οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία.

Η σωρός του σκεπασμένη με την σημαία της αγαπημένης του ομάδας. Παίκτες και παράγοντες της ομάδας ντυμένοι στα λευκά. Το κλίμα μέσα στον ναό ιδιαίτερα φορτισμένο με το πλήθος να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα του και να πιστέψει ότι αγαπημένος τους κόουτς, έφυγε από την ζωή τόσο ξαφνικά και τόσο πρόωρα.

Επικήδειο λόγο εκφώνησε ο αρχιμανδρίτης Σωφρόνιος Φάκας ο οποίος με τρεμάμενη φωνή, μίλησε για τον άνθρωπο Δημήτρη Γκίμα αλλά και για την προσφορά του στην εκκλησία, κάτι που όπως είπε κανένας δεν γνώριζε.

Πλήθος κόσμου από κάθε γωνιά της Ελλάδας, συμπαίκτες, προπονητές, αντίπαλοι, δημοσιογράφοι, πρόεδροι και παράγοντες του μπάσκετ έδωσαν το “παρών”. Ανάμεσα τους διακρίναμε τους προπονητές Ντίνο Καλαμπάκο, Γεροφωτη, Τσούρμα, Πέρκο, Χατζούλη, Χασόπουλο, Ζαφειρούδη, Σδράκα, Βλιώρα ( φίλος, συμπαίκτης και προπονητής του από τον Βόλο), τον πρόεδρο της Νίκης Βόλου Μπάμπη Τουτουντζόγλου, τον πρώην πρόεδρο του Πιερικού Αποστόλη Πόδα, τους μάνατζερ Σπύρο και Σήφη Καλλέργη, Μωϋσιάδη, Δασύλα, Σφαιρόπουλο, Παπασιώπη, την πρόεδρο του Χαριλάου Τρικούπη κα Μπελέκου, τους προέδρους του Ανατόλια Νίκο Χαΐτογλου, της Γέφυρας Νούλη Μπίσκα, των Ικάρων Τρικάλων Κώστα Σκρέτα, τους αθλητές της Γέφυρας Γιώργο Αποστολίδη, τα αδέρφια Μαυρίδη από τη Μελίκη (παλιοί αθλητές της ομάδας), τον Αλέξη Ράπτη (πρώην αθλητής του Φιλίππου), τον Κώστα Τσαρτσαρή, τον Σωτήρη Μπουρδάνο, τον Νίκο Πονόπουλο (πρώην αθλητή της ομάδας), τον Σωτήρη Ντόβα, τον Τάσο Κασαμπαλή, τον Γιώργο Τριχόπουλο, τον Βασίλη Τσακίρη, τον παλαίμαχο καλαθοσφαιριστή Βαγγέλη Πουλιανίτη, τον πρώην διεθνή αθλητή του Φιλίππου Βασίλη Αγραφιώτη, τους Πέτρο και ο  Γιώργο Φύκατα, Μιχάλη Γιαννουζάκο, Ντάνη Τυριακίδη, Θανάση Πουρλίδα, Πέτρο Χριστοφορίδη, Μάριο Γεωργιάδη, Νίκο Κελεπούρη, Δημήτρη Σαμαρά, Αντώνη Κόγια, φίλους του συνδέσμου ΝΠΣ Βέροιας, τον Δήμαρχο Βέροιας κο Βοργιατζίδη Κώστα, τον Στέργιο Διαμάντη και Θεόφιλο Κορωνά (πρώην πρόεδρους του ΚΑΠΑ Βέροιας) και πολλούς άλλους οι οποίοι συντετριμμένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα όταν η σωρός του Δημήτρη Γκίμα βγήκε από τον ιερό ναό υποβασταζόμενη από του παίκτες του Φιλίππου Βέροιας. Πλήθος από στεφάνια στο προαύλιο του Αγ. Αντωνίου όχι μόνο από συγγενείς, φίλους, αλλά από συλλόγους και σωματεία που θέλησαν να τιμήσουν την μνήμη του.

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Γκίμα

Ο Δημήτρης Γκίμας γεννήθηκε το 1965. Ήταν πτυχιούχος παιδαγωγικής Ακαδημίας και σχολής προπονητών Α’ κατηγορίας. Έπαιξε μπάσκετ στο Φίλιππο από το 1977 μέχρι το 1994 παίρνοντας μέρος σε όλα τα ηλικιακά πρωταθλήματα αλλά και στις εθνικές κατηγορίες με τη φανέλα του Φιλίππου του οποίου διετέλεσε και αρχηγός.  Σαν προπονητής ασχολήθηκε από το 1987 στις ακαδημίες κοριτσιών του Φιλίππου και στα παιδικοεφηβικα τμήματα καθώς και στις ακαδημίες αγοριών της Γ.Ε.Β.

Το 1989-90 ήταν προπονητής στη γυναικεία ομάδα του Φιλίππου στη Β’ εθνική (7η) ενώ την ίδια χρόνια με την ομάδα των κορασίδων κέρδισε την 4η πανελλήνια θέση. Το 1993 μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό Βόλου όπου έπαιξε μέχρι το 1999 ενώ ασχολήθηκε και σαν προπονητής με τις ομάδες μίνι αγοριών και παμπαίδων του Ολυμπιακού Βόλου.

Από το 1999 επέστρεψε στον Φίλιππο όπου συνέχιζε μέχρι και την τελευταία ημέρα ζωής του,  έχοντας γνωρίσει τρεις ανόδους από το Α’ τοπικό μέχρι τη Β’ Εθνική τη σαιζόν 2009-10. Tην σεζόν 2012-2013 οδήγησε, για πρώτη φορά στην ιστορία της, την ανδρική ομάδα του Φιλίππου στην άνοδο από την Β’ Εθνική στην Α2 κατηγορία.

photo : www.pliroforiodotis.gr

video : www.sportorama.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ