16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Πώς ο Τσιτσιπάς εμπνεύστηκε από τον Γιάννη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γράφει ιστορία για τα ελληνικά χρώματα στο τένις, όπως κάνει δηλαδή και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ.

Ο 25άχρονος γκαρντ/φόργουορντ των Μιλγουόκι Μπακς συναντήθηκε με τον 22άχρονο τενίστα στην Αθήνα κι αμέσως ταίριαξαν ως χαρακτήρες. Μπορεί να ανήκουν σε διαφορετικά αθλήματα, αλλά τα κοινά τους είναι πολλά, όπως διαπίστωσαν. «Πέρασα πολύ καλά με το Γιάννη και για άλλη μία φορά κατάλαβα πόσο ταπεινός και πόσο καλός τύπος είναι. Νομίζω ότι υπήρχαν πολλά για να μάθω από αυτόν», ανέφερε σχετικά ο Έλληνας τενίστας.

Όπως πρόσθεσε: «Το γεγονός ότι παίζουμε διαφορετικά αθλήματα σε τόσο υψηλό επίπεδο σημαίνει ότι έχουμε πολλά πράγματα που μπορούν να μας συνδέουν. Ήμουν πολύ χαρούμενος που μίλησα μαζί του, συζήτησα τις διαφορές των αθλημάτων μας, της εργασιακής ηθικής και βασικά της ζωής μας. Πέρασα πολύ καλά μαζί του. Γνώρισα τη γυναίκα του, γνώρισα το μικρό του γιο, ο οποίος γεννήθηκε πριν από λίγους μήνες. Συνολικά, ήταν μια υπέροχη εμπειρία».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ATP, επεσήμανε στη συνέχεια: «Προσπαθώ να βελτιωθώ παντού. Δεν θα έλεγα απαραίτητα ότι γίνομαι καλύτερος φέτος κι αυτό ήταν επίσης κάτι που συζήτησα με το Γιάννη, όταν ήμουν στην Ελλάδα που έκανα τις διακοπές μου. Πώς, δηλαδή, μερικές φορές έρχεται μια στιγμή που νιώθεις ότι φθάνεις στα όριά σου, αλλά τότε υπάρχουν ορισμένα πράγματα που σε κάνουν να αντιμετωπίζεις τα πράγματα σοφότερα και χωρίς να υπερβάλεις. Μικρά πράγματα που δεν σε κάνουν απαραίτητα να ανεβάζεις το παιχνίδι σου, γιατί, σίγουρα, υπάρχει ένα μέγιστο όριο σε κάποιο σημείο. Δεν μπορείς να λειτουργείς ως θεός. Είναι αδύνατο για έναν άνθρωπο να το κάνει αυτό».

Ο 22άχρονος τενίστας επέστρεψε στις υποχρεώσεις του στο άθλημά του, εν αντιθέσει με τον «Greek Freak» που συνεχίζει τις διακοπές του στην Ελλάδα, καθώς το πρωτάθλημα του ΝΒΑ για τη σεζόν 2019-2020 ολοκληρώθηκε μόλις πριν από τρεις εβδομάδες και παραμένει άγνωστο πότε θα ξεκινήσει το επόμενο. Δεν προβλέπεται, πάντως, το πρώτο τζάμπολ για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 να γίνει πριν από τον Ιανουάριο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ