29.4 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

“Πύραυλος” ο Χάρντεν! (vids)

Κάθε φορά που ο Τζέιμς Χάρντεν έπιανε την μπάλα στα χέρια του οι φίλαθλοι του Πόρτλαντ τον αποδοκίμαζαν, αλλά... κανένα πρόβλημα. Μάλλον του έδωσαν ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο για να... διαλύσει τους Μπλέιζερς σκοράροντας 42 πόντους και οδηγώντας τους Ρόκετς σε νίκη 115-111, την 23η στα 24 τελευταία παιχνίδια τους. Οι Ρόκετς προελαύνουν έχοντας το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ, ενώ ταυτόχρονα σταμάτησαν την προέλαση των Μπλέιζερς, που είχαν 13 συνεχόμενες νίκες και αν κέρδιζαν και αυτό το παιχνίδι θα σημείωναν το μεγαλύτερο νικηφόρο σερί της ιστορίας τους. Ο Κρις Πολ σκόραρε 22 πόντους και τις δύο βολές στο τέλος που "κλείδωσαν" τη νίκη. Από τους Μπλέιζερς ο Αλ Φαρούκ Αμινού είχε 22 πόντους με 6 τρίποντα, ο Λίλαρντ 20 πόντους με... κανένα τρίποντο και ο Γιουσούφ Νούρκιτς 21 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Στο Σολτ Λέικ Σίτι ο Ντένις Σρέντερ ντύθηκε... Χάρντεν και έφερε τα πάνω κάτω, οδηγώνας τη χειρότερη ομάδα της Ανατολής, τους Χοκς, σε μεγάλη νίκη επί των Τζαζ (99-94), που μετρούσαν εννέα σερί νίκες και είχαν μπει μέσα στην πρώτη οκτάδα της δυτικής περιφέρειας. Ο Σρέντερ πέτυχε ατομικό ρεκόρ με 41 πόντους και έγινε ο πρώτος παίκτης των Χοκς εδώ και 10 χρόνια που σκοράρει πάνω από 40 πόντους (τελευταίος ήταν ο Τζο Τζόνσον το 2008)! Εκτός αυτού, όμως, πήρε άριστα και στην άμυνα, καθώς στα τελευταία 2,5 λεπτά του αγώνα "βίδωσε" τον πιο επικίνδυνο παίκτη των Τζαζ, Ντόνοβαν Μίτσελ, με αποτέλεσμα σε αυτό τι διάστημα η ομάδα της Γιούτα να μην πετύχει ούτε πόντο και τελικά να χάσει. O Ντιγουέιν Ντέντμον είχε 15 πόντους και 15 ριμπάουντ για τους Χοκς, ενώ αρκετά καλός ήταν και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος σε 20 λεπτά συμμετοχής είχε 7 πόντους (με 3/10 σουτ), 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Από τους Τζαζ ο Μίτσελ σκόραρε 24 πόντους και ο Ρίκι Ρούμπιο 23.

Στο Ορλάντο οι Ράπτορς συνέχισαν την προέλασή τους νικώντας με 93-86 τους Μάτζικ και φτάνοντας τις 12 νίκες στα τελευταία 13 παιχνίδια τους, παρότι έπαιζαν χωρίς τον τραυματία ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν. Ο Κάιλ Λόουρι έκανε τη δουλειά του σκοράροντας 25 πόντους, όμως τη διαφορά έκανε η άμυνα που έπαιξαν οι αναπληρωματικοί των Ράπτορς στην τελευταία περίοδο και η οποία "έπνιξε" τους Μάτζικ αφαιρώντας τους κάθε δυνατότητα αντίστασης. Ο Σέλβιν Μακ σκόραρε 17 πόντους και ο Άαρον Γκόρντον 16 για την ομάδα του Ορλάντο.

Στη Μινεάπολις οι Τίμπεργουλβς εδραίωσαν τη θέση τους στην οκτάδα της Δύσης με μια πολύ σπουδαία νίκη επί των άμεσων ανταγωνιστών τους, Κλίπερς (123-109). Ο Καρλ Άντονι Τάουνς με 30 πόντους και 10 ριμπάουντ σημείωσε το 60ο νταμπλ νταμπλ της καριέρας του, ο Άντριου Ουίγκινς σκόραρε 27 πόντους και οι δύο μαζί κάλυψαν επιτυχώς το κενό του τραυματία Τζίμι Μπάτλερ. Νταμπλ Νταμπλ έκανε και ο Τζεφ Τιγκ με 20 πόντους και 12 ασίστ, ενώ από τους Κλίπερς ο ΝτεΑντρέ Τζόρνταν είχε 18 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Στη Νέα Ορλεάνη οι Άντονι Ντέιβις και Ρατζόν Ρόντο πρόσθεσαν μία ακόμα εξαιρετική μεταξύ τους συνεργασία στο ενεργητικό τους και οδήγησαν σε μία ακόμα υψηλή πτήση τους Πέλικανς, που κέρδισαν με 115-105 τους Μάβερικς. Ο Ντέιβις σκόραρε 37 πόντους, πολλούς από τους οποίους μετά από ασίστ του Ρόντο, ο οποίος έφτασε τις 14 σκοράροντας παράλληλα 19 πόντους. Πρόκειται για ένα από τα πιο επιτυχημένα δίδυμα του ΝΒΑ και δεν είναι τυχαίο ότο οδηγούν τους Πέλικανς στα πλέι οφ. Η απουσία του Τζειρού Χολιντέι δεν φάνηκε στην ομάδα της Νέας Ορλεάνης, αντίθετα αυτή του Ντένις Σμιθ στοίχισε στους Μάβερικς, που είχαν για πρώτους σκόρερ τους Ντιρκ Νοβίτσκι και Χάρισον Μπαρνς (από 19 πόντους έκαστος).

Στο Φίνιξ ο Μπλέικ Γκρίφιν έκανε... όργια στο παρκέ, οδήγησε τους Πίστονς σε εύκολη νίκη επί των Σανς με 115-88 και ανάγκασε τον προπονητή του, Σταν Βαν Γκάντι, να απολογηθεί, επειδή τον κράτησε εκτός αγώνα σχεδόν για ολόκληρη την τέταρτη περίοδο. Γιατί; "Αν είχα συνειδητοποιήσει ότι του έλειπε ένα ριμπάουντ για να κάνει τριπλ νταμπλ, θα τον άφηνα για ένα ή δύο λεπτά παραπάνω στο παιχνίδι", εξήγησε. Πραγματικά, ο Γκρίφιν με απολογισμό 26 πόντους, 9 ριμπάουντ και 10 ασίστ έχασε το τριπλ νταμπλ για ένα ριμπάουντ! Οι Σανς έπαιξν χωρίς τους δύο πρώτους σκόρερ τους, Ντέβιν Μπούκερ και Τι Τζέι Ουόρεν, έτσι οι 19 πόντοι και τα 12 ριμπάουντ του Άλεξ Λεν δεν ήταν αρκετά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ