24.7 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Πόσλεϊ… at the buzzer για τον Κόροιβο

Ο εκπληκτικός Μάρκους Πόσλεϊ, με 26 πόντους και ένα τρίποντο... μαχαιριά στη καρδιά του Κολοσσού στο τελευταίο δευτερόλεπτο, οδήγησε τον Κόροιβο σε μια μεγάλη νίκη, με 79-76 που ήταν η δεύτερη σε τρία ματς για την ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου.

Παιχνίδι ρυθμού περίμεναν και οι δύο προπονητές στην Αμαλιάδα, όπως είπαν πριν το τζάμπολ και ο Κόροιβος ήταν αυτός που επέβαλλε τον δικό του στο πρώτο ημίχρονο. Γρήγορο δηλαδή, υψηλό τέμπο, αποδιοργανώνοντας τον Κολοσσό που ήθελε να πάει σε σετ παιχνίδι.
Με τον Κάρσον να δίνει το έναυσα και τους Ντεκόζι και Ρόουντρι και σιγοντάρουν, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 20-10 στο 8', με τον Ντεκόζι να έχει σκοράρει ήδη όσους πόντους όλοι οι αντίπαλοι. Το δεκάλεπτο έληξε με 22-14 για τον Κόροιβο, ο οποίος είχε παίξει και άριστη άμυνα σε Χάρις και Γκρίφιν αφοπλίζοντας τα βασικά γρανάζια του αντιπάλου.
Ο Κολοσσός στο 12'30'' είχε φέρει το ματς στα ίσια, 22-22 με σερί 10-0, τον Γκρίφιν να έχει συνδεθεί με το καλάθι και τον Τζόουνς να δίνει λύσεις από κοντά. Η είσοδος του Χάινς όμως αποκατέστησε την... εναέρια κυκλοφορία, ο Πόσλεϊ έδωσε πόντους με ντράιβ και ο Κόροιβος ξανανέβασε τέμπο και στη λήξη του ημιχρόνου ήταν στο +8, 43-35.

Ο Κόροιβος κράτησε τα ηνία του αγώνα και στην τρίτη περίοδο, πάλι πιέζοντας από ψηλά τον αντίπαλο και δυσκοελύοντάς του τις επιθέσεις. Στο 29' ήταν στο +9, 57-48, το δεκάλεπτο έκλεισε με 57-52, όμως ο Κολοσσός βρίσκοντας τον δικό του αμυντικό ρυθμό που έψαχνε και την συνηθισμένη ταυτότητά του, προσπέρασε στο 32'30'' με 57-58 με τρίποντο του Χάρις, δείχνοντας ότι η ροή του αγώνα ήταν πλέον με το μέρος του.

Στο 34' ο Κολοσσός έφτασε στο +4, 59-63, με τον Πρόστραν να έχει περάσει σε ρόλο οργανωτή και να έχει λύσει το σημαντικό πρόβλημα του Κολοσσού, το παιχνίδι μετατράπηκε σε θρίλερ με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα και τον Κόροιβο να πανηγυρίζει τη νίκη με ένα ηγετικό τρίποντο του Πόσλεϊ στην τελευταία επίθεση.

ΗΓΕΤΗΣ: Ο Μάρκους Πόσλεϊ έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι, δικαιώνοντας από νωρίς την επιλογή του για ηγέτης του φετινού Κόροιβου. Οι 26 πόντοι έτσι κι αλλιώς είναι πολλοί, αλλά το νικητήριο τρίποντο στην εκπονή ήταν... χρυσάφι.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια. Ο Κολοσσός είχε καλύτερα ποσοστά, περισσότερες ασίστ, λιγότερα λάθη και ο Κόροιβος νίκησε υπερτερώντας μόνο κατά 4 ριμπάουντ!

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ