21.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Πόποβιτς: «Υποκριτές στο ΝFL, πρέπει να κατανοήσεις τους αθλητές»

Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ συνεχίζει να κρατά τις Ηνωμένες Πολιτείες στο πόδι και οι άνθρωποι του ΝΒΑ συνεχίζουν να μιλούν για το ρατσισμό και τις κοινωνικές αδικίες. Ένας από αυτούς είναι ο Γκρεγκ Πόποβιτς. Ο προπονητής των Σαν Αντόνιο Σπερς μίλησε στους New York Times και στο στόχαστρο έθεσε το NFL, τον κομισάριοι και τους ιδιοκήτες.

Ο Ρότζρ Γκούντελ, κομισάριος του NFL, δήλωσε πως δεν είχε «αφουγκραστεί τους παίκτες στο θιέμα του Κόλιν Κάπερνικ., πως δεν είχε κατανοήσει ακριβώς την κίνηση του παίκτη να γονατίσει την ώρα της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου πριν από τα παιχνίδια, θέλοντας έτσι να διαμαρτυρηθεί για τις κοινωνικές αδικίες και τον ρατσισμό. Ο Κάπερνικ από τότε, από το 2016 όταν έπαιζε στους Σαν Φρανσίσκο 49ερς, δεν έχει ξαναβρεί δουλειά στο NFL. Ο Γκούντελ επιπλέον είχε βοηθήσει τον Ντόναλντ Τραμπ στην προεκλογική του καμπάνια.

«Είναι υποκριτές ορισμένοι ιδιοκτήτες ομάδων. Ο Τζέρι Τζόουνς και ο Ρόμπερτ Κραφτ έδωσαν από ένα εκατομμύριο στην καμπάνια του Τραμπ. Δεν βγαίνει νόημα. Οι άνθρωποι δεν είναι τυφλοί. Πας στους παίικτες σου και τους μιλάς για δημοκρατία και πώς να διαδηλώνουν μετά; Έβαλαν τους εαυτούς τους σε πολύ δύσκολη θέση. Ο Γκούντελ είναι ένας έξυπνος άνθρωπος που διοικοί το NFL, αλλά δεν καταλαβαίνει τη διαφορά ανάμεσα στη σημεία και σε αυτούς που κάνουν τη χώρα αυτή σπουδαία. Εκείνους που πάλεψαν για να μπορεί ο Κόλιν Κάπερνικ να γονατίσει για τη δικαιοσύνη. Η σημαία είναι άσχετη με το θέμα. Είναι ένα σύμβολο που χρησιμοποιούν άνθρωποι για πολιτιμούς λόγους όπως έκανε και ο Ντικ Τσέινι στον πόλεμο με το Ιράκ. Τρομοκρατήθηκε από τον Τραμπ, όπως τρομοκρατούνται οι νομοθέτες, ότι θα τους κράξει στο τουίτερ και θα τους διώξει με αυτόν τον τρόπο από τα γραφεία τους και θα επανεκλεγούν»,

Για τον Πόποβιτς είναι ένα θέμα που βρίσκεται στην καθημερινότητά του: «Αν είσαι ένας λευκός προπονητής σε ένα γκρουπ βασικά αφρομερικάνων θα πρέπει να κερδίσεις την εμπιστοσύνη τους, θα πρέπει να είσαι αυθεντικός, θα πρέπει να κατανοείς την κατάσταση. Θα πρέπει να καταλάβεις που μεγάλωσαν. Ίσως υπάρχει ένα παιδί που είδε τον πρώτο του φόνο όταν ήταν επτά χρονών! Θα σου έφεραν δάκρυα στα μάτια οι ιστορίες που μπορείς να ακούσεις από τους παίικτες. Είναι πολύ πιο βαθύη από ότι νομίζεις και αυτό είναι που με έκανε να αρχίσω να σκέφτομαι: Είσαι ένας προνομομιούχος γιος π... (son of a bitch) και ακόμη δεν το κατανοείς τόσο όσο νομίζεις πως το κατανοείς. Θα πρέπει να δουλέψεις σκληρότερα. Θα πρέπει να νιώθεις ντροπή. Θα πρέπει να το καταγγέλεις κάθε φορά».

Το περιστατικό που διηγείται είναι από αυτά που τον έκαναν να καταλάβει περισσότερα και ήρθε μέσα από ένα τηλεφώνημα μέσω Zoom με εργαζόμενους τους Σπερς: «Μια μαύρη μητέρα μου είπε ο γιος μου είναι θυμωμένος μαζί μου. Ρώτηα γιατί και μου απάντησε: Είναι 16 χρονών και βασικά του λέω ψέμματα και του λέω διάφορες δικαιολογίες γιατί δεν θέλω να τον πάω να δώσει εξετάσεις για άδεια οδήγησης. Δεν θέλω, γιατί δεν θέλω να τον δω μέσα σε ένα αυτοκίνητο, δεν ξέρω τι θα γίνει. Οπότε ο γιος ήταν είναι θυμωμένος μαζί της γιατί δεν συνειδητοποιεί ότι η μητέρα του φοβάται τόσο πολύ γι’ αυτόν, για τη ζωή του».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ