21.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πόποβιτς: «Πρόκληση η επιλογή των παικτών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Ο κόουτς Γκεργκ Πόποβιτς των Σαν Αντλονιο Σπερς θα είναι και αυτό το καλοκαίρι στο τιμόνι της Εθνικής Ομάδας των ΗΠΑ και θα καθοδηγήσει τους Αμερικανούς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. «Οι Ολυμπιακοί είναι συνέχεια στο μυαλό μου, όπως ακριβώς που είχε πει πως θα συνέβαινε ο κόουτς Μάικ Κριζέφσκι» έχει δηλώσει ο καταξιωμένος τεχνικός.

Υπάρχει όμως ένας σοβαρός προβληματισμός, ο οποίος πονοκεφαλιάζει όχι μόνο τον κόουτς Ποπ, αλλά και όλους τους προπονητές που έχουν διεθνείς παίκτες να αγωνίζονται στο NBA. Αυτό υφίσταται, καθώς σύμφωνα με το νέο φορμάτ της φετινής σεζόν, τα playoffs θα ολοκληρωθούν στην καλύτερη περίπτωση κατά τα μέσα Ιουλίου. Αν όμως οι τελικοί φτάσουν τα 7 παιχνίδια, το έβδομο ματς θα διεξαχθεί στις 22 Ιουλίου μια μέρα πριν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο. Αυτό, όπως είναι λογικό, φέρνει στο προσκήνιο πολλά προβλήματα αναφορικά με την στελέχωση του τελικού ρόστερ τόσο της «αστερόεσσας» όσο και άλλων Εθνικών ομάδων.    

«Δεν πιστεύω πως θα επιτρέψουμε του τελικούς να φτάσουν σε 7ο παιχνίδι» δήλωσε αστειευόμενος ο Ποπόβιτς και συνέχισε, προσθέτοντας: «Η χρονική συγκυρία κάνει τα πάντα δύσκολα και θα χρειαστεί να καταθέσουμε ψυχή και να σκεφτούμε με έναν μη συμβατικό τρόπο, έξω από το πλαίσιο, ούτως ώστε να δημιουργήσουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα»

Ο Λεμπρόν Τζέιμ, ο Στεφ Κάρι, ο Τζέιμς Χάρντεν και πολλοί άλλοι πρωτοκλασάτοι παίκτες του NBA έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να επανδρώσουν την Εθνική των ΗΠΑ στου Ολυμπιακούς. Αυτές οι δηλώσεις όμως πραγματοποιήθηκαν πριν την έξαρση της πανδημίας, η οποία έχει ανατρέψει τα πάντα. Θα είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που η επιλογή της τελικής αποστολής των Αμερικανών θα υλοποιηθεί τόσο κοντά στην εκκίνηση των Αγώνων, με τον χρόνο για προετοιμασία να είναι ελάχιστος. Όπως και να έχει η ομοσπονδία των Αμερικανών αναμένεται να ανακοινώσει στις αρχές το νέου έτους τους 40-50 παίκτες, από τους οποίους στο τέλος θα προκύψει η τελική αποστολή για το Τόκιο.     

Όλη αυτή η κατάσταση επηρεάζει και την δική μας Εθνική Ομάδα, καθώς όταν θα κληθούμε να πάρουμε την πρόκριση στους Αγώνες μέσω του προολυμπιακού τουρνουά (29/6 -4/7), δεν θα έχουμε στην διάθεση μας τον Γιάννη Αντετοκούμπο, ο οποίος θα έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις με τα «ελάφια» στην post-season. Το ίδιο θα ισχύει και με τον Νίκολα Γιόκιτς της Σερβίας, αλλά και με τον προπονητή του Καναδά και των Τορόντο Ράπτορς, Νικ Νερς

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ