22.7 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Πόποβιτς: “Πολλοί μπορούν το χρυσό στο Παγκόσμιο”

Όλος ο κόσμος πιστεύει ότι οι ΗΠΑ θα αναδειχθούν και φέτος παγκόσμιες πρωταθλήτριες. Όπως έκαναν και το 2010 και το 2014, όπως κάνουν σε κάθε μεγάλη διοργάνωση μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2006, όταν η Εθνική μας ομάδα τούς έδωσε ένα πολύ σκληρί μάθημα. Και φαίνεται ότι το έμαθαν καλά.

Γι' αυτό και ο Γκρεγκ Πόποβιτς, ο μεγάλος αυτός προπονητής, που διαδέχεται τον Μάικ Σιζέφσκι στον πάγκο της εθνικής ομάδας, δεν... ανοίγεται στις πρώτες του δηλώσεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Σχολιάζοντας για την ιστοσελίδα της FIBA το αποτέλεσμα της κλήρωσης των ομίλων, δεν αποποιείται μεν τον τίτλο του φαβορί, τονίζει ωστόσο ότι υπάρχουν κι άλλες ομάδες που μπορούν να κερδίσουν τον τίτλο. Δεν τις κατονομάζει ωστόσο.

"Είναι πολύ ωραίο που μάθαμε τους αντιπάλους μας στον όμιλο της πρώτης φάσης και ότι θα παίξουμε τα πρώτα τρία παιχνίδια μας για τη διοργάνωση στη Σανγκάη. Νομίζω ότι όλοι οι όμιλοι είναι ισορροπημένοι και γνωρίζω πολύ καλά ότι υπάρχουν πολλές εθνικές ομάδες, οι οποίες έχουν καλές πιθανότητες να κερδίσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο", λέει.

Και αναφορικά με τον Ε' όμιλο, όπου θα παίξουν οι ΗΠΑ μαζί με Τουρκία, Τσεχία και Ιαπωνία, προσθέτει: "Θα αντιμετωπίσουμε τρεις ομάδες με καλούς προπονητές και διαφορετικά στιλ παιχνιδιού. Η επιλογή και η προετοιμασία της εθνικής των ΗΠΑ σε σύντομ0 χρονικό διάστημα θα είναι μια πρόκληση και το να κερδίσουμε για τρίτη συνεχόμενη φορά τον τίτλο στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ένας στόχος που έχουμε όλοι όσοι σχετιζόμαστε με την ομάδα".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ