21.4 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Πόποβιτς: «Δεν υπάρχουν… ρεπό στο Παγκόσμιο Κύπελλο»

Κανένα παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019, που θα διεξαχθεί στην Κίνα, κι αυτό προσπαθεί να εξηγήσει στους παίκτες της Εθνικής ΗΠΑ ο Γκρεγκ Πόποβιτς.

Ο Αμερικανός ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε μετά τα φιλικά που έδωσαν στην Αυστραλία, κόντρα στα «καγκουρό» και τον Καναδά, και έστειλε… μήνυμα στους παίκτες του. «Σε αυτήν τη διοργάνωση δεν υπάρχουν… ρεπό. Είναι ένα τουρνουά και τέλος. Πρέπει να το καταλάβουν οι παίκτες μου», προειδοποίησε ο 70χρονος προπονητής, για να προσθέσει για τα φιλικά που έδωσαν επί αυστραλιανού εδάφους: «Μάθαμε πολλά. Αυτό το γκρουπ παικτών δεν βρέθηκε ποτέ μαζί, οπότε χρειάζεται την προσαρμογή. Έχουμε πολλά να μάθουμε ακόμα. Παιχνίδι με το παιχνίδι, όμως, προπόνηση στην προπόνηση θα προσπαθήσουμε να δούμε τι συμβαίνει».

Ειδικεύοντας, συμπλήρωσε: «Με τον Καναδά είδαμε και πάλι πόσο αθλητικό είναι το παιχνίδι και πώς πρέπει να διανείμουμε την ενέργειά μας σε σαράντα λεπτά. Κάνουν σπουδαία δουλειά, προσέχοντας τι τους λέμε, όπως να μη μιλούν στους διαιτητές ή να μην ανησυχούν για ένα κακό σφύριγμα ή τίποτα άλλο σχετικό. Έρχονται κοντά, αλλά όπως είπα υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης ακόμα κι αυτό είναι καλό. Χρειάζεται προπόνηση».

Αναφερόμενος στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 (31/08-15/09) και το κατά πόσο θα συνεχιστεί η εξέλιξή τους ως ομάδα, εξήγησε: «Όσο προχωράμε προς τη διοργάνωση και μέσα σε αυτήν δεν θα υπάρχει τέτοιο περιθώριο για προετοιμασία. Οπότε, υπό μία έννοια, τα παιχνίδια αποτελούν και προπόνηση ταυτόχρονα, ώστε μέσα από αυτά να γίνουμε καλύτεροι και να πετύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Ο αρχηγός, Κέμπα Ουόκερ, στάθηκε από την πλευρά του στην ήττα τους από την Αυστραλία: «Μας έκανε ταπεινούς. Μας δημιούργησε μια εντελώς νέα προοπτική. Ήταν μια αφύπνιση για εμάς. Ελπίζω να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Αυτός είναι ο στόχος. Με τον Καναδά, στο επόμενο φιλικό, το πετύχαμε». Δηλώσεις έκανε και ο Τζέιλεν Μπράουν, επισημαίνοντας: «Νομίζω πως βρισκόμαστε κοντά σε αυτό που θέλουμε. Προφανώς, υπάρχει χώρος για βελτίωση, αλλά νομίζω πως πλησιάζουμε. Προφανώς, είμαι προκατειλημμένος. Αλλά και πάλι πρέπει να βγούμε και να παίξουμε καλά. Υπάρχει ταλέντο. Πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά ενωμένοι. Ακόμα δεν… ρέει το παιχνίδι μας, αλλά θα φθάσουμε εκεί».

Θυμίζουμε πως οι ΗΠΑ έχουν κληρωθεί στον Ε’ Όμιλο, που θα λάβει χώρα στη Σαγκάη, και στο πλαίσιο της πρώτης φάσης θα τεθούν αντιμέτωπες με την Τουρκία, την Τσεχία και την Ιαπωνία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ