20.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Πτήση «Δικεφάλου», «βροχή» από κατοστάρες (vids)

Η πρώτη αγωνιστική ημέρα για το 2018 στο Basketball Champions League επεφύλασσε «χορταστικά» παιχνίδια, χωρίς να λείπουν οι «κατοστάρες», με τις δύο από τις τρεις να σημειώνονται μάλιστα στην κανονική διάρκεια. Για τα ελληνικά «χρώματα», όλα φαίνονταν να ξεκινούν ιδανικά με τον ΠΑΟΚ να επιβάλλεται της Κάπο Ντ' Ορλάντο, αλλά ο «συμπολίτης» Άρης γνώρισε λίγο αργότερα «βαριά» ήττα στο Παρίσι από την Ναντέρ. Η κατάσταση για αμφότερες τις ομάδες από τη Θεσσαλονίκη είναι κομβική, αλλά ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε τουλάχιστον να πάρει μία ακόμη σπουδαία «ένεση» ηθικού.

Η 10η αγωνιστική του BCL:

1ος όμιλος:

Τρίτη 9/1:

Καρσίγιακα-Όλντενμπουργκ 85-86
Χολόν-Γιουβέντους 106-91

Τετάρτη 10/1:

Ενισέι-Μονακό
Σάσαρι-Μούρθια

Με λέι απ του Φραντς Μάσενατ στα 19" πριν από το φινάλε της αναμέτρησης, η Όλντενμπουργκ έφυγε με μεγάλο «διπλό» από την Τουρκία, με 86-85 κόντρα στην Καρσίγιακα. Οι Γερμανοί, με αυτό τον τρόπο, έφτασαν ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης στον όμιλό τους, καταφέρνοντας να αντέξουν στην αντεπίθεση των γηπεδούχων στο φινάλε, με τον υποψήφιο για MVP της διοργάνωσης Ρίκι Πόλντινγκ να κάνει άλλο ένα «μαγικό» παιχνίδι με 24 πόντους, 8/14 σουτ και 6 ριμπάουντ. Ο εξαιρετικός πρώην «κίτρινος» Ντομινίκ Ουότερς (23 π., 7/9 σουτ, 5 ασ.), δεν ήταν αρκετός για την ομάδα από τη Σμύρνη.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι στο Ισραήλ, η Χολόν «συνέτριψε» με 106-91 τη Γιουβέντους, εκμηδενίζοντας μάλλον τις ελπίδες των Λιθουανών και κρατώντας όσες έχει εκείνη. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι το μοναδικό δεκάλεπτο όπου κάποια από τις δύο ομάδες σκόραρε κάτω από 20 πόντους, ήταν το τρίτο (16 η Γιουβέντους), αποδεικνυόμενο και ως καθοριστικό για την τελική έκβαση του αγώνα (75-61). Εκπληκτικός ήταν ο Τζο Αλεξάντερ για τους νικητές με 19 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ απέναντι διακρίθηκε με 25 πόντους, 7/9 σουτ, 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ ο Μπουτερλεβίτσιους.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

2ος όμιλος:

Τρίτη 9/1:

Νεπτούνας-Λούντιβιγκσμπουργκ 71-87
ΠΑΟΚ-Κάπο Ντ' Ορλάντο 79-61

Τετάρτη 10/1:

Τενερίφη-Γκαζιάντεπ
Ελάν Σαλόν-Βέντσπιλς

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και έχοντας πάρει «φτερά» από το θρίαμβο επί του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, ξεπέρασε και το «εμπόδιο» της Κάπο Ντ' Ορλάντο με 79-61, αναπτερώνοντας τις ελπίδες του για πρόκριση στη δεύτερη φάση του Champions League. Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου μπήκαν αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» το ματς στο δεύτερο ημίχρονο και τα κατάφεραν με άνεση, με τους Θοδωρή Ζάρα και Λίνο Χρυσικόπουλο να σημειώνουν από 13 πόντους και τον Δημήτρη Κατσίβελη να εντυπωσιάζει με 10 πόντους, τρία ριμπάουντ και επτά ασίστ. Πρώτος σκόρερ των Ιταλών ήταν με 14 πόντους ο Αλιμπέγκοβιτς.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Η Λούντβιγκσμπουργκ θα βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας του ομίλου του «Δικεφάλου του Βορρά» περιμένοντας το αποτέλεσμα της Τενερίφης, αφού έκανε «περίπατο» στην Κλαιπέντα με 87-71 κόντρα στην Νεπτούνας. Από το ημίχρονο τα πράγματα είχαν δρομολογηθεί επί της ουσίας (33-42), με τον Ντουέιν Έβανς να έχει 15 πόντους με 5 ριμπάουντ για τους νικητές, ενώ ισάριθμους πόντους είχε στην αντίπερα όχθη ο Ρενάλντας Σειμπούτις, μαζί με 6 ασίστ.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

3ος όμιλος:

Τρίτη 9/1:

Βενέτσια-Ρόσα Ράντομ 102-93 (86-86 κ.α.)
Εστουδιάντες-Στρασμπούρ 81-65

Μία σπουδαία νίκη φαίνεται να πήρε η Εστουδιάντες, όχι μόνο για το αποτέλεσμα αυτό καθεαυτό, αλλά και το +16 (81-65) απέναντι στη Στρασμπούρ, το οποίο μπορεί να παίξει σπουδαίο ρόλο για την πρόκριση στον όμιλο της ΑΕΚ. Οι Ισπανοί ήταν κυρίαρχοι εξαρχής και είχαν σε καλό βράδυ αρκετούς παίκτες, με τους Λάντεσμπεργκ και Μπράουν να έχουν από 14 πόντους, ενώ από το αλσατικό «ναυάγιο» ίσως ξεχώρισε με ισάριθμους πόντους ο Ντέιβιντ Λόγκαν.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Αντιθέτως, ο αγώνας στη Βενετία ήταν συναρπαστικός, με τη Βενέτσια να κάμπτει την αντίσταση της Ρόσα Ράντομ με 102-93 στην παράταση. Η ολική επαναφορά των Ιταλών, με τον Γκεντιμίνας Ορέλικ (18 π., 8 ρ., 8 ασ.) να διαμορφώνει το 86-86 της κανονικής διάρκειας με γκολ-φάουλ στα 46" προ της εκπνοής, συνεχίστηκε και στην παράταση και με ηγέτες τους Μίτσελ Βατ (25 π., 13 ρ.), Μαρκές Χέινς (18 π., 8 ασ.) και τον Λιθουανό «άσσο», γλίτωσαν το «σοκ» ενός πισωγυρίσματος, στην προσπάθεια για πρόκριση. Κάπως έτσι, οι 31 πόντοι με 10/22 σουτ του Κέβιν Πάντερ δε στάθηκαν ικανοί να δώσουν την νίκη στους Πολωνούς.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Τετάρτη 10/1:

Μπάνβιτ-ΑΕΚ
Μπαϊρόιτ-Ολίμπια Λιουμπλιάνας

4ος όμιλος:

Τρίτη 9/1:

Νίμπουρκ-Βόννη 106-98
Ζιελόνα Γκόρα-Μπεσίκτας 99-96
Ναντέρ-Άρης

Τετάρτη 10/1:

Οστάνδη-Αβελίνο

Ο Άρης γνώρισε άλλη μία «συντριβή» για φέτος, με την Ναντέρ να τον κάνει ό,τι θέλει, όπως δείχνει και το τελικό 91-63. Το παιχνίδι δεν χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης, με τους Γάλλους να είναι ξεκάθαρα σε θέση οδηγού εξαρχής (27-14 στο 10') και τον Άλαντε Αμίνου να είναι κυρίαρχος στους «αιθέρες» με 18 πόντους και 8/11 δίποντα, σκοράροντας 15 πόντους μέχρι το ημίχρονο, όπου βέβαια όλα είχαν κριθεί (48-30). Για το σύνολο του Παναγιώτη Γιαννάκη, οι Λευτέρης Μποχωρίδης (15 π., 3/4 σουτ) και Γκάρι Μπελ (15 π., 6/11 σουτ, 7 ρ.) υπήρξαν μία «όαση».

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Σε ένα όμορφο παιχνίδι στην Τσεχία, η Νίμπουρκ «κέρασε» με «κατοστάρα» τη Βόννη (106-98). Από νωρίς ο ρυθμός ήταν υψηλός, με τους γηπεδούχους να έχουν τον πρώτο λόγο από το ημίχρονο (55-45) και να μην χάνουν ποτέ τον έλεγχο, αναδεικνύοντας ως κορυφαίο τον Νταρντάν Μπερίσα με 24 πόντους, 8/13 σουτ, 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ double double είχε με 13 πόντους και 13 ασίστ ο Γιουτζίν Λόρενς. Από πλευράς Γερμανών, 17 πόντους με 6/8 σουτ είχε ο Ζούμπτσιτς.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Πολύ κοντά στην «κατοστάρα» βρέθηκε και η Ζιελόνα Γκόρα, αλλά η ουσία λέει ότι το 99-96 επί της Μπεσίκτας της δίνει το δικαίωμα να ελπίζει. Ο Φλόρενς ήταν ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών, για να «κολλήσουν» στο «πράσινο βουνό» οι Τούρκοι, αν και νωρίτερα είχε τραβήξει «κουπί» με 16 πόντους ο Τόμας Κελάτι. Το σύνολο του Ουφούκ Σαρίτσα, που ηττήθηκε παρά τις προσθήκες των Άνταμς (18 π., 7/10 σουτ) και Παλάσιος (17 π., 5/10 σουτ), είχε κορυφαίους τόσο τους δύο νεοφερμένους όσο και τον Ντι Τζέι Στρόμπερι (17 π., 6 ρ.) χωρίς κάτι τέτοιο να είναι αρκετό.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Photo Credits: Basketballcl.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ