23.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

ΠΣΑΚ κατά Γεωργιάδη για τον Αντετοκούνμπο

Ο ΠΣΑΚ αντέδρασε στις πρόσφατες δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος αμφισβήτησε την ελληνική ιθαγένεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, καλεσμένος σε εκπομπή της τηλεόρασης του Blue Sky, αφού πρόφερε λάθος του όνομα του 24χρονου γκαρντ/φόργουορντ των Μιλγουόκι Μπακς ανέφερε: «Ο Ακενοτούμπο, που παίζει στο NBA, ως Έλληνας δεν παίζει; Ο Αντετοκούνμπο (σ.σ. αφού τον διόρθωσαν οι δημοσιογράφοι) ο Έλληνας δεν λένε ότι είναι; Ιθαγένεια ελληνική έχει, κάπου στην Αφρική γεννήθηκε ο άνθρωπος, δεν θυμάμαι. Η ουσία ποια είναι; Πώς τον λένε όλοι; "Ο Έλληνας" τον λένε και καλώς τον αποκαλούν έτσι, γιατί έχει ελληνική ιθαγένεια».

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία διευκρινίζει πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα και διαφημίζει τη χώρα στο εξωτερικό όσο κανένας άλλος: «Μεγάλη έκπληξη προκάλεσαν στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών οι δηλώσεις του κύριου Άδωνι Γεωργιάδη για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος αποτελεί ίνδαλμα για εκατομμύρια παιδιά και διαφημίζει όσο κανένας τη χώρα μας στο εξωτερικό, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως οι δηλώσεις του κύριου Άδωνι Γεωργιάδη ήταν από άγνοια και δεν έγιναν για λόγους εντυπωσιασμού και προβολής. Ο σύνδεσμός μας είναι υπερήφανος για τον Γιάννη, όπως και για κάθε Έλληνα καλαθοσφαιριστή και αθλητή γενικότερα. Ο αθλητισμός ενώνει και είναι πάνω απ’ όλα. Ο αθλητισμός σηκώνει την Ελλάδα ψηλά. Η πολιτική;».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ