16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΠΣΑΚ: “Εβδομαδιαία τεστ σε όλους”

 Ο ΠΣΑΚ μέσω τηλεδιάσκεψης συζήτησε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας του κορονοϊού και μετά τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης που αφορούν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και το κλείσιμο αθλητικών εγκαταστάσεων. Το θέμα στο οποίο στάθηκαν ιδιαίτερα ήταν η απαγόρευση και των προπονήσεων σε ομάδες που δεν βρίσκονται στην Basket League. Ο ΠΣΑΚ εξέδωσε ανακοίνωση μετά την τηλεδιάσκεψη αναφέροντας πως έχει εξασφαλίσει τους πόρους για εβδομαδιαία τεστ.

"Την κατανόησή του στους προβληματισμούς και τις ανησυχίες μας, εξέφρασε ο Λευτέρης Αυγενάκης. Στην τηλεδιάσκεψη που έγινε το μεσημέρι, ο Υφυπουργός Αθλητισμού άκουσε τις προτάσεις του ΠΣΑΚ και μας ενημέρωσε πως ουδεμία θέση έχει ουσιαστικά η κυβέρνηση στην απόφαση για τη διακοπή των πρωταθλημάτων και των προπονήσεων, στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και τις ακαδημίες. Είναι θέμα των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι ζητούν αυστηρά εβδομαδιαία τεστ για τον κορονοϊό.

Αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες και ότι όλοι εντοπίζουν το πρόβλημα αλλά όχι τη λύση.

Ενημερώνουμε πως ο Σύνδεσμός μας έχει εξασφαλίσει μια πολύ καλή τιμή, προκειμένου να υποβάλλονται σε εβδομαδιαία τεστ οι αθλητές. Επίσης, καλεί την ομοσπονδία και τους προέδρους όλων των ομάδων, να πραγματοποιήσουν άμεσα μια τηλεδιάσκεψη, για να συζητήσουν για την καλύτερη δυνατή λύση.

Η δική μας θέση είναι να ακολουθήσουμε το πρότυπο της Basket League και να υποβάλλονται σε εβδομαδιαία τεστ οι αθλητές".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ