25.2 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Πρώτο «double-double» και ρεκόρ καριέρας για τον Μιλουτίνοφ

Οι αδερφικές σχέσεις του Ολυμπιακού με τον Ερυθρό Αστέρα δεν αφορούν τον Νίκολα Μιλουτίνοφ που είναι παιδί της… Παρτίζαν. Ο Σέρβος έκανε κόντρα στους συμπατριώτες του ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του.

 

Για την ακρίβεια το αποψινό ήταν το δεύτερο καλύτερο του στην Ευρωλίγκα, όπως μαρτυρούν οι 22 βαθμοί του στο σύστημα αξιολόγησης, δύο λιγότεροι από την κορυφαία επίδοση του κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης τον περασμένο Μάρτιο (24).

 

Ο Μιλουτίνοφ πάντως σημείωσε δύο ρεκόρ καριέρας. Ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση της καριέρας του στη διοργάνωση με τα επτά αμυντικά ριμπάουντ που είχε, όσα στο παιχνίδι της 24ης Οκτωβρίου κόντρα στη Μακάμπι. Παράλληλα συνέτριψε την κορυφαία επίδοση του συνολικά στα ριμπάουντ με τα 12 που μάζεψε, τέσσερα περισσότερα από το προηγούμενο στο ίδιο παιχνίδι με τη Μακάμπι.

 

Ως εκ τούτου αυτό είναι και το πρώτο «double-double» της καριέρας του στην Ευρωλίγκα αφού πέραν των 12 ριμπάουντ είχε και 13 πόντους.

 

Οι 22 βαθμοί του στο index εξάλλου, αποτελούν ισοφάριση της καλύτερης φετινής επίδοσης του Ολυμπιακού. 22 είχε και ο Κώστας Παπανικολάου στην πρεμιέρα κόντρα στην Μπασκόνια.

 

Ακόμη, με τους 13 πόντους του ο Μιλουτίνοφ έγινε ο 35ος στην ερυθρόλευκη ιστορία στην Ευρωλίγκα (από το 2000) που ξεπέρασε τους 300 ενώ με τα πέντε επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε -ένα μακριά από το ρεκόρ καριέρας του- έγινε ο 7ος στην ιστορία του Ολυμπιακού που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό (101).

 

Ο Σέρβος πλέον, με τα 12 ριμπάουντ που είχε απόψε και φτάνοντας τα 213 στη διοργάνωση με τον Ολυμπιακό, έγινε ο 13ος ριμπάουντερ στην ιστορία του σε αυτήν, ξεπερνώντας Παπαλουκά (202), Άντιτς (204), Παπαπέτρου (209), Μπιρτς (209) και Σχορτσανίτη (210).

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ