19.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Πρώτο τζάμπολ με την κλήρωση (Live)

 

Η κλήρωση του πρωταθλήματος Stoiximan.gr BasketLeague που διεξήχθει σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Σούνιο, με φόντο το ναό του Ποσειδώνα ουσιαστικά σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση για το νέο πρωτάθλημα (27ο επαγγελματικό) ίσως το μοναδικό στα ομαδικά αθλήματα με τόσο έντονο το στοιχείο της περιφέρειας.

Καθώς εκτός των επτά ομάδων της Αθήνας και της ευρύτερης περιοχής της Αττικής (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Λαύριο, ΑΕΚ, Πανιώνιος, Χολαργός, Περιστέρι) και των δύο από τη Θεσσαλονίκη (ΠΑΟΚ και  Άρης) υπάρχουν άλλες και πέντε από διαφορετικές πόλεις της χώρας (Κολοσσός Ρόδου, Ρέθυμνο, Προμηθέας Πάτρας, Κύμη και Ηφαιστος Λήμνου).

Μπορείτε να δείτε όλο το πρόγραμμα ΕΔΩ: http://213.16.167.148/~sportsdata/esake/2018/

Για πρώτη φορά από τη δημιουργία του ΕΣΑΚΕ η κλήρωση γίνεται τόσο νωρίς. Όπως αναφέρει και η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, ο λόγος είναι να εξυπηρετήσει τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό των ΚΑΕ / μελών του Συνδέσμου εν όψει της καινούργιας αγωνιστικής χρονιάς. Θυμίζουμε ότι η έναρξη του πρωταθλήματος έχει οριστεί για τις 6 Οκτωβρίου.

Το τελετουργικό άρχισε με χάιλαιτς από την προηγούμενη σεζόν και στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, που αφού ευχαρίστησε το Λαύριο για το γεγονός ότι η κλήρωση γίνεται σε αυτόν τον εντυπωσιακό χώρο και στη συνέχεια τόνισε μεταξύ άλλων: "Αισθανόμαστε χαρά και υπερηφάνεια επειδή η νέα Basket League θα είναι ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών.

Η οικογένεια μας ενισχύεται με την είσοδο του κυρίου Μπούμπουρα και του νησιού της Λήμνου, καθώς και με το Περιστέρι και τον Χολαργό" αναφερόμενος στο νέο νησί που θα μπει στη μεγάλη κατηγορία, καθώς και τις δύο νεοφώτιστες ομάδες. Επίσης ευχαρίστησε τους προέδρους και των 14 ομάδων, ευχήθηκε για ένα πρωτάθλημα χωρίς βία, θύμισε ότι η εθνική ομάδα είναι η βιτρίνα του αθλήματος και έκλεισε με την ευχή να δούμε ένα ακόμα πιο ανταγωνιστικό και θεαματικό πρωτάθλημα.

Ιδιαίτερη στιγμή τα βίντεο με τους αδελφούς Γιαννακόπουλους (Παύλο και Κώστα) αλλά και τον Ευρωκόουτς Κώστα Πολίτη που έφυγαν από τη ζωή. Ο ΕΣΑΚΕ στο πλαίσιο της εκδήλωσης τίμησε τη μνήμη του Κώστα Πολίτη και του Παύλου Γιαννακόπουλου, καθώς και του αδερφού του Κώστα, οι οποίοι έφυγαν από τη ζωή τους τελευταίους μήνες. Με αναφορά επίσης στον Αρη Ραφτόπουλο, αλλά και τον Μιχάλη Βιντζηλαίο, ανθρώπους του μπάσκετ που έφυγαν επίσης από τη ζωή τους περασμένους μήνες.

Ο Νικ Καλάθης του Παναθηναϊκού για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, είναι ο mvp του πρωταθλήματος όπως ανακοινώθηκε, ενώ αναδείχθηκε και ο καλύτερος αμυντικός της σεζόν. Αύριο θα ανακοινωθεί και ο νικητής του τελευταίου βραβείου της χρονιάς, αυτό του πιο δημοφιλούς παίκτη, το οποίο προκύπτει αποκλειστικά από τη ψηφοφορία του κοινού. Θυμίζουμε ότι το βραβείο του κορυφαίου προπονητή πήγε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον Τσάβι Πασκουάλ.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο αναδείχθηκε ο πιο θεαματικός παίκτης, ο Αντώνης Κόνιαρης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά παρέλαβε το βραβείο του καλύτερου νέου παίκτη.

Η καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος είχε αναδειχθεί η εξής: Νικ Καλάθης, Κρις Σίνγκλετον (Παναθηναϊκός), Θαντ ΜακΦάντεν (Κύμη), ΜακΚένζι Μουρ (Λαύριο) και Νίκολα Μιλουτίνοβ (Ολυμπιακός).

Η κληρωση ξεκίνησε αρχικά με τους κλειδάριθμους που πήραν (τους τράβηξε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Μάνος Παπαδόπουλος) Παναθηναϊκός και ΑΕΚ όπως και ο ΠΑΟΚ με τον Αρη. "Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το περσινό πρωτάθλημα, τόσο από το επίπεδο, όσο και από την προσέλευση του κόσμου και θέλω να ευχηθώ το νέο πρωτάθλημα να έχει ακόμα περισσότερο κόσμο.

Εχουμε μερικούς από τους καλύτερους προπονητές της Ευρώπης και το ελληνικό στοιχείο δίνει πάντα κάτι το ξεχωριστό" ήταν η δήλωση του κ.Παπαδόπουλου, ενώ ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ηλίας Παπαθεοδώρου τραβώντας τον κλειδάριθμο του ΠΑΟΚ με το Νο 1 αποφάνθηκε: "Είμαστε το Νο 1 φαβορί για το πρωτάθλημα" ! Και αργότερα πρόσθεσε: "Εχουμε κάνει πολλές κινήσεις αλλά απομένει ένα σημαντικό μέρος του ρόστερ. Θέλουμε να συνεχίσουμε την πορεία που κάναμε πέρυσι, να εξελίξουμε ακόμα περισσότερο το μοντέλο του ΠΑΟΚ και να γίνουμε όλοι καλύτεροι. Το μοντέλο του ΠΑΟΚ στηρίζεται στην καλή επαφή και επικοινωνία που υπάρχει μεταξύ της διοίκησης και των προπονητών και η δίψα για διάκριση".

Ο τεχνικός του Αρη, Βαγγέλης Αγγέλου από την πλευρά του τόνισε: "Στον Αρη υπάρχει ένα βαρύ όνομα που δημιουργεί ευθύνες και «πρέπει». Ευχόμαστε ο κύριος Γουλιέλμος να αντέξει και εμείς από την πλευρά μας υποσχόμαστε να φτιάξουμε μία ομάδα ανταγωνιστική που θα κερδίσει το στοίχημα με τον κόσμο".

Στις 17 Νοεμβρίου στο ΟΑΚΑ, θα αναμετρηθούν ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό για την 6η αγωνιστική, ενώ λίγες μέρες νωρίτερα (9/11) και πάλι στο ίδιο γήπεδο επίσης για την 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκας όμως θα έχουν βρεθεί και πάλι αντίπαλοι !

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής: ΠΑΟΚ-Ρέθυμνο Περιστέρι-ΑΕΚ Κολοσσός-Προμηθέας Ολυμπιακός-Χολαργός Πανιώνιος-Κύμη Παναθηναϊκός-Ηφαιστος Λήμνου Λαύριο-Αρης "Πέρυσι κάναμε μία εξαιρετική πορεία και το ίδιο ελπίζουμε να κάνουμε και στη νέα σεζόν. Θέλω να ευχηθώ στους παίκτες υγεία, στους προπονητές δύναμη και στους παράγοντες υπομονή. Ξεκινάμε πάλι από το μηδέν.

Βασιζόμαστε στο οικογενειακό κλίμα, στο συναίσθημα. Θέλουμε να έχουμε καλό κλίμα, να χαρεί ο κόσμος που θα έρχεται στο γήπεδο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πρέπει να μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι δυνατά και να κάνουμε μία καλή πορεία, όσο το δυνατόν ψηλότερα" η δήλωση του Μάκη Γιατρά, του προπονητή του Προμηθέα Πάτρας, μια από τις ομάδες που έκλεψε πέρυσι την παράσταση.

Αναλυτικά τα εφετινά ντέρμπι:

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (2η / 15η)

Αρης-Παναθηναϊκός (2η / 15η)

Αρης-Ολυμπιακός (4η / 17η)

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (6η / 19η)

ΠΑΟΚ-Αρης (7η / 20ή)

Αρης-ΑΕΚ (8η / 21η)

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (9η / 22η)

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (10η / 23η)

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (11η / 24η)

Ολυμπιακός-ΑΕΚ (12η / 25η)

"Θεωρώ ότι το πρωτάθλημα γίνεται κάθε χρόνο και πιο δυνατό. Είναι δύσκολη αρχή αλλά και πολύ μεγάλη πρόκληση. Η οικογένεια Μπούμπουρα είναι πολύ κοντά στην ομάδα και τους ευχαριστούμε. Οσο για το νέο γήπεδο στη Λήμνο, πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα” τόνισε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος τεχνικός του Ηφαίστου Λήμνου, που θα είναι η νέα ομάδα, ουσιαστικά συνέχεια του Φάρου ΓΣ Λάρισας.

Ο Πανιώνιος φιλοξενεί την Κύμη στην πρεμιέρα, αλλά ακόμα δεν γνωρίζει την έδρα. Η μάλλον τη γνωρίζει αλλά: "Δεν είναι ανακοινώσιμη η έδρα, πιστεύω όμως ότι θα είμαστε έτοιμοι", τόνισε ο Χρήστος Χριστοδούλου αναφορικά με το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τους Κυανέρυθρους καθώς το κλειστό της οδού Αρτάκης θα γκρεμιστεί και θα χτιστεί από τα θεμέλια εκ νέου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ