20.3 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Πρώτο βήμα για το φάιναλ φορ!

Η ΑΕΚ έφτασε μια ανάσα από το φάιναλ φορ του Basketball Champions League. Και τώρα το μόνο που μένει είναι... να πάρει αυτή την ανάσα! Αλλά θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ. Και κυρίως, να κερδίσει στον αποψινό πρώτο αγώνα στο ΟΑΚΑ (19:30). Διότι η Στρασμπούρ, το τελευταίο εμπόδιο πριν από το φάιναλ φορ, δεν είναι Νίμπουρκ.

Μιλάμε κατ' αρχήν για μια ομάδα, που την τελευταία πενταετία είναι μονίμως παρούσα στους τελικούς των πλέι οφ του γαλλικού πρωταθλήματος. Έχει χάσει βέβαια και τις πέντε φορές (!) και δεν έχει πανηγυρίσει πρωτάθλημα από το 2005 και μετά, όμως και μόνο το γεγονός ότι φτάνει στους τελικούς φανερώνει την ισχύ, αλλά και τη συνέπειά της. Μιλάμε επίσης για μια ομάδα που σε 19 αγώνες στην έδρα της φέτος για πρωτάθλημα και BCL έχει χάσει μόνο δύο φορές. Κάτι που καθιστά σχεδόν απίθανη την επανάληψη... θαύματος ανάλογου με αυτού που έγινε στην Τσεχία πριν από δύο εβδομάδες. 

Η ΑΕΚ, άλλωστε, έχει βιώσει φέτος τι εστί Στρασβούργο. Έχει χάσει ήδη μια φορά εκεί μέσα στις λεπτομέρειες (78-80) στον αγώνα που έγινε για τον πρώτο γύρο της κανονικής περιόδου. Έχασε και στο ΟΑΚΑ (87-88) στον αγώνα του δεύτερου γύρου. Άρα ξέρει καλά τι την περιμένει.

Το κίνητρο, όμως, είναι πολύ μεγάλο. Και η σημασία αυτών των αγώνων είναι πολύ διαφορετική. Και πολύ πιο μεγάλη επίσης. Γι' αυτό στην ΑΕΚ αισιοδοξούν πως και τα αποτελέσματα θα είναι διαφορετικά. Ο Ντράγκαν Σάκοτα είδε στις τελευταίες προπονήσεις να παίρνει μέρος και ο γιος του, Ντούσαν, που ήταν τραυματίας, επομένως θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του σε αυτό το κρίσιμο παιχνίδι. Επέμεινε και πάλι στις δηλώσεις του ότι στόχος είναι μια απλή νίκη και η διαφορά θα απασχολήσει αυτόν και την ομάδα του, αν το παιχνίδι το επιτρέψει. Το ίδιο είπε στο basketa.gr και ο Βασίλης Ξανθόπουλος, ο οποίος μας προετοίμασε για... θρίλερ! Η ΑΕΚ φέτος είναι τόσο απρόβλεπτη, ώστε κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποιο πρόσωπο θα εμφανίσει. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει επίσης ποια εικόνα θα έχουν οι εξέδρες του ΟΑΚΑ. Οι φίλοι της ΑΕΚ δεν την έχουν τιμήσει φέτος με την παρουσία τους όσο θα έπρεπε, ωστόσο ενόψει αυτού του αγώνα οι εκτιμήσεις των ανθρώπων της ΚΑΕ είναι αισιόδοξες. Τα εισιτήρια παρουσίασαν μεγάλη ζήτηση τις προηγούμενες ημέρες.

Η Στρασμπούρ ήρθε κι αυτή ετοιμοπόλεμη στην Αθήνα. Μόνος απών είναι ο τραυματίας Πάπε Σι, αλλά όλα τα μεγάλα όπλα της είναι στη διάθεση του ομοσπονδιακού προπονητή της Γαλλίας, Βενσάν Κολέ, και... οπλισμένα. Την Κυριακή εξασφάλισε την πρόκρισή της στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας, ενώ στα τελευταία 17 παιχνίδια της σε πρωτάθλημα και BCL μετράει 14 νίκες. Πράγμα που σημαίνει ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση κι αυτό δεν το αρνήθηκε ούτε ο Κολέ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ