31.1 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Πρώτη νίκη και… απόλυση στην Κροατία

Το μπασκετ στην Κροατία δεν περνάει και την καλύτερη στιγμή του και ήταν κάτι που φάνηκε και μετά το τέλος του αγώνα της με την Ολλανδία, όταν ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας, Ίβιτσα Σκέλιν, παραιτήθηκε με τον Στόγιαν Βράνκοβιτς να κάνει λόγο για απόλυση που θα έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα. Ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Η Κροατία μετά τον πρώτο αγώνα σε αυτό το δεύτερο παράθυρο βρέθηκε στο 0-3, αφού ηττήθηκε εντός έδρας από τη Ρουμανία, κάτι το οποίο ήταν ένα ισχυρό σοκ. Απόψε η Κροατία νίκη την Ολλανδία 82-78, χάνοντας όμως στα τελευταία δευτερόλεπτα μια διαφορά 10 πόντων που θα της έδινε το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ο Σκέλιν δήλωσε πως αυτό είναι πιθανότατα το τελευταίο του παιχνίδι στον πάγκο της ομάδας, για να προσθέσει: «Έχω την επίγνωση πως τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά, αλλά νιώθω άσχημα, γιατί θα μπορούσαμε να είχαμε νικήσει την Ρουμανία και τον πρώτο αγώνα με την Ολλανδία εκτός έδρας. Από εδώ και πέρα η πρόκριση δεν εξαρτάται από εμάς. Θα πρέπει να δούμε και τα άλλα αποτελέσματα στο τρίτο παράθυρο. Δεν προσπαθώ να ξεφύγω από την ευθύνη που με βαραίνει, αλλά δεν είχαμε και τύχη. Ο Ροκ Στίπτσεβιτς δεν έχει παίξει εξαιτίας ενός τραυματισμού, προσπαθήσαμε να παίξει ο Μάρκο Πόποβιτς σήμερα, αλλά δεν έγινε και κάποιοι άλλοι παίκτες στους οποίους υπολογίζαμε, αρνήθηκαν να έρθουν στο πρώτο παράθυρο».

Ο Στόγιαν Βράνκοβιτς, πρόεδρος της ομοσπονδίας της Κροατίας πλέον να θυμίσουμε, είχε την δική του άποψη: «Οι κανονισμοί της FIBA που ουσιαστικά δεν επιτρέπουν τέτοιου είδους αλλαγές ανάμεσα στους δύο αγώνες σε ένα παράθυρο, ήταν ο μόνος λόγος που ο Σκέλιν δεν απομακρύνθηκε από τον πάγκο μετά το τέλος του αγώνα την Παρασκευή (απέναντι στην Ρουμανία).»

Οπότε πλέον, αναμένεται ο διάδοχος... Και ένα θαύμα για την Κροατία στο τρίτο και τελευταίο παράθυρο των Προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 τον Ιούνιο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ