26.8 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Δεύτερη «ροπαλιά» του Ηρακλή στον Άρη

Ο Ηρακλής πήρε την πρώτη του νίκη στη Basket League αφού επικράτησε ξανά του Άρη με 82-66, τρεις ημέρες μετά το θρίαμβο του στο Κύπελλο, αυτή τη φορά πιο εύκολα και μπροστά σε ένα κατάμεστο «Ιβανώφειο» που θύμισε άλλες εποχές.

Ο «Γηραιός» ξεκίνησε το ματς πολύ δυνατά εκμεταλλευόμενος την ώθηση που του έδωσε η δύναμη της έδρας και παρουσιάζοντας φοβερή επιθετική πολυφωνία με τους Ντάριους Γκάρετ, Ολιβιέρ Χάανλαν και Τζαμάλ Σούλερ να δίνουν γρήγορα προβάδισμα δέκα πόντων στους γηπεδούχους (18-8). Ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει με τον Δημήτρη Φλιώνη  και τον Τζέιλερ Μόρις να προσπαθούν να καλύψουν τη μεγάλη απουσία του Λευτέρη Μποχωρίδη που έδειχνε να έχει κόψει στη... μέση την ομάδα αλλά οι «κιτρινόμαυροι» πήγαν στα αποδυτήρια όντας στο -12 (37-25)

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα δεν άλλαξε με τους γηπεδούχους να έχουν διάθεση να προσφέρουν θέαμα στον κόσμο τους και τον Άρης να μη δείχνει ότι μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμός τους. Συνεπώς η διαφορά εκτοξεύθηκε στο +17 (64-47) με το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Στην τελευταία περίοδο δεν άλλαξε κάτι με τον Ηρακλή να φτάνει στη πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα με 82-66, προσγειώνοντας παράλληλα πολύ ανώμαλα τους «κιτρινόμαυρους» μετά τη νίκη τους στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ την περασμένη Κυριακή. 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Ντάριους Γκάρετ  ήταν ο πολυτιμότερος και πιο επιδραστικός παίκτης στο παρκέ με ελάχιστη διαφορά από τον επίσης εκπληκτικό Χάανλαν . Έκανε εξαιρετικό παιχνίδι πετυχαίνοντας «double-double» αφού σημείωσε 17 πόντους ενώ κατέβασε και 15 ριμπάουντ και μάλιστα όλα αυτά αγωνιζόμενος 28':30'' και χωρίς να υποπέσει σε κανένα λάθος, βάζοντας γερές βάσεις για τη νίκη της ομάδας του.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η αστοχία του Άρη από την περιφέρεια καθώς οι «κιτρινόμαυροι» σούταραν με 20% από τη γραμμή των 6,75 μ. έχοντας 3/15 εύστοχα τρίποντα ήταν καταλυτική για το ματς μαζί με τη φοβερή επιθετική πολυφωνία του Ηρακλή. Ο «Γηραιός» είχε τέσσερις παίκτες που σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων και δεν θύμισε σε τίποτα την επιθετική δυστοκία που παρουσίασε στην 1η αγωνιστική στο Περιστέρι. Συγκεκριμένα πλην των Ντάριους Γκάρετ και Ολιβιέρ Χάανλαν που σημείωσαν 17 πόντους, ο Λένζελ Σμιθ είχε 13, Τζαμάλ Σούλερ είχε 12 ενώ και ο Τέντι Οκερεαφόρ σημείωσε οκτώ.   

Δείτε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ