19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πρώτη διπλή αλλαγή προπονητή στην ιστορία του Περιστερίου

Η σεζόν που εξελίσσεται δεν είναι μία... τυπική σεζόν για το Περιστέρι. Όχι μόνο λόγω των πολλών και διαδοχικών αλλαγών στο ρόστερ του αλλά και γιατί μια ομάδα που ιστορικά πήγαινε σπανίως σε αλλαγή προπονητή στην εξέλιξη της περιόδου, φέτος το έκανε αυτό δύο φορές. Έγινε ξανά στο παρελθόν κάτι ανάλογο; Η απάντηση είναι αρνητική!

 


Από το 1989 τουλάχιστον -όταν το Περιστέρι επανήλθε στην κατηγορία- και μετά, εξαντλούσε κατά κανόνα τη σεζόν με έναν προπονητή στον πάγκο του. Το έκανε με τον Σπύρο Φώσκολο, τον Κώστα Πετρόπουλο και τον Κώστα Πολίτη μέχρι τη σεζόν 1994-95 όταν τους «κυανοκίτρινους» κοουτσάρισαν τέσσερις προπονητές όμως μόνο οι δύο είχαν πάρει το χρίσμα από τη διοίκηση τους, ο Κώστας Μίσσας που άρχισε τη χρονιά και ο Στιβ Γιατζόγλου που την τελείωσε. Οι άλλοι δύο ήταν υπηρεσιακοί και κάθισαν στην άκρη του πάγκου από ένα ματς, ο Νίκος Χριστοδούλου και ο Γιάννης Καττής.

 


Ήταν η περίοδος που έμοιαζε περισσότερο με τη φετινή αφού από τότε και ως προς τα χρόνια που το Περιστέρι βρισκόταν στη μεγάλη κατηγορία, μόνο πέρυσι υπήρξε αλλαγή προπονητή μεσούσης της σεζόν με τον Νίκο Παπανικολόπουλο να διαδέχεται τον Ηλία Ζούρο.

 


Στο μεσοδιάστημα για δύο σεζόν ο Ντράγκαν Σάκοτα (1995-96 και 1996-97), για 10 σεζόν ο Αργύρης Πεδουλάκης (1997-04, 2010-12, 2018-19) και για μία σεζόν ο Θανάσης Σκουρτόπουλος (2009-10) με τον Τζίμη Κουστένη (2012-13), άρχισαν τη χρονιά και δεν τους... ακούμπησε κανείς.

 


Με αυτά τα δεδομένα η φετινή σεζόν είναι ξεχωριστή αφού το Περιστέρι έκανε δύο αλλαγές στην τεχνική ηγεσία του, αρχίζοντας με τον Νίκο Παπανικολόπουλο, συνεχίζοντας με τον Αργύρη Πεδουλάκη και από σήμερα με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο.

 

Επτά απολύσεις-διαζύγια και συνεχίζουν...

 

Με το «διαζύγιο» του Περιστερίου με τον Πεδουλάκη, η Basket League μετράει ήδη επτά αλλαγές στην εξέλιξη της σεζόν και χωρίς να υπολογίζονται οι υπηρεσιακοί προπονητές. Πέραν των δύο που έκανε το Περιστέρι, σε αλλαγές προχώρησαν από την αρχή της περιόδου, ο Ιωνικός (Αγγέλου αντί Κουφού), ο Ηρακλής (Καλύβας αντί Ζιάγκου), η Λάρισα (Παπανικολόπουλος αντί Γαβριήλ), ο ΠΑΟΚ (Λυκογιάννης αντί Μέξα) και ο Παναθηναϊκός (Κάτας αντί Βόβορα).

 


Επτά αλλαγές δεν είναι και λίγες σε μια διαδρομή 14 αγωνιστικών Πρωταθλήματος και με δεδομένο μάλιστα ότι μειώθηκε ο αριθμός των ομάδων της Basket League από τις 14 στις 12. Στην κουτσουρεμένη περσινή σεζόν υπήρξαν 10 αλλαγές από τις 14 ομάδες ενώ το ρεκόρ της 20ετίας -πάντα χωρίς να υπολογίζουμε τους υπηρεσιακούς- είναι οι 13 αλλαγές της σεζόν 2007-08.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ